Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Havlova píše:
V tom případě bych asi družinářce vytkla její reakci. Vůbec danou situaci nezvládla.
Ona aktivně nezjišťovala podrobnosti toho, co tomu předcházelo, takže to vyhodnotila jen z toho, co registrovala. Ale to jsem nevěděla, takže jsem ji jen ujistila, že to probereme.
@Svistice píše:
Jo, to paní vychovatelka fakt nezvládla. Navíc evidentně nechala na toto tema děti bez povšimnutí diskutovat zbytečně dlouho. Chápu, že ne vždy může mít oči a uši všude, ale Jeziskovsky debatní kroužek měla utnout mnohem dříve, než to takhle blbe vygradovalo. Pokud tedy chce, aby děti věřící v Ježíška nepřišli o iluze.
No, a nebo by si taky mohl ten jeden hoch začít myslet, co když mají ostatní pravdu a Ježíšek mne nemá opravdu jako jediného rád? To bych viděla jako mnohem horší.
@sagina píše:
Ale nevěřit na Ježíška je něco jiného, než tvrdit, že Ježíšek neexistuje
A v čem je to jiné? Tvrzení, že Ježíšek neexistuje, se u nás používá téměř výhradně v souvislosti s tím, kdo nosí/nenosí dárky. A nosí Ježíšek dětem dárky? Nenosí. Tudíž neexistuje.
@Dollorres píše:
To opravdu ani neumí. Říkal mi, že se normálně bavili, a pak až v ten moment, co mu dávali jeden argument za druhým včetně toho, že jeho proste nemá Ježíšek rad, tak mu musí dárky dávat jen rodiče, tak začal i dle družinarky křičet, že jim rodiče lžou a nikdo to nechápe. Tak si ho pak vzala stranou, řekla mu, že takhle teda ne a následně to řekla i mě.
Tohle si měla napsat hned. Teď už je pochopitelné, že si z toho špatná a zřejmě právě proto, tvé předchozí příspěvky působí, tak trochu nerozhodně a tak, že jsi na pochybách a nevěříš si. Družinářka to těžce nezvládla, přitom měla naprosto skvělou příležitost, jak to s dětmi nestranně probrat, promluvit si o toleranci, respektu k ostatním názorům apod.
@Havlova píše:
No, a nebo by si taky mohl ten jeden hoch začít myslet, co když mají ostatní pravdu a Ježíšek mne nemá opravdu jako jediného rád? To bych viděla jako mnohem horší.
To zas ne, on ví, jak to je. I jsme si to vysvětlili, proč někteří hru na Ježíška mají a někteří ne. I když je tam trochu varovna kontrolka, že v tu chvíli reagoval dost hystericky. Ale spolu jsme si to vysvětlili znovu a byl v pohodě.
@Dollorres píše:
No, trochu si i o to řekl, protože se jim před tím snazil vysvětlit, že ty dopisy za oknem stejně berou rodiče.A pak se to nějak semlelo. Ta družinářka to zaregistrovala, až když tam křičel celkem hlučně. I ona mi to popisovala jen od toho momentu, který slyšela. Vysvětlení cele te situace jsem dostala až po cestě domu. Ona to ani nezjistovala celé. I proto si to beru trochu osobně.
a ty s ním takto probíráš všechny vánoční tradice či zvyklosti, které jiní dodržují, a říkáš mu, jak to je?
a není to trochu zbytečné? nechceš slavit, neslavte, ale nechápu, tu potřebu dělat z ostatních před synem hlupáky a pak se divit, že to prezentuje dál
se nedivím, že úplně nezapadá, u dětí tímto oblíbenost nezíská a ani u jejich rodičů…
@Dollorres píše:
To zas ne, on ví, jak to je. I jsme si to vysvětlili, proč někteří hru na Ježíška mají a někteří ne. I když je tam trochu varovna kontrolka, že v tu chvíli reagoval dost hystericky. Ale spolu jsme si to vysvětlili znovu a byl v pohodě.
Ten váš třeba ano. Někdo jiný třeba ne.
@Ja-rekk píše:
Tohle si měla napsat hned. Teď už je pochopitelné, že si z toho špatná a zřejmě právě proto, tvé předchozí příspěvky působí, tak trochu nerozhodně a tak, že jsi na pochybách a nevěříš si. Družinářka to těžce nezvládla, přitom měla naprosto skvělou příležitost, jak to s dětmi nestranně probrat, promluvit si o toleranci, respektu k ostatním názorům apod.
Já jsem nechtěla, aby to vyznělo, že je to celý o ní. Taky jsem si říkala, že to třeba beru moc osobně a přitom to vnímám špatně. Nechtěla jsem si připustit, že mě vlastně rozhodila.
@Keyllah píše:
a ty s ním takto probíráš všechny vánoční tradice či zvyklosti, které jiní dodržují, a říkáš mu, jak to je?a není to trochu zbytečné? nechceš slavit, neslavte, ale nechápu, tu potřebu dělat z ostatních před synem hlupáky a pak se divit, že to prezentuje dál
se nedivím, že úplně nezapadá, u dětí tímto oblíbenost nezíská a ani u jejich rodičů…
Vůbec, ty dopisy za oknem jsme vůbec neprobírali, a ani neznám nikoho kdo to praktikuje. Já sama nerozumim, proč jim to začal rozporovat. A on sám taky neví, proč se do toho pouštěl.
@Dollorres píše:
Vůbec, ty dopisy za oknem jsme vůbec neprobírali, a ani neznám nikoho kdo to praktikuje. Já sama nerozumim, proč jim to začal rozporovat. A on sám taky neví, proč se do toho pouštěl.
A nechce on nakonec na toho Ježíška taky věřit? Nejde to nějak nenápadně zjistit?
@Dollorres
Jeďte si kam chcete. Jsou rodiny, co jsou na cestách X let. Každému je to jedno.
@Dollorres píše:
Já bych řekla, že mu to prostě došlo, že to rodiče berou, ty děti nejsou hloupé.
@Dollorres píše:
Nemyslím to špatně, ale neřešil to prostě jen proto, že mu to přišlo líto, že on je vlastně o tohle oproti jiným dětem ochuzený?
@Havlova píše:
A nechce on nakonec na toho Ježíška taky věřit? Nejde to nějak nenápadně zjistit?
Já si myslím, že jo, že možná to tak nebral, ale jak viděl ty ostatní děti, tak mu to přišlo líto, ale tak nemusí to tak být, ale možná jo.
@Matt 02 píše:
Nemyslím to špatně, ale neřešil to prostě jen proto, že mu to přišlo líto, že on je vlastně o tohle oproti jiným dětem ochuzený?
Je pravda, že my, i když jsme Ježíška měli jenom jako, tak dopisy jsme psali pořád, třeba to tak bude, že by se mu líbilo psát ten dopis a hrát si na to?