Mladí a bydlení v roce 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24914
13.1.25 16:46

@princess.consuela zlato, já to tam dala na minutu jako tip
je tam 1100 domů
já říkám, že lze koupit pěkný až krásný dům v čr do pěti mega
jen to holt nebude Praha
máš tam dalších 1100 nemovitostí s busem, vlakem, obchodem (to jsem dala do filtru) a v dobrém až velmi dobrém stavu
musela bych být idiot, abych si ve stejné ceně jako vilku koupila gararsonku v Praze, to radši změním práci, já bych tak nežila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
13.1.25 16:49

Volyně, 4,9
sakra, tak už je potřeba se asi stěhovat, no, když se to v Praze neuplatí…
tohle je pěkný…
 https://www.sreality.cz/…a/4038513228

a někde to jde i za 3,7
https://www.sreality.cz/…ka/632533580

Příspěvek upraven 13.01.25 v 16:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Codalnevim
13.1.25 16:50
@princess.consuela píše: Více

Energetická náročnost je důležitá, ale G často maj baráky, co nemaj průkaz a skuečná energetická náročnost je jiná.
Nicméně tady se obávám, že to sedět bude. Navíc je to starej barák, bude to chtit rekonstrukci a kam kopneš, najdeš další průser. Pak je třeba koukat i na dopravu, pokud nechceš dětem furt dělat taxík. Stihneš to z práce do školky a do družiny? V těhle pr. delákovech maj školky kolikrát jen třeba do tří… Tohle všechno je třeba si zodpovědět.
Za tu cenu se slušnej barák koupit nedá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.25 16:51
Žiju v pohraničí, máme tu velké průmyslové zóny, pár km hranice s Německem, příležitostí je tu víc než dost. Platy velmi slušné.
  • Citovat
  • Upravit
2269
13.1.25 16:54
@Lucy75 píše: Více

Zlato ;), je třeba se dívat i na jiné parametry, než je jen cena. Energie rozhodně nejsou sranda, stejně jako případné investice do rekonstrukce.
Ty bys nebydlela v nájmu, však ok, ale zase pochop, že jiní nechtějí bydlet v pohraničí, nebo stovky km od rodiny jen proto, že tam budou mít barák.
Rozumné nájemní bydlení to stejně neřeší. A to je to, co tu chybí a pokud se neregulují dávky na PnB, nic se nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
13.1.25 16:56

4,9 krásmý Vimperk https://www.sreality.cz/…i/3880699212

takže já fakt nechápu lidi, co dají pětkrát tolik za třikrát méně méně místa..

chtěli jste důkazy, máte je, mám jich ještě asi 50… po celé čr.. a jasný, není no Praha, Brno ani Olomouc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
13.1.25 16:58

Ja se ze sportu divam po nemovitostech v okoli uz roky. G ma 90% domu, jednak jsou to vetsinou starsi domy a pak, kdyz se da G, nemusi se delat energeticky stitek. Zatim jsem nezaznamenala, ze by se tu ludi hromadne veseli, protoze neuplati topeni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
13.1.25 16:59
naprostý souhlas…

Jsem už alergická na slovo že,,my mladí jsme zpovykaní". Nikdo mě neznáte tak nepoužívejte takováhle silná slova. Když jsem už v úvodním příspěvku naznačovala, že Prahu jen tak opustit nechci, nemohu, tak si to nevymýšlím a není to fakt kvůli kafi ze Starbucksu :potlesk: rodiče chci mít ze zdr. důvodů poblíž takze nejaké okraje republiky vážně pro mě nepřipadají v úvahu, nechci být otrokem jen kvůli tomu že si musim dokázat mit dům, je to ale na kazdém z nas, zaroveň si umim predstavit ty kterym by to nevadilo a je to supr řešení. Každý musí dle svych možností ale odsuzovat ty kteří x desitek let žijí v Praze a ze si za to vlastně muzeme sami je hnus :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914

@princess.consuela bydlela jsem ve svém životě na asi 12 adresách
neškol mne, o energiích o to méně, aktuálně jsem ve sporu s čezem a už mi poslali část kompenzace, at si každý bydlí jak chce, já chtěla jen říct, že za pět mega je klidně možný pěkný dům… ale když někdo trvá na Praze, tak to samozřejmě nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22003

@Lucy75 zrovna Vimperk je takový pěkný Chánov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.1.25 17:01
@nikol.f píše: Více

A co od téhle diskuze čekáš? Že ti někdo řekne kouzelný recept jak za pár šupů pořídit kvartýr v Praze nebo si chceš jen postěžovat? Protože kdybys opravdu chtěla svoji nemovitost, možnosti jsou a ty nejsi hloupá, abys to nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.25 17:02

Naštěstí jsem se nenarodila v Praze, i v jiných městech je pro nás s naším vš vzděláním uplatnění se slušnou výplatou, máme postavenou novostavbu na velkém pozemku, s půjčkou 4mil…zbytek jsme měli našetřeno nebo doděláváme postupně…a naši nám finančně pomohli…v nájmu jsem nikdy nebydlela…naši šli do vlastního bytu, později postavili dům…babička s dědou také měli postavený dům…a my zase pomůžeme naším dětem a myslíme na jejich budoucnost :*

• Citovat
  • Upravit
24914
13.1.25 17:02
@nikol.f píše: Více

není to hnus
odpověděla sis sama
chceš zůstat v Praze, tak holt pro to musíš udělat své maximum
já bych to nedělala, pro tebe je to priorita, za ty peníze můžeš mít krásný dům, u vás budeš mít sotva 2kk, když jsi s tím OK, v pořádku, tvoje volba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
13.1.25 17:03

A je tu někdo kdo se vyzná ve stavbách domků? Když bychom meli totiž moznost stavet (a dostat od rodiny pŕítele pozemek) - šli byste do toho? :? Platili bychom tedy,,jen" stavbu, pozemek ne. Je to ale s velikým otaznikem… jen ale pro mou představu?

Já co Jsem tak koukala tak menší přízemní domek je okolo 3 až 4 milionů ale nevím jestli to není jen zase tahák na lidi a pomalu si člověk k tomu musí připočítat dvojnásobek..? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
13.1.25 17:05
@terien píše: Více

Očekávam sdilení rad a zkušeností jak to řesí ostatni v mem veku a situaci.. Ne urážky na ucet nekoho koho neznáte a jen vznesl dotaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel