Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Tichošlápek píše:
@Meggiska je, ale jen jako antikoncepce, neudrží cyklus. A já ji mam prave kvůli problémům s menstruaci, takže musím měnit dříve. Proti otěhotnění by fungovala stále.
Chápu, no já ji mám jako antikoncepci, žádnou MS díky ní ani nemám. Každopádně je to lokální hormonální účinek, kdyby šly všechny ty hormony do krve, nemohla bych ji mít ![]()
@Meggiska píše:
Zas tak silné hormonální tělísko to není, vzhledem k tomu, že já mám Leidenskou mutaci a mít ho můžuMirenu mám podruhé a žádné vedlejší účinky nemám, jako nárůst hmotnosti, vypadávání vlasů nebo něco jiného, tohle je hrozně individuální
a teď už je Mirena dokonce na déle, jsou studie a už je myslím dokonce na 7 let
To je váš názor, říkám, já mám úplně jinou zkušenost a nejsem sama. Četla jsem příběhy žen, které po tomto tělísku neskutečně přibraly… a taková kila se pak opravdu špatně shazují. I když si necháte tělísko vytáhnout, přebytečných kil se nezbavíte. Je smutné, když si toho lidé ve vašem okolí všimnou a začnou mít hloupé narážky na vaši postavu, že moc jíte apod. Přitom zato může hormonální tělísko!
Když jsem se na to svého doktora přímo zeptala, tak to popřel, že to určitě nezpůsobilo přímo tělísko. Později jsem si to vyhledávala na netu a bylo tam uvedené, že tělísko opravdu dokáže zavinit přibírání na váze. Někomu to prostě nedělá dobře.
@Mandarinka104 píše:
To je váš názor, říkám, já mám úplně jinou zkušenost a nejsem sama. Četla jsem příběhy žen, které po tomto tělísku neskutečně přibraly… a taková kila se pak opravdu špatně shazují. I když si necháte tělísko vytáhnout, přebytečných kil se nezbavíte. Je smutné, když si toho lidé ve vašem okolí všimnou a začnou mít hloupé narážky na vaši postavu, že moc jíte apod. Přitom zato může hormonální tělísko!
Když jsem se na to svého doktora přímo zeptala, tak to popřel, že to určitě nezpůsobilo přímo tělísko. Později jsem si to vyhledávala na netu a bylo tam uvedené, že tělísko opravdu dokáže zavinit přibírání na váze. Někomu to prostě nedělá dobře.
Tak je potřeba to na něco svést, ze jsem přibrala.
@freeport píše:
Tak je potřeba to na něco svést, ze jsem přibrala.
Tyjo, opravdu tento hloupý komentář myslíte vážně? Svést??? Já jsem kolem 20+ let byla štíhlá jako laň, maminka mojí kamarádky mě považovala za vychrtlou kvůli nějaké nemoci a dokonce jsem dělala jednomu fotografovi modelku (mám doma nádherné umělecké fotografie+album).
Přibírání na váze jsem řešila ve Světě zdraví s výživovou poradkyní a ta byla taky překvapená, že jsem v hubnoucím programu místo hubnutí přibírala… ikdyž jsem správně jedla a cvičila!
Jenomže, mě nenapadlo, že je to tím tělískem. Ta poradkyně se mě na to ani nezeptala. Taky by ji to asi nenapadlo, jenže ji to mělo napadnout - byla za svou práci placená, ale byla taky mladá a nezkušená.
Navíc jsem věřila tomu, co říkal doktor, že tělísko přibírání nezpůsobuje. Bohužel souhra špatných okolností, neznalost a nevědomost lidí, kteří mi to měli říct. ![]()
Takže si svůj ubohý komentář laskavě nechejte od cesty vy…, když o mně nic nevíte, tak nevynášejte takové soudy ![]()
@Mandarinka104 píše:Tyjo, opravdu tento hloupý komentář myslíte vážně? Svést??? Já jsem kolem 20+ let byla štíhlá jako laň, maminka mojí kamarádky mě považovala za vychrtlou kvůli nějaké nemoci a dokonce jsem dělala jednomu fotografovi modelku (mám doma nádherné umělecké fotografie+album).
Přibírání na váze jsem řešila ve Světě zdraví s výživovou poradkyní a ta byla taky překvapená, že jsem v hubnoucím programu místo hubnutí přibírala… ikdyž jsem správně jedla a cvičila!
Jenomže, mě nenapadlo, že je to tím tělískem. Ta poradkyně se mě na to ani nezeptala. Taky by ji to asi nenapadlo, jenže ji to mělo napadnout - byla za svou práci placená, ale byla taky mladá a nezkušená.
Navíc jsem věřila tomu, co říkal doktor, že tělísko přibírání nezpůsobuje. Bohužel souhra špatných okolností, neznalost a nevědomost lidí, kteří mi to měli říct.
Takže si svůj ubohý komentář laskavě nechejte od cesty vy…, když o mně nic nevíte, tak nevynášejte takové soudy
Co se čertíš
, takhle se rozčilovat kvůli postavě ![]()
@Mandarinka104 píše:
Stejně tak na netu najdete spoustu těch, na které tělísko nijak neúčinkovalo. Prostě je to individuální.
@freeport píše:
Co se čertíš, takhle se rozčilovat kvůli postavě
Nerozčiluju se kvůli postavě, ale kvůli tomu hloupému komentáři…ale nedivím se, že jsi to nepochopila!, taková namyšlená…bez špetky inteligence…takovým se to musí zopakovat několikrát že
Takže tvůj blbý komentář ok!
Ráda tady soudíte lidi, o kterých absolutně nic nevíte a posmíváte se jim? Musíte být fakt postrachem, kam vlezete a jakou kravinu napíšete ![]()
@Meggiska píše:
Stejně tak na netu najdete spoustu těch, na které tělísko nijak neúčinkovalo. Prostě je to individuální.
Ale to nic nemění na tom, že je to fakt. Lékař by na tuto možnost měl ženu automaticky upozornit a ne ji vylučovat. Ať se potom každá žena rozhodne, až tohle všechno bude vědět - ano, že některým to nic neudělá a někteří přiberou, ale je fér to předem vědět.
Každopádně můj závěr je, že bych toto tělísko nedoporučila. Zaplatit velké peníze za to, že ještě budu mít takové hnusné nežádoucí účinky, to už ty peníze můžu investovat lépe!
@Mandarinka104 píše:
Ale to nic nemění na tom, že je to fakt. Lékař by na tuto možnost měl ženu automaticky upozornit a ne ji vylučovat. Ať se potom každá žena rozhodne, až tohle všechno bude vědět - ano, že některým to nic neudělá a někteří přiberou, ale je fér to předem vědět.
Každopádně můj závěr je, že bych toto tělísko nedoporučila. Zaplatit velké peníze za to, že ještě budu mít takové hnusné nežádoucí účinky, to už ty peníze můžu investovat lépe!
Tak ale to je prave to, nekomu to sedne a nekomu ne, jako kazda hormonalni antikoncepce. Je dobre tohle vedet samozrejme a jit do toho s tim, ze to zrovna sednout nemusi. Ja ji mam, s tou moznosti jsem pocitala, stejne jako u HA, ale zrovna mi sedla a jsem spokojena.
@Mandarinka104 píše:
Když mi řekl doktor, jaké mám možnosti antikoncepce (a doporučil mi tělísko), tak jsem si to prostudovala na netu a až pak do toho šla. Nějak pochybuju, že jste přišla k doktorovi, on řekl „dáme tělísko“, vy jste řekla „tak jo“ a bylo hotovo. Ke všemu si najdete spoustu informací na internetu, že to nestudujete je už ale váš problém. A ptala jste se na to doktora? Jestli se po tom přibírá? Jestli po tom vypadávají vlasy? Nebo co já vím co? Schválně jsem koukla do příbalového letáku Mireny a v nežádoucích účincích o přibírání není vůbec nic. Co se týče vlasů, tam je uvedeno - Ztráta vlasů: Méně časté: mohou se vyskytnout u 1 až 10 na každých 1000 pacientek.
@Mandarinka104 píše:
Nerozčiluju se kvůli postavě, ale kvůli tomu hloupému komentáři…ale nedivím se, že jsi to nepochopila!, taková namyšlená…bez špetky inteligence…takovým se to musí zopakovat několikrát žeTakže tvůj blbý komentář ok!
Ráda tady soudíte lidi, o kterých absolutně nic nevíte a posmíváte se jim? Musíte být fakt postrachem, kam vlezete a jakou kravinu napíšete
Holka, zřejmě mas deprese ze své postavy a svadis to na telisko. Urážíš mě trochu víc než je nutné. Fakt se uklidni a ber veci více s nadhledem.
@Meggiska píše:
Když mi řekl doktor, jaké mám možnosti antikoncepce (a doporučil mi tělísko), tak jsem si to prostudovala na netu a až pak do toho šla. Nějak pochybuju, že jste přišla k doktorovi, on řekl „dáme tělísko“, vy jste řekla „tak jo“ a bylo hotovo. Ke všemu si najdete spoustu informací na internetu, že to nestudujete je už ale váš problém. A ptala jste se na to doktora? Jestli se po tom přibírá? Jestli po tom vypadávají vlasy? Nebo co já vím co? Schválně jsem koukla do příbalového letáku Mireny a v nežádoucích účincích o přibírání není vůbec nic. Co se týče vlasů, tam je uvedeno - Ztráta vlasů: Méně časté: mohou se vyskytnout u 1 až 10 na každých 1000 pacientek.
No samozřejmě, že jsem se u svého doktora o tom tělísku nejdříve informovala, než jsem si ho nechala zavést. Vždyť to tady píšu pořád dokola, pokud jste si toho nevšimla.
Vy jste další štěbetalka chytrá jako rádio, když obvodní gynekolog tělísko zavede, tak svojí pacientce žádnou krabičku s příbalovým letákem na prostudování nedá. Tohle se běžně vůbec nedělá. Možná je to špatně, ano, možná by lékař měl prázdnou krabičku s letákem ženě automaticky poskytnout, ale není to běžná praxe jako spousta dalších věcí v gynekologii…o tom bychom si tu mohly dlouho povídat ![]()
No vidíte a i kdybych ten leták měla, tak informace o nárůstu váhy tam ani není
takže pojďme zažalovat farmaceutické společnosti, opět další zatajování negativních účinků, aby jich náhodou nebylo tak moc… aspoň ty bacule naběhnou do fitka a bude z toho mít ještě užitek sportovní průmysl ![]()
@Mandarinka104 píše:
I v medicíně platí zákon zachování energie a hmotnosti… ze vzduchu fakt nepřibereš
@Mandarinka104 Ale houbeles. Tloustne se tehdy, když je příjem vyšší než výdej. Jestli sis všimla, že hůře spaluješ než dříve, měla jsi snížit příjem nebo zvýšit výdej. S věkem je potřeba přizpůsobit jídelníček a pohyb. První znatelnější zpomalení metabolismu je po 30 a pak už se člověk musí krotit víc a víc.
@Mandarinka104 tebe to nějak vzalo. Informace o pribirani tam není, protože tento vedlejší účinek telisko nema. Proste vek, strava, pohyb - to vse te postupně dohnalo.