Mimořádné dobrání rodičovského příspěvku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nejde o nic mimoradneho. Normalne dolozis vymerovaci zaklad otce ditete a zvysis si mesicni castku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Resili jsme stejnou situaci zacatkem roku. Na UP nam dali formular pro potvrzeni prijmu ke dni narozeni ditete, ten vystavili manzelovi v praci. S nim sel na spravu socialniho zabezpeceni pro urceni denniho vymerovaciho zakladu. Nasledne jsem zasla na UP a zvysila RP na tricetinasobek DVZ.
anonym kvuli financim.
- Citovat
- Upravit
Jeste bych k tomu overila, zda nejde zadost podat az 3 mesice zpetne, jako je tomu u klasicke zadosti o rodicovsky prispevek? To by vam umoznilo vycerpat vic penez.
- Citovat
- Upravit
Dobrý večer, náhodou jsem narazila na tuto diskuzi. Jsem v podobné situaci. Dceři je 15 měsíců a otehotnela jsem. Byla jsem se informovat na úřadu jaké jsou možnosti a nikdo mi o této skutečnosti neřekl. Cíleně jsem se ptala, jak by bylo možné RP vybrat. Pouze jsem si tedy zvedla RP na maximum, což je málo a nestihne se vybrat. Je tedy u toho případu vybraní dle manželovi mzdy nějaká podmínka nebo háček? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Limi123 píše:
Jeste bych k tomu overila, zda nejde zadost podat az 3 mesice zpetne, jako je tomu u klasicke zadosti o rodicovsky prispevek? To by vam umoznilo vycerpat vic penez.
Zpětně to nelze. Jde požádat maximálně ještě v tom daném měsíci o změnu dávky náležející za ten daný měsíc (v prosinci za prosinec atd.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Térouš Musí mu jít k datu narození dítěte zjistit vyměřovací základ (= podmínky jako pro PPM)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,..Chtěla bych se zeptat, zda-li má někdo zkušenost s dovybráním RP. Nás to čeká, vzhledem k tomu že máme 9-ti měsíční miminko, RP nastavené na 3 roky (6100 Kč/měsíčně) a nyní čekáme další miminko. Paní na sociálce říkala že to lze dovybrat a to nejlépe pokud se příspěvek nastaví na manžela a ten se zvýší podle jeho hrubého měsíčního příjmu s tím, že se vypočítá procentuelně nějaká maximální měsíční částka. Podle tabulek na netu nám to vychází až na necelých 20tis měsíčně na cca 8 měsíců než se narodí druhé miminko. Tudíž bychom nepřišli až tak o tolik peněz -pokud to takto skutečně lze. Má s tím někdo zkušenost, popř. co vše je potřeba na vyřízení? Co je nutné předložit apod. Moc děkuji za odpovědi k danému tématu. Hezký večer.