Místo ve školkách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21428
9.5.22 17:30
@unuděná píše:
@BohunkaP No to jsou mi novinky :palec: A pokud v obci není nikde místo ve školce, tak co? :think: Protože třeba u nás je takový přetlak dětí, že neumístili i některé předškolní spádové tam, kam se hlásili a musí si je přehazovat..

Pokud je obec ve svazku obci, coz je dost caste, tak poputuje do vedlejsi nebo ob-vedlejsi, ob-ob-vedlejsi obce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.5.22 17:34
@PaníBovaryová píše:
Pokud je obec ve svazku obci, coz je dost caste, tak poputuje do vedlejsi nebo ob-vedlejsi, ob-ob-vedlejsi obce :D

Mazec, tak to zrovna u nás by třebas znamenalo vozit dítě několik desítek kilometrů do nějaké školky, o kterou není zájem, páč jako správný okraj Prahy, který se dynamicky rozrůstá, tu pro tříleté děti není místo široko daleko… No, ještě že už mám děti ve škole. Teď jsem zjistila, že u zápisu do 5 místních základek jim v každé přebylo 20-40 spádových děti. Jsem zvědavá, co s tím kdo bude dělat. Představa, že mi dítě přehodí třeba z Barrandova do Nuslí je teda lahodná :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
9.5.22 17:41

@BohunkaP
Ahoj, prosím tě, jak by to tedy bylo v případě, že má dítě narozeniny až v průběhu školního roku? Dcera je březnová.
 Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22053
9.5.22 18:11
@Mediula píše:
@BohunkaP
Ahoj, prosím tě, jak by to tedy bylo v případě, že má dítě narozeniny až v průběhu školního roku? Dcera je březnová.
Diky

„Přednostně přijímané děti“, jak je definuje zákon, musejí dovršit třetí rok před začátkem školního roku.

Tvoje dcerka bude tedy patřit mezi děti, které budou přijaty až v případě volné kapacity školky (čili až budou přijaty všechny starší spádové děti) a zřizovatel v tom roce ještě nebude mít povinnost pro ni na Tvou žádost místo zajišťovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21428
9.5.22 18:15
@Mediula píše:
@BohunkaP
Diky

podle místa. Někdy to dítě vezmou hned a nastoupí až bude mít ty 3 roky. To místo se jí ve školce vlastně drží.
Když místo není, tak smůla a musíte za rok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
9.5.22 20:32

@BohunkaP @PaníBovaryová
Holky, oběma děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin