Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@barca.hrosik zřejmě bych byla ráda v začátku, že mě nasměrují, ukážou motivační cviky, popřípadě teda tu vojtovku. Pokud by mi ale řekli, že je už vlastně v pohodě, ale mám cvičit dál a dítě by mi u toho zvracelo, tak bych to asi začala šidit.
Udělala jsem to takhle i s kyčlema. Měli jsme frejkovu peřinku. V 3m na kontrole, prej už dobrý, jenom ještě dávat dál. V 5m na kontrolu. Když jsme tam přišli, tak už asi měsíc ji měl jenom na noc, protože přes den mu to vadilo v pohybu. Doktor říkal, ať řeknu pravdu, jestli ji furt ještě má. A já na to, že když pravdu, tak pravdu, že ji má jenom na noc. Zkouknul ho a řekl, že vypadá v pohodě, že už ji dávat nemusím vůbec, ale za měsíc má přijít na RTG. Tam jenom jedno jadérko nevyvinuté, ale postavení kloubu a jamky v pohodě. Ještě jeden kontrolní RTG v roce, kde už bylo všechno absolutně v pořádku.
Sám doktor mi říkal, že se pro jistotu sichrují a vyžadují to používání delší dobu než je nutné.
Třeba je to takhle i u těch rehabilitačních cviků. Ale tuhle zodpovědnost si na sebe pak musí vzít každá sama. Kdybych viděla, že je v pohodě, dělá to, co mi říkali, že má dělat, tak bych to asi flákala ![]()
Vím, že pak maminky nechtějí pustit. Že tam jde třeba s preferencí jedné strany, se sleženou hlavičkou. Do půl roka se to zpraví, ale z evidence je vyřadí až v roce, do té doby musí chodit na kontroly i když dítko je už dávno v pořádku, To mi taky přijde na palici.
Ale stejně napíšu, že bych tam radši zašla, kdybych tam byla poslána dětskou.
Příspěvek upraven 24.08.12 v 00:21
@Regina Hero píše:
Tak malá má v 11 a půl měsících 80 cm, 11,15 kg a chodí už tak měsíc sama, kam zvedne nohu, tam vyleze, na postel vyleze už od osmi měsíců, slézat se naučila tak o týden dva později… při narození měla 4,72 kg a 55 cm… celkově je taková „sportovkyně“, už v bříšku to bylo poznat, v půlroce se stavěla, otáčet se z bříška na záda a zpět uměla už ve třech měsících…
Ty bláho, tak to byly úctyhodné míry!! A já myslela, že malý byl velký ![]()
@omites píše:
@barca.hrosik zřejmě bych byla ráda v začátku, že mě nasměrují, ukážou motivační cviky, popřípadě teda tu vojtovku. Pokud by mi ale řekli, že je už vlastně v pohodě, ale mám cvičit dál a dítě by mi u toho zvracelo, tak bych to asi začala šidit.
Udělala jsem to takhle i s kyčlema. Měli jsme frejkovu peřinku. V 3m na kontrole, prej už dobrý, jenom ještě dávat dál. V 5m na kontrolu. Když jsme tam přišli, tak už asi měsíc ji měl jenom na noc, protože přes den mu to vadilo v pohybu. Doktor říkal, ať řeknu pravdu, jestli ji furt ještě má. A já na to, že když pravdu, tak pravdu, že ji má jenom na noc. Zkouknul ho a řekl, že vypadá v pohodě, že už ji dávat nemusím vůbec, ale za měsíc má přijít na RTG. Tam jenom jedno jadérko nevyvinuté, ale postavení kloubu a jamky v pohodě. Ještě jeden kontrolní RTG v roce, kde už bylo všechno absolutně v pořádku.
Sám doktor mi říkal, že se pro jistotu sichrují a vyžadují to používání delší dobu než je nutné.
Třeba je to takhle i u těch rehabilitačních cviků. Ale tuhle zodpovědnost si na sebe pak musí vzít každá sama. Kdybych viděla, že je v pohodě, dělá to, co mi říkali, že má dělat, tak bych to asi flákala
Vím, že pak maminky nechtějí pustit. Že tam jde třeba s preferencí jedné strany, se sleženou hlavičkou. Do půl roka se to zpraví, ale z evidence je vyřadí až v roce, do té doby musí chodit na kontroly i když dítko je už dávno v pořádku, To mi taky přijde na palici.
Ale stejně napíšu, že bych tam radši zašla, kdybych tam byla poslána dětskou.Příspěvek upraven 24.08.12 v 00:21
@omites píše:
jj už jdu spát![]()
![]()
![]()
ja prave taky uzt nemuzu psat ma to samy preklep:-)
@omites píše:
Ty bláho, tak to byly úctyhodné míry!! A já myslela, že malý byl velký
Jo, to jsem si u naší Gabči předtím myslela taky, když měla „skoro čtyři kila“… hahaha… no a byla vlastně prcek ![]()
@hmvpapir Naše Vikul má skoro v roce 9kg a asi 75cm, při narození 2070g a 43cm. Už udělala první krůčky, na postel sama nevyleze, huba se ji nezastaví…
Syn měl při narození 3,46 kg a 52 cm, v roce měl 10,17 kg a 78 cm…
těsně před rokem udělal prvních pár krůčků a po roce se rozchodil…
ale každý dítě je jiný ![]()