Mluvení u 22m miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Billi
2.11.20 11:49
@Terka Protivinská píše:
@Billi mne přijde logopedie od 2let brzo. Můj mladíci bráška tam chodil, to už býval ve školce. No uvidíme jak vše dopadne

Pokud dítě pouze nemluví, tak se to řeší od 3 let, výslovnost se řeší podle závažnosti, ale začíná se kolem 4-5 let. U hlubších vad se to řeší dřív.

• Citovat
  • Upravit
2.11.20 11:53

@Billi a to jas tam pošle např. Doktorka? Nebo jste hledali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.11.20 11:56
@Terka Protivinská píše:
@Billi a to jas tam pošle např. Doktorka? Nebo jste hledali.

Já to řešila sama, protože doktorka byla vysmátá, že to je kluka a co po něm chci. Ale on měl těch problémů víc. My na začátku řešili to, aby s námi komunikoval.

• Citovat
  • Upravit
2.11.20 12:09

@Billi tak to je u nás také. Malej občas poslechne občas nám přijde že nás ubec neslyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.11.20 12:49
@Terka Protivinská píše:
@Billi tak to je u nás také. Malej občas poslechne občas nám přijde že nás ubec neslyší.

To není totéž. Syn nereagoval nikdy a na nic a sám nekomunikoval. O nic si neřekl, nic neukázal.

• Citovat
  • Upravit
2.11.20 12:51

@Billi tak malej nám začal ukazovat. Ale když chceme aby se vycural. Tak si sám neřekne. Dáme ho na nočník a vycura se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.11.20 13:15

@Terka Protivinská tak to je šikovný a za čas se rozmluví. Opravdu buď v klidu. Děti nejsou stroje. Občas se jim nechce poslouchat. Pokud komunikuje a rozumí, tak to je normální dítě.

• Citovat
  • Upravit
2.11.20 13:19

@Billi no nás spíše zaráží že nám třeba neukáže kde je pes, kočka. Od známé má klučina 18mesicu a ukáže pejska a udělá bafbaf, cici. Ale ten náš tu knížku radci sežere. Ale zas si posobe odnese spinave prádlo, i plinku. Montuje z tatem židle, vysává a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
2.11.20 14:21

Naše se pořádně také rozmluvila až po 3.roce. V roce a půl uměla zvuky zvířat a takové ty slovíčka mama, tata, baba, děda. Ve dvou už více slov, ale né věty. Dobrá knížka - Nauč mě mluvit. Neboj, rozmluví se. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
2.11.20 14:36

@Bubla Bůčková naštěstí jo. V 1,5 roce jsme jeli do ikei, vybral si tam nočník a od té doby plínu jen na spaní. Tohle je zrovna věc, která se stala tak nějak sama a nemám na tom žádnou zásluhu. Jen jsem mu teda věřila, že to myslí vážně a podporovala ho. Teď už i v noci bez plen. 3 roky bude mít za dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.20 14:38

@Mgree a kde tu knížku seženu? Náš se teď naučil tygra a začíná gorilí. Spíše ho zajímají tytok zvířátka než pejsek a kočka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
2.11.20 14:43

@K92 aha. Tak to jo, já mám sotva dvou letého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.11.20 14:49
@Terka Protivinská píše:
@Mgree a kde tu knížku seženu? Náš se teď naučil tygra a začíná gorilí. Spíše ho zajímají tytok zvířátka než pejsek a kočka.

Tak se zaměř na to, co ho baví. Nemusí ho zajímat pes a kočka.
Nejlepší jsou prohlížecí knihy. Nám je na začátku doporučila i logopedka. Na začátku ukazoval mým prstem, co chtěl, postupně jsme se dostali do fáze, že ukazoval sám a nakonec i ukazoval podle pokynů.

• Citovat
  • Upravit
2.11.20 14:52

@Billi tak to občas taky chytne můj prst. Vyzkoušela sem i zvířátka na mobilu,, aplikace,, chvilku ho to bralo. Tu knížku koupím a u více knížek. (pokud je ne sežere. Když máme kartonové knizecky rád je ojzsuje. Asi zkouší jak zvířátka chutnají 🤣 🤣)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.11.20 15:03

@Terka Protivinská pokud ukazuje svým prstem, tak to je správně. To podporovat a říkat, co ukazuje. Je to první fáze.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML