Místo Vánoc dovolená

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
29.11.22 17:57
@Dollorres píše:
No, zjišťuji, ze je to celkem náročné. Zvlášť, když mnohé Vánoční zvyky nemůžeme vynechat jako tehdy bezdětní.
Ale oba chtějí hodně jet, a my vlastně s manželem taky. Tak se celkem těšíme, na to opuštění toho shonu. Příští rok to třeba bude zase jinak.

já bych řekla, že si to každý musí zkusit a pak uvidí :nevim: tohle každý vnímá jinak, my jsme velcí cestovatelé, děti taky a stejně nás to o těch Vánocích nenadchlo no :think: čekala jsem, že budeme unešení, a že si to užijeme v klídku a teple, nebo pak krásných horách, a prd. Vy to možná budete mít jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
20.2.23 07:50

Narazila jsem na diskuzi uplne nahodou a ted me dlouho po Vanocich zajima, jak to dopadlo? Jeli jste?
Ad. druzinarka-jako z toho hlediska jeji profese ji chapu. Mozna se sama citi jako voda mezi mlynskymi kameny, ale nevidim duvod si to brat osobne, kor, kdyz tu ctu komentare, to by bylo na nervove zhrouceni :) A treba uplne z principu mi prijde absurdni, ze skupina, ktera dela detem to kouzlo a nechci psat, ze lze, ale je proste na te strane, kde se nerikaji veci podle pravdy, ceka, ze svet jejich deti bude v teto iluzi drzet, dokud jim to nebude pripadat dost na to, aby sli s pravdou ven. Jako celkem mi je lito, ze to i tady v komentarich odnesl maly kluk, kteremu je prirozene s detma diskutovat, zastat jeho pravdu, stejne tak, jak ji zastavaly deti na Jeziska verici. Jako uprimne jsem rada, ze jsem toto nikdy nemusela resit. Jeste loni jsem synovi rikala, at nikde nesiri, ze darky nosi rodice, ale uprimne jsem mela pocit, ze vychovavam dalsi ovci, kterou ucim rikat, ze pravda v teto spolecnosti neni zadouci, at proste drzi hubu a krok s tema, co ziji v iluzi. Takze citim, ze celit druzinarce a vsem tem rodicum chtelo odvahu.
Ad. Jezisek-ja si vubec nemyslim, ze jednat v tomto smeru s detma jinak, nez je zabehla tradice, je snazsi, ne-li pohodlnejsi, naopak prave ten tlak spolecnosti je porad dost velky, jak tu ctu vidim.
Ad. nase rodina, ikdyz se nikdo neptal :)
Ja sama jsem vzdy milovala Vanoce a chtela to tak predat detem, stromek, vyzdoba, světla, peceni, atmosfera, to miluju a snad i predavam. Ale…jakmile prisel prvni syn, Jezisek mi vubec nesel „pres hubu“, nebyla to pohodlnost, jak tu nekdo pise, ani nejake drivejsi přesvědčení „tak to budu delat“! Proste v te situaci mi to tak vyplynulo. Krome pocitu lhani to bylo i o tom, ze syn má/mel starsi prarodice a v dobe kolem 2-3 let i pra pra rodice ( o kterych jsem vedela, ze dalsi Vanoce tu byt uz nemusi a taky nebyli ) a oni vybirali darky, ve svem veku se zajimali, co to je ta Tlapkova patrola :) a proste jeli do tech Draciků, Pomp a na ty internety, aby ty darky sehnali a ja chtela, at vi, ze to je od nich :srdce: a byl šťastný, ze sam mohl vybrat zas on darek jim. Najednou, az letos, nejak podlehl Jeziskovi ve skolce, tak jsme mu to nebrali, v nestrezene chvili zanesli darky, nechali roztocit andelske zvoneni a byl u nas Ježíšek. Vsechny Vanoce u nas byly kouzelne. I ty s Jeziskem, i ty bez nej. Verim, ze i ty v exotice nebo na chalupe na horach by byly. Poslední Vanoce k nam pribylo mimino, tak uvidime, jaky bude vyvoj nasich Vanoc. Každopádně zijte si svuj atadtny zivot podle sebe :srdce:
PS: taky me prekvapuje, jak velke deti věří, ja roč. 85 a ve 2.tride jsme meli vsichni jasno, tj. 7-8 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
22.10.25 21:11

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie