Místo Vánoc dovolená

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2164
26.11.22 18:49
@Dollorres píše:
Souznim s tím, že by měla vést k respektu i jinak pojatých tradic.

Ok v pohodě, ale ten příspěvek je mnohem delší a celkově z něj vyznívá pouze a jen nerespekt jinak pojatých tradic až bezohlednost k lidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
26.11.22 18:49
@karkarka píše:
To by měl dítku někdo z dětí přesně v 6 letech vysvětlit, jak se souloži a odkud lezou děti. By mě zajímalo, jestli by s tím zakladatelka taky byla ok.

To s tématem sice nesouvisí, ale tyhle otázky ho zajímaly už drive a názornost ukázku teda neměl, ale vysvětlení proběhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42203
26.11.22 18:50
@VitaminC píše:
Jiste, protoze kluky nosi cap a holky vrana :lol:

Dcera už od školky věděla, že ji vyřízl pan doktor z mého břicha. I jizvu viděla. :mrgreen: A ostatně Krtek a paní králíková je dost realistický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.11.22 18:55
@Havlova píše:
Jako, jak slaví Vánoce Arabové? :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
26.11.22 18:57
@Mariane.B píše:
Ok v pohodě, ale ten příspěvek je mnohem delší a celkově z něj vyznívá pouze a jen nerespekt jinak pojatých tradic až bezohlednost k lidem.

Nerespet k jinym tradicim maji hlavne ti, co detem cpou Jeziska a vyzaduji, aby se i mimo rodinu ten detem tvrdilo, ze je to pravda.
Ne, neni to pravda, ja verim, ze darky nosi trinohe prase. Tak at laskave necpou jine deti a jejich rodice mym detem Jeziska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.11.22 18:58
@Havlova píše:
Dcera už od školky věděla, že ji vyřízl pan doktor z mého břicha. I jizvu viděla. :mrgreen: A ostatně Krtek a paní králíková je dost realistický.

Holka už někdy ve čtyřech hlásila, že holky mají jednu dírku na čůrání, jednu na kakání a jednu na miminka. Jen bracha se zasekl, tak musel pan doktor máme rozříznout břicho a vytáhnout ho jinudy.
Kluci mají dírku jen na kakání a na čůrání. Zato záleží, jestli vyhraje jejich holčičí nebo klučičí spermie. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.11.22 18:58
@Havlova píše:
Ne, že tak velké děti ještě věří. Dcera taky chodila do budovy, kde byla jen první až čtvrtá třída a většina čtvrťáků rozhodně nevěřila.

Tak mám divné děti. Kdo nevěří brzo, tak je ten normální. Jsem ráda, že mám v tomhle divné děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42203
26.11.22 19:04
@Kelsey píše:
Tak mám divné děti. Kdo nevěří brzo, tak je ten normální. Jsem ráda, že mám v tomhle divné děti.

Tebe se nějak dotklo, že jsou v menšině. Mě to přijde zvláštní, ale rozhodně jsem neřekla, že špatné. A kupodivu, i když se to dcera dozvěděla v první třídě, nic se nezměnilo. I zvonit chtěla. I psát dopisy. Jen přibylo to, že sama chtěla vymýšlet dárky pro ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8658
26.11.22 19:08

Teda to je ale kopec netolerance tady 8o Zakladatelko, udělejte si to tak, jak vám to vyhovuje nejvíce a kde a jak vám bude nejlíp. Tady z toho poplachu, že by si někdo dovolil trávit Vánoce i jinak než nacapní bramborovým salátem u stromečku, pod který nosí 10letým dětem dárky ježíšek, bych si vůbec nic nedělala. Bohužel celkem přesný odraz celkového postoje naší společnosti ke každému, kdo jen trochu vybočuje. Dnes už se to žel nedá svalovat na dlouhodobý život v komunismu, dnes takoví jsme zcela dobrovolně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.11.22 19:14
@Dollorres píše:
Měl tu někdo stejný nápad? Máme 2 děti.
Necelé 3 r a 6,5 let a ten mladší zatím moc Vánoce nevnímá mi přijde a ten starší je má rad, ale na Ježíška si nehrajeme. Mě ani manžela Vánoce moc neberou. Jediná naše dekorace je stromek, věnec a adventní kalendáře. Kdysi jako bezdětní jsme to tak dělavali, že místo Vánoc jsme se sebrali a jeli cestovat. A teď nám to relativně chybí. A chtěli bychom zkusit na 14 dni Emiráty. S tím, že dárky bychom dětem dali něco před cestou a něco po návratu. A nějaký překvapeni sebou.
Je tu někdo, kdo to tak s dětmi děla? Zatím se synovi ten nápad líbí, ale samozřejmě už v tomhle věku si děti porovnávají zážitky z Vánoc a řeší se to ve třídě, tak aby nebyl příliš výstřední. Mě jen v poslední době zasáhla informace, když mi družinářka sdělovala, ať synovi vysvětlím, že nemá dětem říkat pravdu o Ježíškovi a nekazí to ostatním a u toho na mě koukala jak na vraha. A on z toho byl taky trochu rozhozenej, nechci aby byl za exota.

Já bych nemohla být na Vánoce v teple, prostě by mě to nelákalo, ale jsou lidi, co někam odfrčí. Synovi bych sama řekla, že děti jeho věku prostě na Ježíška věří, tak ať jim tu „pohádku“ nebere. Že samy přijdou na to, že je to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
26.11.22 19:14
@Kelsey píše:
Tak mám divné děti. Kdo nevěří brzo, tak je ten normální. Jsem ráda, že mám v tomhle divné děti.

Já mám kluka taky divnyho :mrgreen:
Má perfektní přehled o všem, říkáme si se Steviakem, že je jak policajt.
Ale věřil na Ježíška do skoro 12 let.
Ještě větší překvapení pro něj bylo, že ani Mikuláš není opravdový :mrgreen:
Ale u nás dělají mikulášskou nádhernou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.11.22 19:15
@Svistice píše:
Holka už někdy ve čtyřech hlásila, že holky mají jednu dírku na čůrání, jednu na kakání a jednu na miminka. Jen bracha se zasekl, tak musel pan doktor máme rozříznout břicho a vytáhnout ho jinudy.
Kluci mají dírku jen na kakání a na čůrání. Zato záleží, jestli vyhraje jejich holčičí nebo klučičí spermie. :lol:

Syn taky ví, jak přišel na svět. Tohle je celkem roztomilé a rozhodně bych se jí nesnažila namluvit, že ji přinesla čáp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
26.11.22 19:17

Jinak k diskuzi…rodina mojí sestry odjíždí na svátky už léta, určitě 15 let.
Nikdy mi to divný nepřišlo, nevím proč by mělo.
Jsou to rodinný svátky, ať si je každý užije jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.11.22 19:18
@Dollorres píše:
On chce, líbí se mu ten nápad, prohlížel si i par hotelových resortu.

Tak jeďte. Důležité je, ayb se to líbilo vám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.11.22 19:18

Udelejte si to jak chcete.

Kazdopadne kazda rodina si to muze udelat s Jeziskem jak chce a co se tyce sdelovani mezi detmi, tak snad vsichni vime, jak napric generacemi dopadaji informace s dovetkem „…a nikomu to nerikej!“.
Je z toho drb cislo 1.
Holt s tim vsichni musi pocitat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová