Místo Vánoc dovolená

Napsat příspěvek
Velikost písma:
115
26.11.22 22:31

@Dollorres

Není špatný nápad jet na Vánoce za exotikou (to je naopak super), špatným nápadem ale bylo se na to ptát tady :mrgreen:

Hezkou vánoční dovolenou! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
26.11.22 22:35
@Tom_Sedunor píše:
@Dollorres

Není špatný nápad jet na Vánoce za exotikou (to je naopak super), špatným nápadem ale bylo se na to ptát tady :mrgreen:

jasně, připravit děcka o Vánoce je fakt super,
a dělat teď z toho jakéhosi kočkopsa, že Štědrý den bude 10. prosince, a další parodie na Vánoce po Novém roce :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
26.11.22 22:36
@Tom_Sedunor píše:
Dost hustá diskuze :-DUvědomuje si tady někdo, že objektivně je tuzemská tradice velikonočního mlácení holek prutem a každoročního vánočního lhaní dětem aspoň do jejich 8 let věku fakt divná??? :lol: :lol: :lol:

Neni o nic divnejsi nez Santa se soby na Floride…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
26.11.22 22:39
@Tom_Sedunor píše:
@Dollorres

Asi to nebyl šťastný nápad, ale alespoň teď vím, že syna připravím i na případné nepochopení od ostatních, které muže přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
26.11.22 22:39
@mroe píše:
Neni o nic divnejsi nez Santa se soby na Floride…

přesně, každá země má své „divné“ tradice, teď nevím v jaké zemi naděluje dárky koza Befana nebo tak nějak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
26.11.22 22:41
@Dollorres píše:
Asi to nebyl šťastný nápad, ale alespoň teď vím, že syna připravím i na případné nepochopení od ostatních, které muže přijít.

mhm :nevim: když mi bylo 6, tak jsem si nepřála nic víc, než zapadnout do kolektivu, být stejná jako oni,
různé výstřelky ocení až puberťáci, to je už cool, dělat věci úplně jinak, než ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
26.11.22 22:47
@Havlova píše:
Ona je zfilmovaná Zeměplocha? 8o Co všechno?

Otec Prasátek, ten je dvoudílný. Zaslaná pošta, taky dva díly. Barva kouzel, opět dva díly (dohromady Barva kouzel a Lehké fantastično).

Potom vím o 2 kreslených seriálech - Soudné sestry a (moje oblíbené) Těžké melodično.

A na Dramoxu bylo natočené divadelní představení Maškaráda a Soudné sestry.

A nedávno ještě byla zeseriálovaná Hlídka, ale to byla taková zoufalost, že jsem ji vydržela asi 10 minut cesty metrem a to jenom proto, že jsem doufala, že třeba z toho něco vyleze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.11.22 22:47
@Dollorres píše:A vysvětlení a prosba o to, aby tiše toleroval většinu proběhla několikrát. Ale asi to zkratka není v dětských silách udržet, byť vloni to zvladnul, a nebo se ke me nic nedoneslo.

Tohle není nejšťastnější formulace (pokud jsi to tak podala i dítěti).
Já se synem mluvila v tom smyslu, že děti v něco věří, on už ne, ale že by nebylo hezké to těm dětem kazit, protože by z toho mohly byt smutné.
A že pokud mají přestat věřit, měli by to s nimi probrat jejich rodiče, nebo si na to přijít samy (tak jako částečně on).

Obdobně jsem obě děti instruovala, když sousedi tvrdili svému synovi, že psa zapomneli u babičky (zajelo ho auto). Přišlo mi to jako strasna cicovina, naše decka tu pohádku hodně rychle prokoukly, nevěřily tomu. Pricilo se mi hrát před nimi tu sousedovice komedii, tak jsem jim vysvětlila, jaká je skutecnost, proč teta Honzíkovi tvrdí, to co tvrdi. A poprosila je, že před Honzíkem budeme dělat jako, že tomu verime. I s návodem, jak reagovat, pokud Honzík zavede řeč na toto téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.11.22 22:48
@stinga píše:
přesně, každá země má své „divné“ tradice, teď nevím v jaké zemi naděluje dárky koza Befana nebo tak nějak

Itálie, myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42231
26.11.22 22:52
@sagina píše:
Otec Prasátek, ten je dvoudílný. Zaslaná pošta, taky dva díly. Barva kouzel, opět dva díly (dohromady Barva kouzel a Lehké fantastično).

Potom vím o 2 kreslených seriálech - Soudné sestry a (moje oblíbené) Těžké melodično.

A na Dramoxu bylo natočené divadelní představení Maškaráda a Soudné sestry.

A nedávno ještě byla zeseriálovaná Hlídka, ale to byla taková zoufalost, že jsem ji vydržela asi 10 minut cesty metrem a to jenom proto, že jsem doufala, že třeba z toho něco vyleze…

Díky. Jdu hledat Soudné sestry. Ty miluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.11.22 22:55
@stinga píše:
jasně, připravit děcka o Vánoce je fakt super,
a dělat teď z toho jakéhosi kočkopsa, že Štědrý den bude 10. prosince, a další parodie na Vánoce po Novém roce :zed: :zed: :zed:

Zas bych z toho nedělala kovbojku. Děti rozvedených rodičů taky kolikrát mají dva Štědré dny. Kámošky muž jednou za čas má službu na Štědrý den, tak si holt Štědrý den s rodinou oslavil už 23.
Naše děti taky mají dárky u druhé babičky pod stromem a rozbalují si je třeba 26.12.
Podstatné je, že oni (tím myslím celou rodinu) s tím budou víceméně v pohodě. Že na to má někdo jiný názor, je úplně nepodstatné. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12625
26.11.22 22:56
@Kelsey píše:
@beruska9 Dcery věřily do 10-11 let. Už nevěří. Ale taktně mlčí a pomáhají nám, aby mladší brácha mohl věřit dál. Syn 9 let věří. Dokud nepůjde na budovu druhého stupně. Tak může taky věřit.

Boha neprecenuj to tak..me spadly nezabalene darky na hlavu, spane ulozene ve skrini a nijak na prasky jsem z toho v 7 let. nebyla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
26.11.22 22:59
@Havlova píše:
Díky. Jdu hledat Soudné sestry. Ty miluju.

Svého času bylo všechno na Uložto… Nevím, jestli to tam pořád vydrželo.

Načítám video...
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
26.11.22 23:07
@stinga píše:
mhm :nevim: když mi bylo 6, tak jsem si nepřála nic víc, než zapadnout do kolektivu, být stejná jako oni,
různé výstřelky ocení až puberťáci, to je už cool, dělat věci úplně jinak, než ostatní

To on chce právě taky, tak doufám, že tohle snad není moc velká výstřednost. Ty Vánoce se stromkem, jídlem, dekoraci mít bude, jen mimo termín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.11.22 23:28
@Svistice píše:
Tohle není nejšťastnější formulace (pokud jsi to tak podala i dítěti).
Já se synem mluvila v tom smyslu, že děti v něco věří, on už ne, ale že by nebylo hezké to těm dětem kazit, protože by z toho mohly byt smutné.
A že pokud mají přestat věřit, měli by to s nimi probrat jejich rodiče, nebo si na to přijít samy (tak jako částečně on).Obdobně jsem obě děti instruovala, když sousedi tvrdili svému synovi, že psa zapomneli u babičky (zajelo ho auto). Přišlo mi to jako strasna cicovina, naše decka tu pohádku hodně rychle prokoukly, nevěřily tomu. Pricilo se mi hrát před nimi tu sousedovice komedii, tak jsem jim vysvětlila, jaká je skutecnost, proč teta Honzíkovi tvrdí, to co tvrdi. A poprosila je, že před Honzíkem budeme dělat jako, že tomu verime. I s návodem, jak reagovat, pokud Honzík zavede řeč na toto téma.

„Honziku, vas pes je mrtvej, ale mama rikala, ze budes smutnej.“

Mozna by tu mel zasahnout nejaky psycholog, aby vysvetlil, jak stare deti tyhle cachry uz pochopi a zvladnou a ktere jeste ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová