Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No a výše jsem psala, že negativní účinky nepociťuji, tak mi začaly ale brutálně padat vlasy, kam se na to hrabe vypadávání vlasů po porodu…
![]()
@ajarout píše:
Ahojky, zajímali by mě zkušenosti někoho, kdo má Mirenu delší dobu. Do teď užívám HA a bylo mi nabídnuto tělísko. Na interneru jsem četla nežádoucí účinky:padání vlasů, ztráta libida a neschopnost dosahovat orgasmu, bolesti hlavy, artritické bolesti končetin, náladovost…dost mě to vyděsilo. Hlavně ztráta libidamáte s tím některá zkušenost?
Ano také stím mám do teď
problém
od zavedení mireny nejsem schopna dosáhnout orgasmů a někdy i nechuť k sexu. Při zavádění hrozná bolest. Podotýkám že mirenu už mám vysazenou rok a stále mám neschopnost při dosažení orgasmů ![]()
Ahoj doktor mi nabídl mirenu na velmi silnou menstruaci. S tím že bych mohla být časem bez ms a nebo taky ne. Kupuje se přímo u něj za 6500. Jenže jsem se ho ptala jestli je nějaká záruka když mi nesedne. Tak řekl že ne. Řešila to některá z vás?
@Anonymní píše:
Ahoj doktor mi nabídl mirenu na velmi silnou menstruaci. S tím že bych mohla být časem bez ms a nebo taky ne. Kupuje se přímo u něj za 6500. Jenže jsem se ho ptala jestli je nějaká záruka když mi nesedne. Tak řekl že ne. Řešila to některá z vás?
Když nesedne a necháš si ji vyndat na svoje přání, tak si o peníze přišla. Bohužel.
Pokud ti ale vypadne, tak je šance, že ti peníze vrátí - jak velká šance to je to nevím, protože už tady psali, že se Bayer celkem vytáčí. Ale alespoň takto mi to vysvětlovala doktorka.
Taky mi říkala, že to procento žen, kterým nesedne je docela malé, ale případy samozřejmě jsou. Já byla docela rozhozená zdejšíma diskuzema, kdy se mi zdálo, že s ní má problémy každá druhá, ale není to tak.
Ahoj
Už něco málo přes rok mám Mirenu a všechno je v pohodě. Žádná MS ale to i díky kojení. Kojit jsem prestala už v září a až teď před 14 dny jsem začala špinit a pak mi začala menstruace až do teď (už by taky mohla skončit) dřív jsem ji měla tak 3-4 dny. V říjnu jsem byla na kontrole a vše bylo v pořádku. Je to normální? Možná plasil zbytecne ![]()
Jo, bohužel normální. Já mám mirenu už 2 roky a celou dobu mám cyklus jak hodinky. Žádné vymizení krvácení se u mě nekoná, a to jsem se na to tak těšila. A trvá vždy i vcelku dlouho, klidně 10 dní, pak 14 dní klid a znovu. No hrůza, ale měla jsem to tak i bez tělíska, byl to právě jeden z důvodů, proč jsem do něj šla. Smůla no.
@Anonymní píše:
AhojUž něco málo přes rok mám Mirenu a všechno je v pohodě. Žádná MS ale to i díky kojení. Kojit jsem prestala už v září a až teď před 14 dny jsem začala špinit a pak mi začala menstruace až do teď (už by taky mohla skončit) dřív jsem ji měla tak 3-4 dny. V říjnu jsem byla na kontrole a vše bylo v pořádku. Je to normální? Možná plasil zbytecne
Když jsem měla Mirenu poprvé, ještě před dětmi, tak jsem byla bez menstruace, naprostá paráda, takže jsem se těšila, že až si ji dám zase po dětech, tak bude klid. No není
Občas špiním, myslím že to ani není pravidelně každý měsíc, jako oproti tomu, kdybych tělísko neměla a měla normální menstruaci, tak je to pohodička
uvidíš jak to bude dál, ale za zeptání nic nedáš, prostě doktorovi zavolej a uvidíš, ale myslím, že to nic není a musí se to prostě srovnat ![]()
Já s Mirenou měla rok a čtvrt problémy (neustálé krvácení, špinění, vždy 4 dny O. K. a pak měsíc a půl nanovo), pak jsem začala s kapkami Gynex, které to tak nějak srovnaly, ale cyklus mám rozhozený ještě 2,5 roku po zavedení (nikdy nevím, kdy to přijde), zároveň MS je stabilně už o něco silnější a místo mých obvyklých 5 dnů tvá 8 dnů ![]()
Zdravím, chtěla bych se zeptat jak vám to dopadlo s potížemi s mirenou? Psala jste že už rok jste krvácela, srovnalo se to? Díky za odpověď
Holky, mate někdo zkusenosti s výměnou mireny? Mam ji pět let a začínám občas lehce špinit - jinak byl klid. Takže je zřejmě na čase výměna, ale nedohledala jsem jestli to jde během jedné návštěvy, či je třeba, aby proběhla mezi vyndanim a zavedením ms. Lépe receno nasla jsem oba názory. Někdo osobní zkušenost?
@Tichošlápek píše:
Holky, mate někdo zkusenosti s výměnou mireny? Mam ji pět let a začínám občas lehce špinit - jinak byl klid. Takže je zřejmě na čase výměna, ale nedohledala jsem jestli to jde během jedné návštěvy, či je třeba, aby proběhla mezi vyndanim a zavedením ms. Lépe receno nasla jsem oba názory. Někdo osobní zkušenost?
Můj doktor to nedělal během jedné návštěvy. Mám dojem, že říkal, že chce vždycky po vyndání udělat kultivaci, aby věděl, že je všechno v pořádku a pak při další menstruaci dával až novou. Ale tím zdůvodněním si už teď nejsem jistá, každopádně byla mezi mirenama pauza
@ivašot. Super díky, musím to nějak naplánovat vzhledem k dovcam a tak a u nás na gynde je objednaci doba dva měsíce
tak to chce přípravu
Ahojky, také jsem kdysi měla nitroděložní tělísko Mirena, považovala jsem ji za kvalitnější, protože mohla být zavedená až 5 let. Ostatní měděná tělíska myslím jenom 3 roky. Jenomže mě pan doktor nevaroval, že je to silné hormonální tělísko a tak může mít bohužel vliv na nárůst hmotnosti, docela nepříjemný vedlejší účinek a ještě k tomu trochu vypadávání vlasů. Já už bych do dalšího tělíska určitě nešla. Muži také musejí být na řadě a starat se o antikoncepci, takže drahý si nakoupil čepičky ![]()
@Mandarinka104 píše:
Ahojky, také jsem kdysi měla nitroděložní tělísko Mirena, považovala jsem ji za kvalitnější, protože mohla být zavedená až 5 let. Ostatní měděná tělíska myslím jenom 3 roky. Jenomže mě pan doktor nevaroval, že je to silné hormonální tělísko a tak může mít bohužel vliv na nárůst hmotnosti, docela nepříjemný vedlejší účinek a ještě k tomu trochu vypadávání vlasů. Já už bych do dalšího tělíska určitě nešla. Muži také musejí být na řadě a starat se o antikoncepci, takže drahý si nakoupil čepičky
Zas tak silné hormonální tělísko to není, vzhledem k tomu, že já mám Leidenskou mutaci a mít ho můžu
Mirenu mám podruhé a žádné vedlejší účinky nemám, jako nárůst hmotnosti, vypadávání vlasů nebo něco jiného, tohle je hrozně individuální
a teď už je Mirena dokonce na déle, jsou studie a už je myslím dokonce na 7 let ![]()
@Meggiska je, ale jen jako antikoncepce, neudrží cyklus. A já ji mam prave kvůli problémům s menstruaci, takže musím měnit dříve. Proti otěhotnění by fungovala stále.