Kdy začíná mluvit dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2830
24.10.11 09:13

Tak naše Nika má za 17 měsíců a už začíná mluvit ve větách.. ale jen: mami kdo to je, co to je, kde je atd.. ale tak i to jsou věty. jinak má snahu opakovat vše, ale málo co se ji povede… většinou to skončí u koko :-D i tak má slovn zásobu slušnou.. od bonbonu po kočku :-D
od 7 měsíců umí a chápe význam slova NE a o měsíc později se naučila táta.. pak byla dloooouhá pauza kdy uměla pořád jen tyto dvě slova a pak už to jelo honem… myslím že kolem roku začala máma a podobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
24.10.11 09:15

Já to poznala tak, že když přišel manžel domů tak malá hned TÁTA a lezla ke dveřím :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.10.11 09:55

no on prave kdyz reknu kde je tata tak kouka kde je a ted mel manzel dovolenou takze byl rano malej prekvapenej kdyz jsem si ho vzala do postele a tata lezel vedle nej to pak natahoval rucicku a septal táta, ne tattatata ani tata ale táta :-D
ale fakt nevim nekdy to totiz zacne septat idkyz neni manzel doma :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
24.10.11 10:06

alji - když neni manžel doma, tak si to slovo trénuje ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.10.11 10:07

:-D
tak snad je to opravdu ono :-D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
24.10.11 10:12

no jasně, že je to ono, když reaguje konkrétně na tátu a hledá ho když tam neni :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sibetka
25.10.11 09:32

Jasně, pokoušej se o to, každé dítě se rozmluví, některé dřív a některé později, našemu malýmu je 8 měsíců a kousek a začal žvatlat asi když mu bylo 7 měsíců a před pár týdny dokonce řekl svoje první slovo: máma, od té doby říká ještě: ham ham, tatíí, kicka (mrkvička), dudu, tynka (Leontýnka- dcerka mé sestřenice, často si spolu hrají) a ještě pár slovíček…

Ale každé dítě je jiné, třeba já jsem začala kecat taky hrozně brzo a hodně, doma říkají, že jsem do dneška nepřestala, že teď taky kecám až moc, ale třeba chodit to jsem nechodila dlouho, všechny děti v mém věku už chodili a já se stále válela…
Ale třeba brácha, ten začal mluvit pozdě, byl mu rok a ještě neřekl ani slovo… Takže každé mimi je jiné, takže se neboj! :-) Zkoušej s ním mluvit dál!

Hodně štěstí! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
11502
17.7.13 13:22

U staršího si už nepamatuju, ale mladší začal řikat táta asi v 10m a máma chvilku na to, protože vždycky ráno v postýlce začal řvát máma hama máma hama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
17.7.13 13:33

@CokeLady Náš to neříká ještě ani v 16-ti měsících…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.7.13 13:35

@CokeLady v roce říkal tata a ukázal na tátu, pak jsem přišla na řadu já, to když vřískal, že něco chce :mrgreen:, v roce a půl už oslovoval všechny členy rodiny (táta, máma, dedet, babi, teta, tejda atd), ale byl v mluvení strašný rychlík, zase pomalý v jiných věcech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
17.7.13 16:47

Malá má 18měs a táta řekne pěkně, za to já jsem mňam mňam :roll:. Jinak mluví čínsky, dobře říká akorát ahoj, čau, kde je, tady je, bolí, papa (papat). Kluk začal kolem dvou let, myslím mluvit normálně, do tý doby měl taky svou vlastní řeč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
17.7.13 17:20

A ještě jsem si vzpoměla, že když dám něco Patrikovi, tak vykřikuje já taky a ještě říká není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
17.7.13 20:12
@Yfka31 píše:
Malá má 18měs a táta řekne pěkně, za to já jsem mňam mňam :roll:. Jinak mluví čínsky, dobře říká akorát ahoj, čau, kde je, tady je, bolí, papa (papat). Kluk začal kolem dvou let, myslím mluvit normálně, do tý doby měl taky svou vlastní řeč :)

taky jsem byla hama hama :D smeták to když chtěl mlíko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
17.7.13 22:36

Každé dítě je jiné a porovnávat není moc dobré. Moje máma mi říkala, pořád chcete, aby dítě co nejdříve chodilo a mluvilo, aby jste mu vzápětí říkali seď a drž pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
18.7.13 16:49

@CokeLady Asi tak poslední 2 týdny, když klapnou dveře a taťka jde z práce, tak malý, ještě ho nevidí, řekne tata…A když je s ním taťka a přicházím já, řekne mama. Někdy trefí děda, umí baba, říká ba…což je bak (plínka) nebo bác (když děláme spadla lžička do kafíčka…). A celkem dobře umí mňau, protože miluje kočky :mrgreen: Jo a sem tam řekne není, pořád říká ne a občas napodobí slovo nechceš :cert: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML