Mirena

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2002
29.1.24 16:46
@Mandarinka104 píše:
No samozřejmě, že jsem se u svého doktora o tom tělísku nejdříve informovala, než jsem si ho nechala zavést. Vždyť to tady píšu pořád dokola, pokud jste si toho nevšimla.
Vy jste další štěbetalka chytrá jako rádio, když obvodní gynekolog tělísko zavede, tak svojí pacientce žádnou krabičku s příbalovým letákem na prostudování nedá. Tohle se běžně vůbec nedělá. Možná je to špatně, ano, možná by lékař měl prázdnou krabičku s letákem ženě automaticky poskytnout, ale není to běžná praxe jako spousta dalších věcí v gynekologii…o tom bychom si tu mohly dlouho povídat 8)
No vidíte a i kdybych ten leták měla, tak informace o nárůstu váhy tam ani není :) :D :lol: takže pojďme zažalovat farmaceutické společnosti, opět další zatajování negativních účinků, aby jich náhodou nebylo tak moc… aspoň ty bacule naběhnou do fitka a bude z toho mít ještě užitek sportovní průmysl :potlesk:

Protože nikde není prokázané, že přibírání hmotnosti je způsobené tělískem, proto to není v příbalovém letáku. A ten je volně k dispozici na internetu, mohla jste si to pročíst sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
29.1.24 17:13
@Meggiska píše:
Protože nikde není prokázané, že přibírání hmotnosti je způsobené tělískem, proto to není v příbalovém letáku. A ten je volně k dispozici na internetu, mohla jste si to pročíst sama.

Milá Meggiska, takže místo pochopení se tady dočkám jenom pohrdání, že to jsem mohla sama a to jsem si mohla sama přečíst, paráda.
Když se zamyslíte, nezdá se vám divné, že štíhlá žena zničehonic ztloustne, když si nechá zavést nitroděložní hormonální tělísko? Není to zvláštní náhoda…
Nevím kolik je vám let, ale očividně máte málo zkušeností, protože je všeobecně známo, že hormony + hormonální léčba způsobuje přibírání na váze… pokud to nevíte, tak vám to říkám…
Mějte se a klidně si to někde můžete „pročíst sama“, pokud mi nevěříte. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Mandarinka104
29.1.24 17:23

@Tichošlápek Achjo… něco tady někomu vysvětlovat, to je jako mluvit do dubu…
Prosím vám, čekala jsem aspoň minimum pochopení. Ale pozoruji to i v jiných diskuzích, že se nakonec daný příspěvek obrátí vůči pisateli, každý akorát začne člověka shazovat!
Jak to můžete napsat? To víte podle anonymního profilu na emiminu?
Vždyť jsem ani nenapsala svůj věk aj. Já jsem toto tělísko dostala někdy kolem 25+ let… takže to mě těžko mohl dohnat věk že? A jak strava a pohyb? Jako pardon, ale tohle je vrchol, četla jste vůbec, co jsem psala? Já jsem jedla zdravě a cvičila jsem!
Byla jsem z toho přibírání na váze smutná a tak jsem vyhledala odbornou pomoc, šla jsem za výživovou poradkyní a začala jsem s hubnoucím programem. Přesto se stalo, že váha místo dolů, šla nahoru. Sama ta poradkyně z toho byla překvapená! Bylo to tím tělískem, protože do té doby jsem takto nepřibírala. Vy se mnou nesouhlasíte, ale jinde se mnou ženy souhlasí, četla jsem na internetu spoustu podobných příběhů a zkušeností.

• Citovat
  • Upravit
21311
29.1.24 17:31

@Mandarinka104 jestli ono to nebude tím, ze jsem diskuzi obnovila kvůli zkušenostem s výměnou tělíska. A tvůj příspěvek se nesl v duchu telisko uz nikdy, nesedlo mi. Přínosné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
29.1.24 19:04
@Mandarinka104 píše:
Milá Meggiska, takže místo pochopení se tady dočkám jenom pohrdání, že to jsem mohla sama a to jsem si mohla sama přečíst, paráda.
Když se zamyslíte, nezdá se vám divné, že štíhlá žena zničehonic ztloustne, když si nechá zavést nitroděložní hormonální tělísko? Není to zvláštní náhoda…
Nevím kolik je vám let, ale očividně máte málo zkušeností, protože je všeobecně známo, že hormony + hormonální léčba způsobuje přibírání na váze… pokud to nevíte, tak vám to říkám…
Mějte se a klidně si to někde můžete „pročíst sama“, pokud mi nevěříte. :mavam:

Málo zkušeností? Měla jsem tělísko před dětmi a s váhou ani s ničím jiným mi to paseku neudělalo. Když jsme začli plánovat rodinu, otěhotněla jsem tři měsíce po vyndání tělíska. Po dětech jsem si dala znovu tělísko a světe div se, opět žádné změny. Myslím že zkušenosti s tělískem mám :wink: já vámi nepohrdám, jen váš názor, který je „útočný“ ve smyslu tělísko už nikdy, je to ten největší hnus na světě (samozřejmě to trochu zveličuji) je prostě mimo. Každý člověk je individuální a každému sedne něco jiného. Kdysi jsem brala prášky, než mi zjistili Leidena. Některé holky přibraly, některým se zlepšila pleť, jiným se zklidnila MS, některým to neudělalo vůbec nic, třeba mě. A tak je to i s tělískem. Tak ho neodsuzujte jen proto, že zrovna vy s ním očividně máte problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
29.1.24 20:37
@Mandarinka104 píše:
Mějte se a klidně si to někde můžete „pročíst sama“, pokud mi nevěříte. :mavam:

Nene. Největší potenciál přibrat má žena tehdy, když se těch hormonů zbaví - po menopauze. Prostě jsi moc jedla a málo hýbala a teď se to snažíš svést na tělísko :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
3902
30.1.24 09:33

Přijde mi hrozně vtipné, jak tady ženské okamžitě odkývají že hormonální antikoncepce je zlo, protože způsobuje pokles libida a náladovost ale jakmile se dojde na přibírání tak „ne! Nikdy!“ :D :D
Hormony jsou pořád hormony. Ovlivňují celé naše tělo, celé jeho fungování, všechny vnitřní pochody. Stejně jako díky HA můžu brečet nad reklamou na vložky, tak mě může donutit jíst víc nezdravě.
Samozřejmě, HA mi do pusu žádnou čokoládu nenacpe, ale dostane mě do psychického rozpoložení, kdy mám třeba velký hlad nebo obrovské chutě. A kočírovat ty stavy je někdy stejně obtížné, jako kočírovat svou náladovost, nebo se přemáhat mít chuť na sex, když tam prostě není. Úplně stejně jako náladovost nebo přibírání mi může HA způsobit trombózu a nebo mě zavodnit. Prostě hormony mají na tělo obrovský vliv. A protože jsme každý originál, tak to může mít na každou trochu jiný vliv.

A je dost smutné, že právě ženy tady sráží ostatní ženy, že jsou hloupé, protože přibírají vlastní blbostí, než vinou tělíska. Jsou to prostě hormony. Někomu nesednou, někomu nevadí.
Já si nechala dát taky Mirenu, protože kolem mě jsem měla samé spokojené ženské co ji měly a doporučovaly mi ji horem spodem. No ale mi prostě absolutně vůbec nesedla. Natrápila jsem se strašně a přišla jsem kvůli tomu ještě navíc o spoustu peněz.

A co se týče toho posledního dotazu na výměnu Mireny: doktor mi říkal, že často není vůbec žádný problém a je za pět minut hotovo. Ale někdy, pokud měla žena při tělísku silnější menstruaci, může tělísko tak trošku „zarůst“ a pak je to složitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
31.1.24 12:40
@Kolicek95 píše:
Nene. Největší potenciál přibrat má žena tehdy, když se těch hormonů zbaví - po menopauze. Prostě jsi moc jedla a málo hýbala a teď se to snažíš svést na tělísko :lol: :lol:

Nene. To je úplný nesmysl. Ty jsi vůbec nečetla, co jsem zde napsala. Navíc mě soudíš, když mě vůbec neznáš a to si laskavě nechej od cesty, na to nejsem vůbec zvědavá v nějaké anonymní diskuzi :roll:
Já jsem jedla zdravě a cvičila jsem. Chodila jsem do velkého luxusního fitnesscentra a dřela jsem jako blázen, obojí cardio+posilování. Dokonce jsem tam měla konzultaci s jedním trenérem a dělali jsme nějaká další speciální měření. Velice pečlivě a zodpovědně jsem se starala o svoje zdraví i postavu.

• Citovat
  • Upravit
1168
14.3.24 10:31

Ahoj holky. Jsem objednaná na zavedení. Zajímalo by mě zda jí má zavedenou někdo kdo má srdčitou děloh?. Dle Dr. To není problém. Dále jsem se chtěla zeptat, zatím beru prášky Birgi a MS nemám vůbec, sliznici nízkou. Myslíte že s Mirenou začnu špinit a krvácet, nebo přejdu jen jakoby na jinou HA bez krvácení? Žádné podobné zkušenosti jsem k tomu nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
14.3.24 10:46
@admenL píše: Více

Pokud máte nízkou sliznici a jste bez MS nechte si změřit hladiny hormonů, problém bude s největší pravděpodobností tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
14.3.24 11:18

@LadaSva podle dr.neni problém s nízkou sliznici. Mám HA při které mít MS nemusím, děti už neplanuji. Spíše mi jde o to, zda se mi MS nevrátí při přechodu na tělísko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.3.24 11:25
@admenL píše: Více

Mne se nevrátila, pět let od zavedení a krvácení neproběhlo ani jednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
14.3.24 11:44

@Tichošlápek děkuji. Konečně nějaká pozitivní reakce. Všude píšou o špinění a silné MS,. Tak jsem nevěděla jestli se mi taky znovu rozjede. A jiné negativní účinky jste měla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.3.24 13:35

@admenL vůbec. Jen zavedení bolelo, ale mam hodně zjizvenou dělohu, takže to nejspíše bylo tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
14.3.24 15:03
@Tichošlápek píše: Více

Ani hned po zavedení jsi nekrvácela? Taky mě to čeká, tak ať vím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí