Mluvení u 22m miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2.11.20 15:04

@Billi no chytne můj a ukazuje sním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
2.11.20 22:08

Syn bude mít 23 měsíců a je to oproti ostatnim detem bída bídoucí. Řekne asi 15 jednoduchych slov. Ale mele celý den. Všechno komentuje, kdyz neví jak to pojmenovat, tak je to prostě „toto“ takže toto slyším asi 100× za den. Vím, ze by měl už tvořit věty a nevím co všechno. Ale! Jelikož do 21 měsíců neřekl ani slovo, tak je to pro mě výhra, že vubec neco říká a každý týden přidává nová slova. Ted okolo toho druhého roku vidím v tom celkovém vývoji obrovské pokroky snad denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.20 22:52

@Haleyy tak u nás to je taky navsechno,, toto,,. Taky se snaží víc rozkecat ale nejde nám to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2961
3.11.20 14:03

@Terka Protivinská Já jsem ji koupila normálně v knihkupectví, jají ji i na netu. https://www.dante.cz/…-64-str.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.20 14:09

@Mgree dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12911
3.11.20 17:02

Jinak teda nemluvici dite ma svoje vyhody.. Ja dnes uklouzla po trave a uklouzlo mi toho vic, nez jen nohy, takze si ten muj drobecek obohatil slovnik a cele odpoledne pokrikuje ‚do pdeleeee‘ :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
4.11.20 09:57

Náš starší syn mluvil velmi brzy, před druhými narozeninami ve 3-4 slovnych větách, zpíval jednoduché písničky, říkanky. Miloval říkankové a pohádkové knížky. Jeho stejně stará sestřenice tou dobou jen vydávala zvuky a trochu žvatlala. Samozřejmě jsem si myslela, jak je zanedbaná, že se ji doma málo venujou. Pak ale ve 3 letech začala mluvit rovnou v souvetich, vč. R a Ř, obsahem vět vrstevniky strčila do kapsy. Teď máme mladšího syna, který byl od narození extrém. Hodně brecel, místo prvního broukani jen pištěl, nezajímali ho lidi, ani hračky, knížky vůbec. Takže s nim bylo navazování nějaké komunikace nemožné, on se i naprosto vyhýbal ocnimu kontaktu. Přiznám se, že jsem velmi brzo přemýšlela o autismu nebo nějakém neurologickem problému. Až teď vidim, kolik pravdy je na tom, že je každé dítě jiné a nemá se srovnávat. Zbytečně jsem se několik měsíců stresovala. Teď je synovi 18m a od doby, co začal chodit (tj. v 15m) udělal neuvěřitelný pokrok. Najednou zjistil, ze je kolem svět a lidi. Začíná teprve teď s prvními jednoduchými slovy (mama, táta, mnau, mnam, koko…), ale už je to nějaký jeho způsob dorozumívání. Knizky ho zajímají jen ty o autech nebo zvířatech, básnicky ho vyloženě štvou, nějaké paci paci po něm nemuzu vůbec chtít. Chci počkat do 2,5let, jak se to bude vyvíjet, pak bych to řešila s logopedem. Já jsem s nim v těch cca 15ti mesicich byla na neurologii, protože už jsme byli zoufalá. Tam jsem už tenkrát dostala žádanku na logo a k pedopsychiatrovi, kde jsme kvůli kovidu ještě nebyli. Ale bylo mi řečeno, ze je určitě dobře konzultovat zavčasu nějaké postupy, jak se špatně komunikujicim dítětem pracovat, i kdyby nakonec žádnou diagnózu neměl, doporucuje se logopedii řešit už v batolecim věku, ne až ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí