Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim všechny,
Hledám a nenacházím info, zda se neztloustne po vyndání Mireny. Mám patou, za rok by mela jít ven a už nebude další potřeba.. Za těch 24 let mám navic 5 kg, přičítala jsem to Mirene, v rodině se tloustne víc. Tady čtu opačné problémy, tak to asi bude individuální, ale budu ráda za zkušenosti.
@Jena2532 píše: Více
Ja mam zase takovou zkusenost, ze jsem znatelne pribrala prave po zavedeni hormonalniho teliska Mirena. Neuveritelny nabeh hmotnosti, skoro 10 kg. Vubec mi to neudelalo dobre a jeste mi zacaly padat vlasy. Normalne jsem to nahlasila na sukl jako novy nezadouci ucinek. Protoze zatim to v pribalovem letaku neni uvedeno ani jako vedlejsi ucinek. A v mnoha diskuzich i na jinych diskuznich fórech jsem cetla, ze s tim mely zeny podobne zkusenosti.
Za me osobne bych tedy Mirenu nikomu nedoporucila. Investovat snad 5 litru do toho, ze tak extremne priberu, no to kdyby mi nekdo rekl zavcasu, tak do toho v zivote nejdu! A chlapovi reknu, at si pouzije antikoncepci sam ![]()
Holky tak já mám Mirenu tři měsíce a mám +10kg. Jsem z toho zoufalá. Zvažuji, že ji nechám vytáhnout. Sice jsem už dva měsíce neměla menstruaci, ale ta kila mě hodně štvou + mě tlačí podbřišek prakticky celou dobu co ji mám… ![]()
Zvažuji, že ji nechám vytáhnout, ale když si vzpomenu na tu bolest při zavádění
To byla zase blbost!!! ![]()
Tak Mirena je vlastně progesteron a ten způsobuje zadržování vody, vyšší chuť k jídlu, přibírání, i deprese například atd. atd…, je to vlastně důvod, proč je tělo několik dní před menstruací (když přirozený progesteron stoupá) takové nafouklé, některá žena má třeba i o 2kg více na váze v období před menstruací…
Důrazně nedoporučuji jakoukoliv hormonální antikoncepci, ovlivní to celé tělo na x let, mirenu jsem mela dvakrát, zavádění je šílené, vedlejší účinky jsou cysty na vaječnících, pak vás budou honit od čerta k dáblu, jde to i bez těchto berliček…