Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Lucy75 píše: Více
Vzdyt Praha byla draha vzdycky. V roce 2009 jsem ve 2+kk na sidlisti platila 8500, ovsem byla to jen pulka, neb to bylo spolubydleni. Jeste predtim jsme bydleli v sesti ve 3+1 za tri tisice kazdej. Sehnat slusnej najem nebylo jednoduchy a platy byly taky nekde uplne jinde.
@Codalnevim píše: Více
To se asi manžovi nebude líbit, ale tak jen hádám ![]()
@princess.consuela jistě
ale pak si nestěžuješ na nevlastnění
já jen říkám, že existují moc pěkné i zánovní nemovitost do pěti mega v čr, jen se musí pak udělat jiné kompromisy - práce apod., ale jsou to obce a města, kde je normální občanská vybavenost, schválně jsem do filtru dala bus i vlak… abyste mne nenařkli, že dávám samoty
tam jsou jiné perly do dvou mega třeba, ale to už není pro každýho…
@nikitice píše: Více
Kralupy jsou kousek, jestli jsou u nádraží, tak jsou v centru prahy daleko rychleji, než třeba z Barrandova. To samé Neratovice. Akorát se puberťák nedostane domů v noci, ale bude muset pařit v Kralupech, no ![]()
Tak já si nemám důvod stěžovat, jsem generace, která to stihla ještě před tím brutálním zdražováním. Ale nějak nechápu, proč by mě touha po vlastním hnala do pohraničí, kde těch příležitostí bude méně, takže nakonec sice budu možná vlastnit nějaký barák (a k tomu vidinu x oprav do budoucna), ale nakonec na tom budu stejně, možná i hůř, než zůstat v nájmu, ale v lépe ohodnocené práci. Že tak mladá generace přemýšlí je logické.
@Annonymní_007 píše: Více
No jo, jenže když děláš v korporátu za 100tis, tak můžeš koupit nemovitost mimo rádius dojíždění, jenže tam pak budeš buď bez práce, nebo pojedeš za 30 hrubého, protože takový člověk je v podobných lokalitách naprosto k ničemu. A málokdo má morál na to, aby si x let budoval na IČO klientelu, aby pak měl podobné či vyšší příjmy než v korporátu, k tomu jako bonus levné bydlení a větší svobodu. Jenže tomu musíš něco obětovat a pro drtivou většinu lidí je pak lepší si pobrečet a zanadávat na fyjalu, než pohnout zadečkem a něco se svým životem udělat.
A třeba já být z okolí Aše, klidně mladá, tak do takové pěkné vilky - polořadovky v pěkném stavu za 3,7 jdu…
https://www.sreality.cz/…/prodej/domy?…
ale tu je každý druhý zpovykaný z Prahy, tak si to tam platte, no…
nebo Opočno, krásný.. 4,9 mil..
tak mi sakra, neříkejte, že se (mimo velkoměsta) nedá normálně bydlet…
https://www.sreality.cz/…o/2457252428
Příspěvek upraven 13.01.25 v 16:38
@Dn0712 píše: Více
Tak ono v Praze není třeba být 3-4 roky doma na zadku. Máš home-office, zkracene úvazky atd, klidně můžete, pokud se staráte oba! normálně pracovat. A taky nemusíš hned kupovat „zámek“. Ale koupíš 2kk a když ti dítě půjde do školy, budete mít 2 stabilní příjmy, tak prodáte a koupíte větší.
@Zumpa a to Opočno taky? hele, pěkných domů do pěti mega je v čr dost.. jen jsou lidi zpovykaní…
A dívala ses na energetickou náročnost tohu čupr baráku v Opočně
? Já ano, plyn, mimořádně nehospodárná.
To jsou faktory, které také nejsou zanedbatelné, abys tam nakonec neprotopila to, co bys dala za nájem v bytě v centru.
Nebo u jihočechů - sakra…3,6 krásný dům
já fakt nevím, jestli jsem blbá já
nebo ti, co si berou hypo na 2kk v Praze za 27 měsíčně
to už bych se uklidila do Písku do kanclu a byla v klidu na baráčku
https://www.sreality.cz/…-/1898721868
Sbal chlapa s bejvákem.