Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dollorres píše:
My jsme to nedělali, taky jsme na to nehráli. Za nás snad nejpozději v první třídě už byl každý obeznámen. Něco se snad dělalo ve školce? Ale to už je hodně dávno.
@Keyllah píše:
a křičeli na něj proč? jako že on mlčel, nikomu nic neříkal a oni na něj pro nic začali toto křičet? to asi ne, že…
Takže ony mají právo křičet a on říct svůj názor ne? Trochu drsné od pedagogického pracovníka.
@hanka.br. píše:
Bonzáctví je vždycky bonzáctví ať to tak bereš nebo ne. Akorát u nás poněkud přešlo v normu, tak ho lidi tak nevnímají. Je prostě trapné, že si lidi nedokáží říct do očí, jaký mají problém a mají potřebu se mstít u vedení. A obdivuju, jak dokážeš posoudit situaci, u které jsi vůbec nebyla, jako těžce nezvládnutou, to jsi fakt dobrá.
Kdybych já byla ta družinářka, tak bych z toho byla smutná, jak jsem zareagovala a jak jsem to nezvládla.
Jsem prostě taková, mám ráda, když je všechno ok a všichni spokojeni.
Takže bych to sama řešila s vedením, jak postupovat příště a chtěla bych to urovnat i s dětma a maminkou Dollores.
A věděla bych, že příště budu jednat lépe, chybama se člověk učí.
Fakt si to neber nijak osobně ![]()
@stinga píše:
jejda, jsou to šestileté děti, ty ještě strategické hry na to, co komu múžeme říct a co ne, ještě nehrají, co na srdci, to na jazyku
tak pak je trochu mimo údiv nad tím, že když jim toto klučík říkal, že mu to vrátili. Ty strategické hry měli klučíka učit hlavně rodiče a tady to nějak neklaplo…
@Dollorres píše:
My jsme to nedělali, taky jsme na to nehráli. Za nás snad nejpozději v první třídě už byl každý obeznámen. Něco se snad dělalo ve školce? Ale to už je hodně dávno.
Měla jsem asi citlivější rodiče. Připadáte mi dost „tvrdá“.
Být Vámi už bych to nehrotila.
Synovi vysvětlete, jak to chodí u jiných lidí, a na družinářku se nezlobte, nemůže v tom množství dětí zavnímat všecko.
@Havlova píše:
Takže ony mají právo křičet a on říct svůj názor ne? Trochu drsné od pedagogického pracovníka.
od jakého pedagogického pracovníka??
@hanka.br. píše:
ale dneska je jinakost úplně normální
Tak to v žádném případě. Ne mezi dětmi.
@Keyllah píše:
od jakého pedagogického pracovníka??
Měla jsem pocit, že děláš ve škole. Jestli ne, omlouvám se.
@Havlova píše:
A nebo tuší, že si to může dovolit. U nás si mohly děti napsat/nakreslit jen 3 dárky. Protože není hezké chtít všechno a musí zbýt i na ostatní. Bylo tam vždycky i něco navíc, ale žádné extra hory ne. A oblečení jen na přání.
U nás si můžou napsat co chtějí, ale korigovala jsem očekávání, že Ježíšek nemusí přinést všechno, že to je na jeho uvážení.
Nás těžký logik to pak ještě vyšperkovaný val tím, že Santa má alespoň ty sane, soby a pomocníky (vliv amerických vánočních filmu), ale Ježíšek to asi chudák musí odtahat sám, tak to dá rozum, že neponese každému 20 dárků. By se sedrel. Navíc došel k názoru, že Ježíšek to chodí nakupovat do obchoďáku, a asi bude mít taky nějak omezený rozpočet.
Jako tohle nevymyslis, jak ty dětské mozecky jedou. ![]()
@Havlova píše:
Měla jsem pocit, že děláš ve škole. Jestli ne, omlouvám se.
To opravdu ne. Jen mám taky prvňáčka, a kdyby mu nějaký spolužák cpal do hlavy, že Ježíšek není, že mu doma všichni lžeme, tak bych z toho fakt šťastná nebyla. Snažíme se syna vychovávat v tom, že každý má právo se nějak cítit, něco nějak vnímat, slavit či neslavit a nikdo nemá právo mu do toho mluvit, tak by bylo fajn, kdyby to fungovalo i obráceně. Kdyby klučík těm ostatním neměl potřebu vysvětlovat, že se mýlí, tak daleko by to nezašlo…
@Cimada píše:
Tak to v žádném případě. Ne mezi dětmi.
Proč ne? Dcera měla už ve školce Bulhara, jehož rodiče nemluvili česky a nedrželi Vánoce, Vietnamce a hluchou holčičku. Na ZŠ ve třídě 2 Slováky, Vietnamce a Ukrajinku. Na malém gymplu Angličana. Teď mají Vietnamku, Novozélanďana, Španěla, Holanďanku. Nikdy jí to divné nepřišlo, ani ta hluchá holčička a děti spolu byli v pohodě.
Příspěvek upraven 27.11.22 v 19:55
@Svistice píše:
U nás si můžou napsat co chtějí, ale korigovala jsem očekávání, že Ježíšek nemusí přinést všechno, že to je na jeho uvážení.
Nás těžký logik to pak ještě vyšperkovaný val tím, že Santa má alespoň ty sane, soby a pomocníky (vliv amerických vánočních filmu), ale Ježíšek to asi chudák musí odtahat sám, tak to dá rozum, že neponese každému 20 dárků. By se sedrel. Navíc došel k názoru, že Ježíšek to chodí nakupovat do obchoďáku, a asi bude mít taky nějak omezený rozpočet.Jako tohle nevymyslis, jak ty dětské mozecky jedou.
Tak nám nosil Ježíšek i stromeček.
A dcera, jak viděla ty stromky na balkónech, tak povídá, že my alespoň ušetříme, když nám ho nosí Ježíšek.
Ekonomické myšlení v sobě nezapře.
@Keyllah píše:
To opravdu ne. Jen mám taky prvňáčka, a kdyby mu nějaký spolužák cpal do hlavy, že Ježíšek není, že mu doma všichni lžeme, tak bych z toho fakt šťastná nebyla. Snažíme se syna vychovávat v tom, že každý má právo se nějak cítit, něco nějak vnímat, slavit či neslavit a nikdo nemá právo mu do toho mluvit, tak by bylo fajn, kdyby to fungovalo i obráceně. Kdyby klučík těm ostatním neměl potřebu vysvětlovat, že se mýlí, tak daleko by to nezašlo…
Ona to byla asi chyba obou stran. Ale největší chyba té družinářky. Ta to měla utnout, zjistit, co se děje a vysvětlit, že to v jiných rodinách může být i jinak. Že někde naděluje Ježíšek, jinde Santa, jinde Mikuláš, někomu zase rodiče. Že je úplně jedno, kdo ty dárky dává, že je důležité to, že jsou spolu ti, co se mají rádi. A nikdo se nemá nikomu smát za to, že u nich je něco jinak (nejen o Vánocích).
Příspěvek upraven 27.11.22 v 19:52
@free333 píše:
Kdybych já byla ta družinářka, tak bych z toho byla smutná, jak jsem zareagovala a jak jsem to nezvládla.
Jsem prostě taková, mám ráda, když je všechno ok a všichni spokojeni.Takže bych to sama řešila s vedením, jak postupovat příště a chtěla bych to urovnat i s dětma a maminkou Dollores.
A věděla bych, že příště budu jednat lépe, chybama se člověk učí.
Fakt si to neber nijak osobně
Při práci s lidmi se nikdy nemůže stát, že jsou všichni spokojeni. Zvlášť ne ve školství.
A neříkej mi, že bys byla vděčná za to, že si rodiče nejdou své případné námitky normálně v klidu vyříkat s tebou, ale rovnou tě obejdou a jdou žalovat vedení. Nebo že bez toho vedení bys nebyla schopná se poučit ze své chyby. Taková špejle mi z hlavy nekouká, promiň.
@marin píše:
Tak nám nosil Ježíšek i stromeček.A dcera, jak viděla ty stromky na balkónech, tak povídá, že my alespoň ušetříme, když nám ho nosí Ježíšek.
Ekonomické myšlení v sobě nezapře.
Dcera ho zase zdobila s manželem, aby Ježíšek neměl tolik práce.