Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Asi to tak taky budu mít. Nic speciálního pořizovat nebudu jen to hnízdečko.
Když jsme jezdili s miminem na návštěvy řešila jsem to polštářem na sedačce a tam miminko položila.
https://www.mall.cz/…ne-grey-2020
Nějaké takové lehátko bych si pořídila. Jdou dát do uplného lehu jako kolíbka. A pak využiješ pro větší na krmení.
@Veru1987 píše:
https://www.mall.cz/…ne-grey-2020Nějaké takové lehátko bych si pořídila. Jdou dát do uplného lehu jako kolíbka. A pak využiješ pro větší na krmení.
Já jsem měla zezačátku malého na křesle přiražený volnou stranou je gauči. Ale jen asi první dva tři měsíce. Pak jsem měla naskládané deky na zemi a malej byl na nich.
Měli jsme taky byt 40m2 (1kk) - úplně malé miminko spalo v košíku defacto kdekoli po bytě (měla jsem půjčený košík na kolečkách). Později trávilo většinu bdělého stavu na zemi na dece/puzzlích nebo na ruce. Nejsem zastánce houpátek, lehátek a podobných „imobilizérů“, ale s prvním dítětem jsem houpátko občas taky využívala.
Já hnizdecko neměla, buď bylo v takovém tom houpacím lehatku, to sem sebou nosila po celém bytě a dalo se postavit všude a nebo na zemi na penove podložce
případně druhy syn byl hodně kontaktní, takže stejně byl většinu dne v šátku, jak sem ho někde odložila, byl řev.
První i teď druhá jako malá miminka byly v hnizdecku jak na gauči tak i v postýlce. Nebo pak na zemi na dece ![]()
Dokud se nehýbal, měla jsem ho v hnízdě na sedačce. Když se začal kroutit, šel na deku na zem a když už se pak kvedlil až moc, tak jsem ho dávala na nutnou dobu do houpátka ![]()
Měla jsem malou na gauči v hnízdě docela dlouho, ale my máme gauč 2×2 metry, když jsem dala hnízdo do rohu, tak nehrozilo, že se doplatí až na kraj (byla jsem vždy v místnosti s ní). Když se začala víc hýbat, tak bývalá na zemi. Puzzle, deka, ale stejně nejradši na holé podlaze
A měla jsem i houpatko, když jsem třeba chtěla vytírat nebo i na krmení je super.
Měli jsme syna běžně na gauci v hnizdu, měli jsme ho teda roztazeny a pohoda… nebo teda oba syny, když byli miminka
a to máme byt velký, mě to vyhovovalo, ze jsem se rozkydla k nim a dobrý… když byli větší, tak pak na zem ![]()
My jsme měli ještě menší byt (27m²) dcera bývala na zemi, dcera byla hodně akční miminko, takže jsem si netroufla nechat ve výšce. Ale dnes když se vratim zpět v čase, tak bych asi investovala do nějaké tašky na miminko nebo koše.
Milé maminky, máme opravdu malý byt 40 metrů, přemýšlím, kam s miminkem v obýváku, kde trávíme s přítelem veškerý volný čas. Kolébka by mi tam prekazela, cestovní postýlka také, Mojzisuv košík se mi zdá drahy na tak krátkou dobu, tak zvažuju… Co sedacka a na ní hnízdečko? Jsem v tom bezradna, budu vděčná za pomoc.