Mirena

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21311
14.3.24 15:06

@Kvestorka ono se to zavádí ke konci ms, pokud mas. Takže neumím poznat, jestli dobihala ms nebo se jednalo o krvácení po zavedení. Od té doby uz jsem pak nekrvacela vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
14.3.24 15:41

@admenL @Kvestorka Já mívala silné menstruace. Po zavedení Mireny jsem párkrát špinila. Mám jí 2,5 roku a celkem dvakrát to bylo na malý tampon. Jinak mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
14.3.24 15:54

@Tichošlápek @Psssssst Já ms nemám, doteď jsem měla injekce. Tak snad to tak zůstane :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
15.3.24 14:09

@Kvestorka mám to stejně. Taky MS nemám, tak to snad tak zůstane.👍Proč ses rozhodla pro mirenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
15.3.24 15:39
@admenL píše: Více
Ty injekce se nesmí používat víc jak pět let a tablety nemůžu. Dřív jsem zkoušela i náplasti a kroužky, ale to mi nesedlo. Navíc nemít ms je takovej příjemnej bonus :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.24 15:05

Zdravím všechny uživatelky Mireny. Právě jsem 5 dní od aplikace. Zatím jsem přestala krvácet což je plus a hlavně 3měsíce jsem měla vždy 14 dní silné krvácení a po 14 dnech pauzy další krvácení znovu, takže to bylo hodně vyčerpávající, navíc od 26.1.2024 jsem po operaci bederní páteře a následná komplikace s trombózou mne znovu vykolejila, tudíž HA v tabletách po 30 letech nemůžu.(užívala jsem od 18let kdy se mi zastavil cyklus, je mi 48 let) Uvažte, každá na ni reagujeme jinak každá jsme jiná!!! Je to jen o našem zdravotním stavu a každé z nás nemusí Mirena vyhovovat. Je to individuální. Upozornění od lékaře na špinění, které může trvat delší dobu, nebo používání tamponů z důvodu bazénu apod. Popřípadě jiné nežádoucí účinky, které se můžou vyskytnout u některé z nás je třeba konzultovat s doktorem a neměl by Vás odmítnout, pak je na místě výměna lékaře. Nebojte se ho zeptat.
Zatím jsem na začátku, tak uvidím jak to bude trvat dlouho mě. 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.24 15:10

Diskuse k Mireně

Zdravím všechny uživatelky Mireny. Právě jsem 5 dní od aplikace. Zatím jsem přestala krvácet což je plus a hlavně 3měsíce jsem měla vždy 14 dní silné krvácení a po 14 dnech pauzy další krvácení znovu, takže to bylo hodně vyčerpávající, navíc od 26.1.2024 jsem po operaci bederní páteře a následná komplikace s trombózou mne znovu vykolejila, tudíž HA v tabletách po 30 letech nemůžu.(užívala jsem od 18let kdy se mi zastavil cyklus, je mi 48 let) Uvažte, každá na ni reagujeme jinak každá jsme jiná!!! Je to jen o našem zdravotním stavu a každé z nás nemusí Mirena vyhovovat. Je to individuální. Upozornění od lékaře na špinění, které může trvat delší dobu, nebo používání tamponů z důvodu bazénu apod. Popřípadě jiné nežádoucí účinky, které se můžou vyskytnout u některé z nás je třeba konzultovat s doktorem a neměl by Vás odmítnout, pak je na místě výměna lékaře. Nebojte se ho zeptat.
Zatím jsem na začátku, tak uvidím jak to bude trvat dlouho mě. 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.24 22:38

Měla bych dotaz, zda jste někdo řešil nákup Mireny v zahraničí.
Jsme na dovolené v Turecku. Dcera jde v říjnu na kontrolu na gyndu, dořešit antikoncepci. Lékařka doporučuje Mirenu, dcera se k ni také přiklání. Tady stojí v lékárně 47,– EURO.
Tak mě napadlo ji koupit, zda není problém ji lékařce odnést.
Dcera se nemůže dovolat do ordinace, proto se ptám na zkušenosti.
Děkuji za info

• Citovat
  • Upravit
8645
12.9.24 13:39

Někteří doktoři je mají v ordinaci, jiní ti dají recept a koupíš si ji sama. Ale bez receptu ji u nás nedostaneš. Jak v Turecku, to teda nevím. Ani nevím, jestli by náš recept tam platil… ale ten stejně nezíská, když tam nemůže zavolat. A nezískala by ho nejspíš ani tak, protože před predepsanim takové věci je nutné vyšetření. Nevymýšlela bych blbiny a v klidu počkala domu a na domluvu s doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11791
12.9.24 14:10

@Midaku tak mně to jako blbina nepřijde, ten rozdíl v ceně je obrovský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
12.9.24 18:12
@Midaku píše: Více

Dcera je vyšetřená. Lékařka ji sama Mirenu doporučila. Dcera se má rozmyslet zda ano či ne a v říjnu kontrola. Pokud ji bude chtít, lékařka ji dá recept.
V Turecku je bez receptu. A cena o víc jak 3 tisíce levnější. Proto to s dcerou řešíme, zda ji mám dovézt či bude problém se zavedením.
Tak lékařka má dovolenou. Tak nevím zda to risknout a koupit. Je úplně stejná jako u nás, i od stejné firmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
12.9.24 18:22

@lasička1 pokud je to stejné, koupila bych to. Kdyby to lékařka nechtěla zavést, řekla bych že se najdu doktora který mi to ochotně zavede. Myslím ale, že si účtují zavedení.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
12.9.24 18:46
@pocker píše: Více

Lékařka je vynikající- tam bych neříkala, že najde jinou…. Poplatek za zavedení se účtuje- to i dceři říkala, že Mirena stojí cca 4:500,– a k tomu poplatek za zavedení. S tím se počítá, že zaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8645
12.9.24 18:53

@lasička1 tak pokud je to takhle, tak to smysl dává. Jen.bych si pohlidala, aby to byla fakt úplně ta stejná. Já bych na to ale nervy neměla, bez domluvy s lekarkou. Je zajímavý, že to prodávají bez receptu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.10.24 13:29

Mirena - vnitroděložní tělísko

Ahoj všem maminkám,
Mirenu mám skoro 2 měsíce. Pro informaci - zavedení bylo asi za 3 minuty hotové. Se vším všudy jsem byla asi za 15 minut venku z ordinace. Zaváděl mi doktor asi 3. den při mentruaci. Pak jsem přesně měsíc špinila, občas krvácela, ale málo. Ano měla jsme trošku problémy, protože být měsíc s vložkama, to vyřešila lékárna. Též mi doktor říkal že mám vydržet že tak 3 měsíce to trvá. Naštěstí u mě jen měsíc a teď už skoro měsíc nešpiním zatím nic :-). Takže se vyplatilo, ale ano už jsem někde četla, trochu mám citlivá prsa a trochu mě bolí, ale jinak naprostá spokojenost. Tedy měsíc si takovou „antikoncepci“ nikdo nepřeje…ale pak 5-7 let pokoj :-), takže kdo se rozhodujete, myslím si, že to stojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí