Mladí a bydlení v roce 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Codalnevim
13.1.25 16:26

Sbal chlapa s bejvákem.

• Citovat
  • Upravit
13049
13.1.25 16:28
@Lucy75 píše: Více

Vzdyt Praha byla draha vzdycky. V roce 2009 jsem ve 2+kk na sidlisti platila 8500, ovsem byla to jen pulka, neb to bylo spolubydleni. Jeste predtim jsme bydleli v sesti ve 3+1 za tri tisice kazdej. Sehnat slusnej najem nebylo jednoduchy a platy byly taky nekde uplne jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15916
13.1.25 16:28
@Codalnevim píše: Více

To se asi manžovi nebude líbit, ale tak jen hádám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
13.1.25 16:30

@princess.consuela jistě
ale pak si nestěžuješ na nevlastnění

já jen říkám, že existují moc pěkné i zánovní nemovitost do pěti mega v čr, jen se musí pak udělat jiné kompromisy - práce apod., ale jsou to obce a města, kde je normální občanská vybavenost, schválně jsem do filtru dala bus i vlak… abyste mne nenařkli, že dávám samoty
tam jsou jiné perly do dvou mega třeba, ale to už není pro každýho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
13.1.25 16:32
@nikitice píše: Více

Kralupy jsou kousek, jestli jsou u nádraží, tak jsou v centru prahy daleko rychleji, než třeba z Barrandova. To samé Neratovice. Akorát se puberťák nedostane domů v noci, ale bude muset pařit v Kralupech, no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
13.1.25 16:34

Tak já si nemám důvod stěžovat, jsem generace, která to stihla ještě před tím brutálním zdražováním. Ale nějak nechápu, proč by mě touha po vlastním hnala do pohraničí, kde těch příležitostí bude méně, takže nakonec sice budu možná vlastnit nějaký barák (a k tomu vidinu x oprav do budoucna), ale nakonec na tom budu stejně, možná i hůř, než zůstat v nájmu, ale v lépe ohodnocené práci. Že tak mladá generace přemýšlí je logické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
13.1.25 16:35
Hlavně v dnešní době je populárnější bydlení kousek od Prahy než vyloženě Praha… člověk si moc nepomůže :(
@Annonymní_007 píše: Více
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15916

No jo, jenže když děláš v korporátu za 100tis, tak můžeš koupit nemovitost mimo rádius dojíždění, jenže tam pak budeš buď bez práce, nebo pojedeš za 30 hrubého, protože takový člověk je v podobných lokalitách naprosto k ničemu. A málokdo má morál na to, aby si x let budoval na IČO klientelu, aby pak měl podobné či vyšší příjmy než v korporátu, k tomu jako bonus levné bydlení a větší svobodu. Jenže tomu musíš něco obětovat a pro drtivou většinu lidí je pak lepší si pobrečet a zanadávat na fyjalu, než pohnout zadečkem a něco se svým životem udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914

A třeba já být z okolí Aše, klidně mladá, tak do takové pěkné vilky - polořadovky v pěkném stavu za 3,7 jdu…
https://www.sreality.cz/…/prodej/domy?…
ale tu je každý druhý zpovykaný z Prahy, tak si to tam platte, no…

nebo Opočno, krásný.. 4,9 mil..
tak mi sakra, neříkejte, že se (mimo velkoměsta) nedá normálně bydlet…
 https://www.sreality.cz/…o/2457252428

Příspěvek upraven 13.01.25 v 16:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15916
13.1.25 16:36

Aš je fakt předměstí pekla. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
13.1.25 16:38
@Dn0712 píše: Více

Tak ono v Praze není třeba být 3-4 roky doma na zadku. Máš home-office, zkracene úvazky atd, klidně můžete, pokud se staráte oba! normálně pracovat. A taky nemusíš hned kupovat „zámek“. Ale koupíš 2kk a když ti dítě půjde do školy, budete mít 2 stabilní příjmy, tak prodáte a koupíte větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
13.1.25 16:38

@Zumpa a to Opočno taky? hele, pěkných domů do pěti mega je v čr dost.. jen jsou lidi zpovykaní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Codalnevim
13.1.25 16:40

Pošli idkaz, co považuješ za pěkný dům

• Citovat
  • Upravit
2269
13.1.25 16:41

A dívala ses na energetickou náročnost tohu čupr baráku v Opočně ;)? Já ano, plyn, mimořádně nehospodárná.
To jsou faktory, které také nejsou zanedbatelné, abys tam nakonec neprotopila to, co bys dala za nájem v bytě v centru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
13.1.25 16:43

Nebo u jihočechů - sakra…3,6 krásný dům
já fakt nevím, jestli jsem blbá já
nebo ti, co si berou hypo na 2kk v Praze za 27 měsíčně
to už bych se uklidila do Písku do kanclu a byla v klidu na baráčku
 https://www.sreality.cz/…-/1898721868

• načítám...
  • Citovat