Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
to je docela dlouhá doba
doufám že mě to nebude trvat tak dlouho ![]()
kimi - mě se zdá divné, že ti u mimoděložního vzali vaječník, to bývá podle mě výjimečně
u mimoděložního se většinou bere vejcovod, tak jako ostatním, co psaly, tak i mě. Mě se přirozeně nevedlo vůbec, protože druhý vejcovod byl průchodný jen částečně a při mimoděložním se mi do něj dostal zánět - salpingitida - která brání uchycení embrya v děloze.
Takže za sebe mohu jen doporučit si prostudovat propouštěcí zprávu, a ujisit se, jestli vaječník nebo vejcovod, jestli jsi ji odevzdala u svého gynekologa,tak se ujistit tam. Otěhotnět můžeš čistě teoreticky každý měsíc, záleží, jak moc máš akční nebo lenivé vaječník/y i vejcovod/y
.
Jinak sledovat ovulaci - např. pomocí BT a hlenu, a hlavně se domluvit se svým dr. na pravidelné folikulometrii - jestli ti vajíčka rostou a ovuluješ a taky na které straně, popř. jestli jim nepomoci clostilbegytem apod.
Tak držím palce, kdybys byla nakonec bez vejcovodu, nechala bych si udělat po nějaké době kontrolní laparoskopii,jak dopadl ten druhý, ať si neděláš plané naděje. IVF je nakonec lepší než nic… (já si nakonec nechala vzít druhý vejcovod dobrovolně, pak se IVF povedlo)
Ahojky holky, mám zavedené nitro. tělísko, ale poslední dny mám pocity na zvracení + bolesti v podbřišku- poslední menstuace byla před 2 tejdny, což neni zas tak davno… před 3 dny jsem zkusila test a nic… tak jsem se chtěla zeptat, jestli se dá vubec tak raný tehotenstvi poznat (max 2 tejdny), hlavně, když se všude píše, že při mimoděložním je koncentrace hcg nízká…
Ahojte, prosím, jsem také po mimoděložním. operace 24.4.2014. Prosím, posl. menstruaci jsem měla 11.3.2014 (mimoděl. těhot.), kdy bych zase měla dostat mens? kyretáž jsem neměla, vzali mi levý vejcovod..momentálně se tedy děloha čistí sama. mám čekat mens. opět kolem 10.5.? mívala jsem ji přesnou (28dní) děkuji ![]()
Ahoj holky, mám dotaz a zároven bych chtela poradit co si o tom myslíte..možná máte podobnou zkušenost.
bude to rok co se s přítelem snažíme o miminko, mám super gynekoložku která se mi začala hned venovat. Mám diagnozu PCO dnes je tomu mesíc co jsem podstoupila driling a průchodnost. Po dvou týdnech po zákroku jsem byla na kontrole s dr. mi zjiztila že mám na levém vaječníku dozrálé vajíčko.. obe jsem byly štastné že jsme mi vajčeníky probudili. Dr. mi řekla že o dalším víkendu by se to mohlo konecne povést že bych mohla otěhotnet…tak jsme se tedy s přítelem snažili…na další kontrole což bylo tohle úterý mi vzali krev aby se zjistilo jestli se snažení povedlo nebo ne v to úterý jsem mela hcg 4,4 což jsem brala jako negativní a nedávala jsem tomu další šance ale pro jistotu jsem měla dnes což je pátek přijít znovu na krev že se hladina možná zvýší…včera večer jsem začala krvácet..myslela jsem si že přišla první menstruace po operaci s velkými bolestmi jako při silné MS..už jsem ten dnešní odber chtela vzdát ale řekla jsem si že pro jistou tam zajdu…tak tedy po dnešním odberu jsem mela hcg 9,7 což znamená že to narostlo…ale co ted? silne krvácím, bolí me v podbříšku nekdy fest jde to až do křečí…
Myslíte si že bych mohla mít mimoděložní? nebo že jsem spondálne potratila? nebo že těhotná nejsem jen mám z nejakého neznámého důvodu vzýšenou hladinu hcg?
víc se mám dovedet v pondelí ale jsem takové povahy že když neco nevím s jistou strašne me to stresuje…prosím poradte dekuji. ![]()
@zlifik no já bych každopádně zašla opět za mudr. a co ti ona na to řekla? hcg pokud nejsi těhotná by mělo být nula. hlavně je to hodně brzo, pokud to dobře chápu. mimoděložní je nebezpečné až kolem 7-8 týdne od poslední menstruace. Já osobně jsem to měla tak že jsem měla týden zpoždění a pak týden hodně!!! silnou menstruaci. doktorka si myslela že to byl potrat, jenže hcg mě stále stagnovalo, nechtělo to rapidně klesnout. měla jsem ho teda kolem 130. no a pak mě poslala do nemocnice a tam to viděli hned.to už jsem byla 9 týden. a navíc mě teda strašně píchalo na té straně kde to bylo.
no tak snad jsem trochu pomohla, ale jistotu budeš mít jenom od doktorů…
@nikkita pokud nebyla kyretáž mělo by to tak být, ale díky stresu, hormonálním změnám se může opozdit, to neovlivníš
![]()
Takže to krvácení po 4dnech LPS bylo co? kyretáž jsem neměla…
@nikkita to bylo zřejmě nějaký čištění ještě. já jsem krvácela asi tři dny po operaci. a pak jsem to dostala normálně po 30 dnech ode dne operace.teda aspoň si to myslím, nějak už jsem na to raději zapoměla i když to bylo minulý rok…
Ach jo, někde mi na to taky odpovídali, že prej to je menstruace…to po té laparce.. no nevím, nikde si to nemůžu zjistit, každopádně díky i za tuto informaci.. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Po mimoděložním těhotenství kdy mi byl odebrám levý vejcovod jsem otěhotněla do 3let.S tým že jsem si počítala plodné dny.