Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem ho brala přes 10 let a neměla jsem absolutně žádné problémy, mi fakt sedl ![]()
Brala jsem jí před otěhotněním 7 let a teď jsem na ní zase najela..akorát mi přijde, že z ní teď mám často migrény..
v lednu to zkusím probrat s dr. a uvidím, jestli ji změním nebo ne..
Tak to já jsem asi nějak vadná nebo nejspíš je někde problém…minisiston jsem užívala 4 roky poté na radu gynekoložky vynechala na 3 měsíce pak už teda na furt už mi nezbývali peníze na další a od té doby je neberu přes rok a 6 měsíců-každá tu píšete že jste otěhotněli téměř ihned (během pár měsíců) a s přítelem nám to nejde tak si říkám zda můžeme mít vůbec děti
Dobrý den, antikoncepci beru už asi 3 roky a teďkom se mi stalo, že jsem si místo 7 denní pauzy udělala 6 denní. Takže jsem si jí vzala o den dříve než měla. Jak mám dále pokračovat? Mám si další pauzu udělat 8 denní? A budu stále chráněná?
Děkuji ![]()
Holky ja brala minisiston asi 5 let,,nyni mě dr předepsala ant, Asumate,,že prý je šetrnejší k tělu neboť neobsahuje tolik hormonů jako v minisistonu, jinak složení je stejné,,mám pry užívat tec 21ruzových tablet a 7 placebo hodit do koše
a normal najet jak u minisistonu,,holky nebere ji nekterá? nejaká zkušenost? že ro je prý novinka…no jsem na ní zvědavá,,,v nedeli me končí pauza takže nasazuji tento nový preparát
Já bych se jen ráda zeptala, po jaké době se nemusím bát o otěhotnění… Jelikož na letáku je napsáno že funguje hned další týden a i můj gynekolog to říkal. Jenomže několik kamarádek (užívají jiné pilulky než já) říkají že funguje až po další menstruaci. čemu mohu věřit?
@KatkaLev pokud jste začala brát prášek v první den vaší menses tak jste chráněna tudíž od prvního dne,,,:-)
@KatkaLev píše:
Já bych se jen ráda zeptala, po jaké době se nemusím bát o otěhotnění… Jelikož na letáku je napsáno že funguje hned další týden a i můj gynekolog to říkal. Jenomže několik kamarádek (užívají jiné pilulky než já) říkají že funguje až po další menstruaci. čemu mohu věřit?
7 dní. Pokud máš průjem, zažívací problémy, dalších 7 dní se vždy chraň ![]()
@baruna1 píše:
@KatkaLev pokud jste začala brát prášek v první den vaší menses tak jste chráněna tudíž od prvního dne,,,:-)
u minisistonu ne.
@martina.se tak nevim já ho brala 5 let a doktorka me rekla že jsem chránená od 1.dne..nikdy nebyl žadny problém,…
@baruna1 píše:
@martina.se tak nevim já ho brala 5 let a doktorka me rekla že jsem chránená od 1.dne..nikdy nebyl žadny problém,…
já přes něj otěhotněla, mam praxi. A doma balení a něm příbalový leták, je tam psáno 7 dní.
Ahoj, oživuji diskuzi. Po 5ti letté pauze jsem se k této antikoncepci vrátila. Teď, když jsem začla brát druhé platíčko tak se mi ale objevila vyrážka, nejdříve na krku, pak trochu na prsou a včera i na břiše (drobné červené pupínky). V nežádoucích účincích píší, že vyrážka může být. Stalo se vám to také některé, zmizí to samo, mám vydržet?
Předtím jsem jí brala 11let v kuse a neměla jsem problém… děkuji
Ahoj, já používala minisiston půl roku…a nespokojenos, přibrala jsem za 3měsíce 12kg a další 3měsíce váha stála a nezhubla ani kilo, i když jsem se snažila jíst zdravě
…teď to měním na Softine, ten snad bude vyhovovat.
O jiných příznacích nevím ![]()
Zdravim. Ja brala minisiston 15let, s jednou pauzou. Po vysazeni cekala 4.mes nez jsme se zacali snazit o mimi a to se pak povedlo do 2mesicu. Nikdy nebyl. zadny problem, otehotneni pri brani nebylo, spolehlive. Ani jsem nenabrala kg. Nic. Ted jsem po porodu, a uz planuji koncit s kojenim a chci ji zase zacit brat, tak snad to telo zase prijme bez problemu..
Ahoj brala jsem minisiston 3 roky. Potom jsem vysadila ze chceme s pritelem mimi prvni mesic po vysazeni akne hruza a mastne vlasy druhy den po umyti takze si musim kazdy den myt hlavu. Menstruace silna silena bolest hlavy zvraceni hruza dalsi mesice to ustalo a ted to mam pravidelne kazdy mesic az na to ze po 28-30 dnech jenom 4 dny silneji a pak jeden den spineni… Jinak mi splaskli prsa ale pribrala jsem 6kg po vysazeni pritom jsem jedla porad stejne a dolu to moc nejde.
Uz jsou to 4 mesice od vysazeni sice se snazime ale nedari se nam otehotnet..abych nezapomnela beru uz pres 5 mesicu kyselinu listovou. Neporadil by mi nekdo co si koupit za prasky nebo bylinky ktery pomahaji na poceti? Dekuji za odpoved
![]()