Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kvestorka ono se to zavádí ke konci ms, pokud mas. Takže neumím poznat, jestli dobihala ms nebo se jednalo o krvácení po zavedení. Od té doby uz jsem pak nekrvacela vůbec
@admenL @Kvestorka Já mívala silné menstruace. Po zavedení Mireny jsem párkrát špinila. Mám jí 2,5 roku a celkem dvakrát to bylo na malý tampon. Jinak mám klid.
@Tichošlápek @Psssssst Já ms nemám, doteď jsem měla injekce. Tak snad to tak zůstane ![]()
@Kvestorka mám to stejně. Taky MS nemám, tak to snad tak zůstane.👍Proč ses rozhodla pro mirenu?
@admenL píše: VíceTy injekce se nesmí používat víc jak pět let a tablety nemůžu. Dřív jsem zkoušela i náplasti a kroužky, ale to mi nesedlo. Navíc nemít ms je takovej příjemnej bonus
Zdravím všechny uživatelky Mireny. Právě jsem 5 dní od aplikace. Zatím jsem přestala krvácet což je plus a hlavně 3měsíce jsem měla vždy 14 dní silné krvácení a po 14 dnech pauzy další krvácení znovu, takže to bylo hodně vyčerpávající, navíc od 26.1.2024 jsem po operaci bederní páteře a následná komplikace s trombózou mne znovu vykolejila, tudíž HA v tabletách po 30 letech nemůžu.(užívala jsem od 18let kdy se mi zastavil cyklus, je mi 48 let) Uvažte, každá na ni reagujeme jinak každá jsme jiná!!! Je to jen o našem zdravotním stavu a každé z nás nemusí Mirena vyhovovat. Je to individuální. Upozornění od lékaře na špinění, které může trvat delší dobu, nebo používání tamponů z důvodu bazénu apod. Popřípadě jiné nežádoucí účinky, které se můžou vyskytnout u některé z nás je třeba konzultovat s doktorem a neměl by Vás odmítnout, pak je na místě výměna lékaře. Nebojte se ho zeptat.
Zatím jsem na začátku, tak uvidím jak to bude trvat dlouho mě. 👍
Zdravím všechny uživatelky Mireny. Právě jsem 5 dní od aplikace. Zatím jsem přestala krvácet což je plus a hlavně 3měsíce jsem měla vždy 14 dní silné krvácení a po 14 dnech pauzy další krvácení znovu, takže to bylo hodně vyčerpávající, navíc od 26.1.2024 jsem po operaci bederní páteře a následná komplikace s trombózou mne znovu vykolejila, tudíž HA v tabletách po 30 letech nemůžu.(užívala jsem od 18let kdy se mi zastavil cyklus, je mi 48 let) Uvažte, každá na ni reagujeme jinak každá jsme jiná!!! Je to jen o našem zdravotním stavu a každé z nás nemusí Mirena vyhovovat. Je to individuální. Upozornění od lékaře na špinění, které může trvat delší dobu, nebo používání tamponů z důvodu bazénu apod. Popřípadě jiné nežádoucí účinky, které se můžou vyskytnout u některé z nás je třeba konzultovat s doktorem a neměl by Vás odmítnout, pak je na místě výměna lékaře. Nebojte se ho zeptat.
Zatím jsem na začátku, tak uvidím jak to bude trvat dlouho mě. 👍
Měla bych dotaz, zda jste někdo řešil nákup Mireny v zahraničí.
Jsme na dovolené v Turecku. Dcera jde v říjnu na kontrolu na gyndu, dořešit antikoncepci. Lékařka doporučuje Mirenu, dcera se k ni také přiklání. Tady stojí v lékárně 47,– EURO.
Tak mě napadlo ji koupit, zda není problém ji lékařce odnést.
Dcera se nemůže dovolat do ordinace, proto se ptám na zkušenosti.
Děkuji za info
Někteří doktoři je mají v ordinaci, jiní ti dají recept a koupíš si ji sama. Ale bez receptu ji u nás nedostaneš. Jak v Turecku, to teda nevím. Ani nevím, jestli by náš recept tam platil… ale ten stejně nezíská, když tam nemůže zavolat. A nezískala by ho nejspíš ani tak, protože před predepsanim takové věci je nutné vyšetření. Nevymýšlela bych blbiny a v klidu počkala domu a na domluvu s doktorkou.
@Midaku tak mně to jako blbina nepřijde, ten rozdíl v ceně je obrovský.
@Midaku píše: Více
Dcera je vyšetřená. Lékařka ji sama Mirenu doporučila. Dcera se má rozmyslet zda ano či ne a v říjnu kontrola. Pokud ji bude chtít, lékařka ji dá recept.
V Turecku je bez receptu. A cena o víc jak 3 tisíce levnější. Proto to s dcerou řešíme, zda ji mám dovézt či bude problém se zavedením.
Tak lékařka má dovolenou. Tak nevím zda to risknout a koupit. Je úplně stejná jako u nás, i od stejné firmy.
@lasička1 pokud je to stejné, koupila bych to. Kdyby to lékařka nechtěla zavést, řekla bych že se najdu doktora který mi to ochotně zavede. Myslím ale, že si účtují zavedení.. ![]()
@pocker píše: Více
Lékařka je vynikající- tam bych neříkala, že najde jinou…. Poplatek za zavedení se účtuje- to i dceři říkala, že Mirena stojí cca 4:500,– a k tomu poplatek za zavedení. S tím se počítá, že zaplatí.
@lasička1 tak pokud je to takhle, tak to smysl dává. Jen.bych si pohlidala, aby to byla fakt úplně ta stejná. Já bych na to ale nervy neměla, bez domluvy s lekarkou. Je zajímavý, že to prodávají bez receptu.
Ahoj všem maminkám,
Mirenu mám skoro 2 měsíce. Pro informaci - zavedení bylo asi za 3 minuty hotové. Se vším všudy jsem byla asi za 15 minut venku z ordinace. Zaváděl mi doktor asi 3. den při mentruaci. Pak jsem přesně měsíc špinila, občas krvácela, ale málo. Ano měla jsme trošku problémy, protože být měsíc s vložkama, to vyřešila lékárna. Též mi doktor říkal že mám vydržet že tak 3 měsíce to trvá. Naštěstí u mě jen měsíc a teď už skoro měsíc nešpiním zatím nic
. Takže se vyplatilo, ale ano už jsem někde četla, trochu mám citlivá prsa a trochu mě bolí, ale jinak naprostá spokojenost. Tedy měsíc si takovou „antikoncepci“ nikdo nepřeje…ale pak 5-7 let pokoj
, takže kdo se rozhodujete, myslím si, že to stojí za to.