Místo spaní stoupání a řev v postýlce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10461
3.1.17 14:15

@reinkarnace Jím normálně s dětmi, všechna jídla. Zjistila jsem, že se u jídla chovají mnohem lépe, když jím s nimi, než když jen dohlížím, případně dělám něco jiného. Dokud byl mladší malinký, tak jsem na klíně u stolu kojila, druhou rukou jedla, starší jedl sám. Pak jsem mladšího stejným stylem krmila, když už jedl příkrmy a od necelého roka odmítá krmení a nají se jakž takž slušně sám, takže to už je úplná pohoda a mám na jídlo klid. Pohádky u jídla jsem zatrhla, povolím jen výjimečně, třeba teď o Vánocích, kdy bylo něco v televizi, co se nedalo pustit jindy. Ale starší nedokáže zároveň jíst a koukat na pohádky, musí se mu připomínat každá lžíce a trvá mu to hodinu, takže jíme bez rušivých prvků, všichni spolu u stolu, tak to u nás funguje nejlépe.
A celkově se mi osvědčilo děti co nejvíc synchronizovat, jinak bych se taky zbláznila - tzn. jídlo zároveň, koupání zároveň, ukládání do postele zároveň. Pak mi zbyde trochu času i pro sebe. Děti spí po obědě současně cca 2 hodiny, já si dám v klidu kafe a odpočinu si, tak za půl hodiny jdu vařit a poklidit a většinou mi ještě tak půl hodina zbyde, než se raraši probudí. Ono je to v podstatě u nás nutné nejen kvůli úspoře času, ale taky proto, že když bych koupala/uspávala/krmila jen jednoho, tak druhý se po něm bude shánět a naopak. Když byl mladší miminko a ukládala jsem nejdřív staršího, pak kojila a uspávala a pak až teprv dávala do postýlky mladšího, tak ten starší stejně nespal a čekal, naopak to taky nešlo, mladší se budil a řval, protože chtěl být u toho, co děláme se starším. Takže abych se nezbláznila, tak hezky od malička všechno naráz. S tou tvou školou to musí být hrozně náročné, jsem ráda, že už se nemusím učit, už bych to nedala. Zato jsem nedávno začala částečně pracovat, takže nějaký rozumný režim je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1399
4.1.17 13:05

@reinkarnace Já vařím večer, když přijde manžel a máme pak ještě druhý den na oběd, to mě zahraňuje. JInak jsem si vzpomněla, že starší dceru jsem cca do roka na denní spaní zavinula do tetraplíny (jen ruce, plínou přeloženou do trojuhelníku) a pak jsem stála u postýlky, jednou ruku jí držela přimáčklou k posteli a druhou jsem jí hladila přes čelo po nose dokud nezabrala :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
4.1.17 13:57

@Marfuscha no my už jedem druhý den s tím, že ji přes den svazuju aby nevstávala a fakt čučím..včera spala 1,5 hodiny dopoledne i po obědě a dnes to opakuje. Ani nepláče, jen si něco brouká, pak zafňuká (očividně pokus o vstávání) a pak usne. Je to paráda. No předpokládám že ve školce už ji svazovat nebudu muset :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1399
4.1.17 20:10

@reinkarnace Já s tím tenkrát přestala, protože se se mnou v roce začala prát, tak jsem se jednou naštvala a nechala ji v postýlce a odešla. Deset minut tam hulákala a pak usnula a od tý doby nebyl problém. Jen teda před čtrnácti dny jsme jí sebrali dudlík a od tý doby to šlo trochu do kopru, ale to je moje blbost, měla jsem to udělat už dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
4.1.17 20:24

@Marfuscha a kolik jí bylo? já první dceru učila dudlík jen na spaní, pak jsem jí ho nedávala do pusy ale jen vedle hlavy a nakonec jsem jí ho tam v roce nedala a ani ho nehledala a spala…ale ona byla jiné děcko nevím, jestli to s touto půjde taky tak. Navíc první dcera v tom roce, kdy jsem jí sebrala cumel, ještě neměla žádný zub. Ta druhá už má teď v 8mi měsících dva a do cumle spíš kouše aby se uklidnila skrz zuby. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1399
4.1.17 21:07

@reinkarnace Dva a čtvrt roku. Od roka ho měla jen na spaní, ale teď měla hroznou rýmu a pořád jí vypadával a v noci ho nemohla najít a řvala, takže jsem lítala co hodinu k ní plus co dvě hodiny k té mladší, tak si asi dovedeš představit, jak jsem ráno vypadala. Tak jsme jí ho sebrali. Teď už to přes noc celkem jde, jen to polední spaní je takový všelijaký a vzbudí jí každý šramot, kdežto dřív by člověk mohl vedle ní pořádat disco. Snad si to ještě sedne. Mladší mi dudlík do tří měsíců odmítala a teď už ho má, doufala jsem, že to půjde bez něj, ale momentálně jí to hodně zlepšilo usínání v kočáru. Ale jsem poučena a štípnu jí ho dřív :lol: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
4.1.17 21:36

@Marfuscha hehe taky jsem mladší „učila“ na cumel. byla úplně nervní mimino. Ale už plánuju začít odnaučovat stylem „pokládání“ do postýlky vedle hlavy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
5.1.17 10:40

Ahoj. Mám se spinkanim taky problém. Dřív usínal krásně sám, dala sem ho do postýlky, šla pryč, za chvíli přišla a spinkal. Jenže si někdy v sedmi měsících začal stoupat a když sem ho že začátku nechávala, tak vydržel stát třeba i dvě hodiny, tak sem ho začala uspavat. (skáču s ním na gymnastickým míči) Teď už mi to uspavani leze na mozek, je mu už přes 10 měsíců, vím že si za to můžu sama, že sem ho na to naučila, ale neviděla sem jinou možnost a říkala si, že je to jen chvilkovy. Teď když jenom vidí postýlku tak řve, ale jakmile ho vyndám tak je v klidecku a ještě se na mě směje. :D no sem z toho na nervy, myslíte že ho mám nechat už vybrečet? Zkouším to už 4 dny, ale chodím za ním stejně pořád, nebo sedím u dveří aby viděl že tam jsem a stejně ho tak po hodině uspim. Nevydržím ten pláč. :roll: přitom mi přijde, že už je to spíš vyčůraný. :nevim: taky nás trápí vždycky před usnutim bříško, když ho uspim hned, tak je do půl hodiny vzhůru, vzbudí ho to. Ale všimla sem si, že když ho nechávám v ty postýlce, tak když sem u něj stala tak sem slyšela jak se přitom kroucení hezky vyprdel a když sem ho pak pí hodce uspala tak už spal v klidu až do rána. Tak já fakt nevím. Ta vyplakaci metoda mi přijde hrozně drasticka, ale všichni říkají, že do týdne se to naučí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
5.1.17 10:47

Jo a ještě bych dodala že u babičky usne sám, bez uspavani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
5.1.17 12:52

@Nikollett93 má tě omotanou kolem prstu. zkusila bych metodu řízeného pláče (z knížky každé dítě může dobře spát). Jsou tam rady ohledně rituálů, tabulka podle které se řídit i doba, kdy je pro dítě nevhodné tu metodu aplikovat. Naučila jsem takto usínat obě děti bez mé přítomnosti. Tu mladší teď teda svazuju - právě kvůli vstávání (ona pak vstává i polomrtvá) ale naštěstí jen přes den. v noci tam asi není tolik rušivých vjemů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
28.10.17 23:46

Prosim pomoc! :/
Mam 14ti mesicniho chlapecka.
Spinkal v postylce rad, sice se casto budil, ale ze dne na den zacal mit hystericke zachvaty pokazde, kdyz ho chcem ulozit.
Nevim co si pocneme. Usne jen u nas a to okolo 11-12 (do te doby blbne). Pritom spi cca hodku za den. Aktivit ma vic nez dost (si myslim). Sladke mu nedavam.
Uz jsem z toho ko.
Prosim o radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí