Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Prober to s Machačem, když už tvůj případ zná a u nás v podstatě s těmi minimálkami při nízkém AMH začal.
@jezz1e píše:Tak můj případ zná ale nechodím k němu jen jsem se sním radila tak mi řekl že by léčbu s vlastnimy vajíčky nevzdával tot vše ale radí dobře
Prober to s Machačem, když už tvůj případ zná a u nás v podstatě s těmi minimálkami při nízkém AMH začal.
Tak ještě upozorňuji, že minimálku jde napočítat normálně jako pokus na pojišťovnu. Většina lidí si ji hradí raději sama a od pojišťovny si nechají proplatit plný cyklus, ale protože ty v 38 stejně nejspíš víc než ty dva hrazené pokusy nestihneš, klidně jeden použij na minimálku a druhý bych zvážila ta DV.
@jezz1e píše:Ano vím že není hrazeno pojišťovnou 2 ivf mi byly hrazeno pojišťovnou a do 39 mám nárok na pojišťovnu ivf ptám se na minimalku jestli by pomohla pak už vím že DV které hrazené nejsou
Tak ještě upozorňuji, že minimálku jde napočítat normálně jako pokus na pojišťovnu. Většina lidí si ji hradí raději sama a od pojišťovny si nechají proplatit plný cyklus, ale protože ty v 38 stejně nejspíš víc než ty dva hrazené pokusy nestihneš, klidně jeden použij na minimálku a druhý bych zvážila ta DV.
@Anonymní píše:
Ano vím že není hrazeno pojišťovnou 2 ivf mi byly hrazeno pojišťovnou a do 39 mám nárok na pojišťovnu ivf ptám se na minimalku jestli by pomohla pak už vím že DV které hrazené nejsou
No právě proto ti píšu, že i minimálku ti může uhradit pojišťovna, prostě se to bude počítat jako jeden z těch 4 pokusů, na které přispívá. Stejně tak při použití DV ti pojišťovna přispěje, ale samotná vajíčka si zaplatíš. Neboli do 39 let tě pokus s DV bude stát řekněme 60 t, zatímco po 39 nebo po vyčerpání 4 pokusů tě pokus s DV bude stát 120t. Minimálku si buď zaplatíš ze svého v plné výši a zůstane ti možnost čerpat další dva pokusy na pojišťovnu, nebo si jí necháš uhradit od pojišťovny, pak bude nejspíš zdarma (protože pojišťovna na pokus přispívá víc než kolik obvykle stojí minimálka), ale zbyde ti už jen jeden pokus na pojišťovnu.
@jezz1e píše:Aha je toho hodně na pochopení informaci
No právě proto ti píšu, že i minimálku ti může uhradit pojišťovna, prostě se to bude počítat jako jeden z těch 4 pokusů, na které přispívá. Stejně tak při použití DV ti pojišťovna přispěje, ale samotná vajíčka si zaplatíš. Neboli do 39 let tě pokus s DV bude stát řekněme 60 t, zatímco po 39 nebo po vyčerpání 4 pokusů tě pokus s DV bude stát 120t. Minimálku si buď zaplatíš ze svého v plné výši a zůstane ti možnost čerpat další dva pokusy na pojišťovnu, nebo si jí necháš uhradit od pojišťovny, pak bude nejspíš zdarma (protože pojišťovna na pokus přispívá víc než kolik obvykle stojí minimálka), ale zbyde ti už jen jeden pokus na pojišťovnu.
Zkusila bych se podivat do diskuze Nizke AMH. Tam najdes spoustu rad od holek, co na tom byly podobne. Ja jsem tu diskuzi, i kdyz je opravdu dlouha, procetla kdysi temer celou, presto ze se me to uplne netyka… ale sveho casu tam byla diskuze opravdu na urovni a dozvis se tam cenne rady. Pamatuji si z tama par holek, kterym to vyslo s podobnym profilem, jaky mas ty (vsechny skrze minimalky nebo vylozene nativy). Takze ano, vyjimecne se muze podarit, ale je treba si uvedomit, ze tvoje hodnoty jsou v podstate na urovni prechodu.. bude to hodne tezke. Tu minimalku nebo v mezicase nativy (pokud mas ovulaci) bych zkusila uz pro ten pocit, ze se vyzkouselo vse. Pripadne zvazit pokus s DO, dokud to jde jeste na pojistovnu - ty se daji zmrazit a nechat v zaloze na pozdeji. Preji hodne stesti ![]()
@Anonymní píše:kde jsou přesně ty diskuze kouknu tam ano vím že nejsem nejmladší proto se ptám a snažím se sbírat informace a zkušenosti
Zkusila bych se podivat do diskuze Nizke AMH. Tam najdes spoustu rad od holek, co na tom byly podobne. Ja jsem tu diskuzi, i kdyz je opravdu dlouha, procetla kdysi temer celou, presto ze se me to uplne netyka… ale sveho casu tam byla diskuze opravdu na urovni a dozvis se tam cenne rady. Pamatuji si z tama par holek, kterym to vyslo s podobnym profilem, jaky mas ty (vsechny skrze minimalky nebo vylozene nativy). Takze ano, vyjimecne se muze podarit, ale je treba si uvedomit, ze tvoje hodnoty jsou v podstate na urovni prechodu.. bude to hodne tezke. Tu minimalku nebo v mezicase nativy (pokud mas ovulaci) bych zkusila uz pro ten pocit, ze se vyzkouselo vse. Pripadne zvazit pokus s DO, dokud to jde jeste na pojistovnu - ty se daji zmrazit a nechat v zaloze na pozdeji. Preji hodne stesti
@Anonymní píše:
kde jsou přesně ty diskuze kouknu tam ano vím že nejsem nejmladší proto se ptám a snažím se sbírat informace a zkušenosti
https://www.emimino.cz/…e-amh-88869/
Jinak je mi stejne jako tobe a cekam prvni… hodne zdaru ![]()
@Anonymní píše:
https://www.emimino.cz/…e-amh-88869/
Jinak je mi stejne jako tobe a cekam prvni… hodne zdaru
Tak ať to vyjde a vše dopadne dobře ![]()
Pan doktor Machač mi řekl pokud mám menzes tak mi minimalka pomůže
Ahoj holky,
je tu nekdo, kdo ma zkusenosti s minimalkou? Zadarilo se? Kolik jste meli vajicek?
Ahoj, já, měla jsem 14 folikulů, 10 vajíček. Embryí 9, do 4. dne jich přežilo 8. PGT mi jich vyřadilo 5, jedno zavedeno, nechytlo se, následoval KET těch dvou, chytlo se jedno plus jsem otěhotněla přirozeně, čekám dvojčata.
Ale já nešla do IVF, protože bych nemohla přirozeně otěhotnět, proto mi stačila minimální stimulace.
Zdravím asi mi to nepomůže jsem jasný případ pro DV ale chci se zeptat zda by mi pomohla minimalka když mám nízkou ovarialni rezervu 0,08 fsh 14 a je mi 38 ptám zda máte některá zkušenost? Mám to zkusit nebo to nepomůže vím že to není hrazeno