Mít třetí dítě v malém věkovém rozdílu od sourozenců?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
802
20.4.18 16:19

@Jahudka82 máš pravdu, je to náročné, brala jsem to z pohledu sebe jako dítěte, zřejmě jsem taky žárlila na bráchu, protože naši chtěli kluka. A je pravda, že s námi bydlela babička, která byla už v důchodu, takže moc pomáhala, i když si to dnes mamka nepřizná.
@Popelka12 Výchova třech malých dětí je opravdu náročná, mám dvě děti 6 a 4 roky a ráda bych měla ještě třetí, s manželem se už snažíme. Pokud se zadaří, tak dceři bude 7 a synovi 5 let. Tři děti brzy po sobě bych nezvládla. Bude mi 35 a manželovi 38.
Myslím si, že jsi ještě mladá, být tebou, užila bych si ty dvě miminka a pak počkala taky aspoň tři roky a šla bych do toho. Také si myslím, že už ti pak děti budou i pomáhat, budou si hrát spolu, když se budeš věnovat miminku. Nespěchej a užívej si je. Velmi rychle vyrostou. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17555
20.4.18 18:22

@Makito Souhlas, clovek si pak v tom fofru neuzije poradne ani mimco ani ty ostatni asi. A kde je cas na partnera, vidim to u nas, kdo jde ulozit starsiho, vytuhne u nej uplne KO…a zakl.ma fakt furu casu, pockat az ti dva budou aspon ve skolce a bez plenek, ted jeste tak rok dva budou potrebovat hodne pozornosti asi… sice si vyhrajou, ale porad to bude narocne, no nebo se jim bude muset zacit vic venovat tata - aspon vecer vykoupat, uspat, resp. precist pohadku, ne jen vysedavat u bedny…nejlepsi je, kdyz jsou deti zvykle chodit spat samy, a pohadka se da pustit z cd…coz u nas projde malokdy a nechtela jsem starsiho o to cteni pripravit, aby to nebral ze kvuli male na to uz neni cas…ja si s nim jdu lehnout jen, kdyz uz mala spi samozrejme, kojim takze v tomhle me tatinek nezastoupi…a co znam z okoli, tak cca 2-3lety dite dokaze pekne zarlit a zlobit, kdyz mama koji a mimco je treba neklidnejsi a musi se s nim nekam zavrit, aby ho starsi nerusily… ale to musi zakl. odhadnout, jake ma deti a jak by tohle treba nesly, ze by se jim v nekterych chvilich nemohla venovat na 100%, hlavne asi ten mladsi, starsi uz za rok bude zase sikovna, ze uz treba bude chtit pomahat…chce to je do vseho zapojit no…malyho ukoluju taky dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
21.4.18 01:14

Mám tři děti, rozdíl mezi prostředním a nejmladším je 4 roky a bylo to ideální - už byl prostor užít si zas miminko a člověk měl čas i na ty předchozí, když byli úplní prcci :) Starší děti se na miminko taky strašně těšily a vzaly si ho do „party“ hned. Dnes mu jsou tři a dělá všechno spolu se sourozenci, odstrčený ani odstrkovaný není. Sedačky do auta se nám teda tři vešly v pohodě - zkus si to proměřit, ale jinak vlastně jde i dát jednu sedačku dopředu (a když pojedete všichni, tak ty sedět vzadu mezi sedačkami). Oblečení pro nejmladšího ani moc kupovat zatím není třega, většinu má po bráchovi (jen dokupuju, co brácha zničil, nebo ze začátku jsem kupovala věci, co jsem stihla dát pryč, než jsem otěhotněla potřetí). Finančně to jde, zatím to není tak velký rozdíl, jen nějaký ten kroužek navíc a boty… jasně, časem přibudou peníze na různý školky v přírodě atd., ale to už zas bude víc peněz, když budu i já víc vydělávat. A já jsem zas ten typ, co radši oželí dovolenou u moře a pojede třeba na Šumavu, ale se třema dětma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
21.4.18 08:45

@Jahudka82 Mladšího položím do postýlky a on si sám usne (v noci usíná jen při kojení - tam táta asi moc nepomůže). A starší uspávám já - ona si mě vyžaduje. Taky při ní kolikrát usnu, ale tatínka chce jen občas (třeba když se s ním ráno nebyla - ještě spala, když šel do práce). Když ji vysvětlím, že ji bude uspávat táta, že maminka musí jít nakojit brášku, někdy to pochopí, ale většinou začne dělat scény, že ona chce maminku a tatínek ať jde nakojit brášku. :lol:

@zzpet Já ani nevím, jestli je u nás možnost nějaké školky v přírodě nebo tábory. Ano, máme organizace, se kterou spolupracuji a ta pořádá 2 příměstské tábory (za 600 Kč/týden, což není vůbec hodně). U moře jsem byla jednou v životě, ve 12 letech. S manželem dáme přednost krásám ČR nebo SR před válením se u moře. Za 2-3 roky můžeme vybrat část z penzijního pojištění (máme zvolenou výsluhovou penzi). Až manžel dostuduje VŠ (za 2 roky), zvýší se mu základ platu. Takže když to tak počítám, myslím, že by ani ty finance neměly být problém… Ještě pouvažovat nad zvládáním a věnování se dětem, organizací času a myslím, že třetí dítko bude vyřešeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17555
21.4.18 12:47

@Popelka12 Tak to je hezky :lol: Muj manzel ma vzdycky strach, aby mi omylem nevypil caj pro kojici matky a nerozkojil se taky :lol: Tak mu taky rikam, aspon bys me v noci vystridal ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí