Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kelsey píše:
Tak mi zas přijde divné, že děti někde nevěří dýl nebo jim to rodiče řeknou a klidně ve věku školkaře. Ale každého věc. Ať si každý dělá ve své rodině, jak uzná za vhodné. Ale dětem druhých dá možnost věřit dál. Tzn. svoje děti si srovnat, ať mlčí. To je takový problém?
Mě zase přijde divné, když v 10 věří - to si myslela známá o dceři. Na Štědrý den se provalilo, že nevěří a jen nechtěla zklamat mamku. No, rodeo veliké.
@lamicina píše:
Teda že by mi nějaká omezená družinářka stála za to, abych nejela na dovolenou, když můžu a jste v tom jako rodina za jedno?![]()
. Tak to vůbec, jela bych určitě. Aspoň bude mít syn zážitek, jak slaví jinde. u holky ve třídě taky byly děti, kde Vánoce neslavily nebo jindy nebo jinak a nijak ji to nepoznamenalo, ani nechápu proč by mělo. V tomhle věku by právě měla akorát tak starosti, jestli ji v zahraničí Ježíšek najde.
tu družinářku ale vůbec nezajímá, jak budou trávit Vánoce.
@karkarka píše:
To by měl dítku někdo z dětí přesně v 6 letech vysvětlit, jak se souloži a odkud lezou děti. By mě zajímalo, jestli by s tím zakladatelka taky byla ok.
Odkud lezou děti věděly děti už mnohem dřív, než v sesti letech. ![]()
@Dollorres píše:
Měl tu někdo stejný nápad? Máme 2 děti.
Necelé 3 r a 6,5 let a ten mladší zatím moc Vánoce nevnímá mi přijde a ten starší je má rad, ale na Ježíška si nehrajeme. Mě ani manžela Vánoce moc neberou. Jediná naše dekorace je stromek, věnec a adventní kalendáře. Kdysi jako bezdětní jsme to tak dělavali, že místo Vánoc jsme se sebrali a jeli cestovat. A teď nám to relativně chybí. A chtěli bychom zkusit na 14 dni Emiráty. S tím, že dárky bychom dětem dali něco před cestou a něco po návratu. A nějaký překvapeni sebou.
Je tu někdo, kdo to tak s dětmi děla? Zatím se synovi ten nápad líbí, ale samozřejmě už v tomhle věku si děti porovnávají zážitky z Vánoc a řeší se to ve třídě, tak aby nebyl příliš výstřední. Mě jen v poslední době zasáhla informace, když mi družinářka sdělovala, ať synovi vysvětlím, že nemá dětem říkat pravdu o Ježíškovi a nekazí to ostatním a u toho na mě koukala jak na vraha. A on z toho byl taky trochu rozhozenej, nechci aby byl za exota.
Víc než vaše dovolená, která rozhodně není ojedinělá ani výstřední
, by mě naštvalo chování syna.
Tohle jste mu měli vysvětlit vy a ne vychovatelka. ![]()
@lamicina píše:
Teda že by mi nějaká omezená družinářka stála za to, abych nejela na dovolenou, když můžu a jste v tom jako rodina za jedno?![]()
. Tak to vůbec, jela bych určitě. Aspoň bude mít syn zážitek, jak slaví jinde. u holky ve třídě taky byly děti, kde Vánoce neslavily nebo jindy nebo jinak a nijak ji to nepoznamenalo, ani nechápu proč by mělo. V tomhle věku by právě měla akorát tak starosti, jestli ji v zahraničí Ježíšek najde.
Jako, jak slaví Vánoce Arabové? ![]()
@vokishka píše:
tak ať se do toho nevkládá vůbec a je klid, není tam od toho aby poučovala rodiče.
@Kelsey píše:
Tak mi zas přijde divné, že děti někde nevěří dýl nebo jim to rodiče řeknou a klidně ve věku školkaře. Ale každého věc. Ať si každý dělá ve své rodině, jak uzná za vhodné. Ale dětem druhých dá možnost věřit dál. Tzn. svoje děti si srovnat, ať mlčí. To je takový problém?
A proč by mělo mlčet? Je to dítě, samozřejmě že chce takovou věc probírat s ostatními. Ti, kdo svým dětem doma cpou Ježíška, se holt musí smířit s tím, že ostatní to tak třeba nemají. Upřímně mi přijde naprosto ujetý jim doma takhle lhát za každou cenu co nejdýl.
@Mariane.B píše:
Souzníš se sobectvím a ukázkou minimální emoční inteligence? Hele řeklas, že syn nemá úplně nejlepší postavení ve třídě. Uvědomuješ si, že schopnost jednat s lidmi je hodně závislá právě na té emoční inteligenci?
Souznim s tím, že by měla vést k respektu i jinak pojatých tradic.
@vokishka píše:
Tuto asi ne, řekla to v zájmu ostatních dětí. Ale znám také jednu, která shazovala před ostatními dítě, které nebylo o prázdninách u moře nebo že má jedny kalhoty a tričko
týden. Děti to mezi sebou neřešily, jen paní družinářky. Taková paní nemá ve školství co dělat.
@karkarka píše:
To by měl dítku někdo z dětí přesně v 6 letech vysvětlit, jak se souloži a odkud lezou děti. By mě zajímalo, jestli by s tím zakladatelka taky byla ok.
Tak zrovna tohle jsem řešila u zvidaveho ctyrletaka, protože se mu narodil sourozenec. Vysvětlovala jsem balonek s vodou, snurku, dýchání, jak z mnoha malych teček každý měsíc jedno maminka vycura a když chtějí s tatínkem miminko a to si je vybere, tak začne v břiše růst a až bude chtít ven, tak na mámu zaklepe a začne ji břicho bolet a otevře se dirka… jako vysvětlit jsem musela, ale fakt jsem nepoustela demonstrativní videa s kricici ženskou a jatkama. Proste přiměřeně věku. Stejne ho nejvíc zaujalo, ze si tam cura a pak se v tom cachta
ale tak taky jsem mohla začít o soulozi a spermatu ![]()
@Havlova píše:
Mě zase přijde divné, když v 10 věří - to si myslela známá o dceři. Na Štědrý den se provalilo, že nevěří a jen nechtěla zklamat mamku. No, rodeo veliké.
U nás to prodloužil fakt, že je víc budov školy. Dcery to zjistily, jak píšu na jiné budově, kde je druhý stupeň. Tam se děti dostanou nejdřív na pátou nebo nejpozději od šesté třídy. A taky možná naše hra doma. Že ví pravdu jsem zjistila, až vznikla potřeba u jedné a pak i u druhé, že musí jít něco koupit. A nesmíme u toho být. Ale jinak mlčí. Nechtějí to bratrovi kazit. Nechtějí přijít o tu hru. Nevím, co je na tom divného. Že nemám děti sobce a omezence, že neběhají po škole a nekazí radost druhym?
@Havlova píše:
A on by chtěl jet? Nebo by chtěl tradiční Vánoce. Co oslavit Vánoce a pak odletět? Holt by byly dříve. Nebo naopak přiletět a pak je oslavit?
On chce, líbí se mu ten nápad, prohlížel si i par hotelových resortu.
@Kelsey píše:
U nás to prodloužil fakt, že je víc budov školy. Dcery to zjistily, jak píšu na jiné budově, kde je druhý stupeň. Tam se děti dostanou nejdřív na pátou nebo nejpozději od šesté třídy. A taky možná naše hra doma. Že ví pravdu jsem zjistila, až vznikla potřeba u jedné a pak i u druhé, že musí jít něco koupit. A nesmíme u toho být. Ale jinak mlčí. Nechtějí to bratrovi kazit. Nechtějí přijít o tu hru. Nevím, co je na tom divného. Že nemám děti sobce a omezence, že neběhají po škole a nekazí radost druhym?
Ne, že tak velké děti ještě věří. Dcera taky chodila do budovy, kde byla jen první až čtvrtá třída a většina čtvrťáků rozhodně nevěřila.
@karkarka píše:
Jiste, protoze kluky nosi cap a holky vrana ![]()
@Dollorres píše:
On chce, líbí se mu ten nápad, prohlížel si i par hotelových resortu.
Tak pak jeďte. A Vánoce oslavte po svém. Děti budou stejně probírat spíš dárky než výzdobu. A jestli chce cukroví, tak to přece může být předtím. A vydrží i na návrat.