Moc by jsme chtěli miminko ale…

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1414
20.10.21 19:12

@stinga máte pravdu. Instagram je už hlavně o penězích s reklamě na vše. Někdy už toho mám dost a prestavsm ty lidi sledovat, ale někdy dostanu super tipy a zpětnou vazbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
21.10.21 03:52

@stinga jeden z nich to nekde ve starsim rozhovoru neprimo naznacil, stalo je to okolo 100 tis USD cili minimalne 2 miliony spise vic…a nevsimla jsem si ze by kdy resili to, ze jejich holcicky maji americke obcanstvi, ktereho se nelze temer vzdat a mj to znamena ze tam v dospelosti budou muset odvadet dane, i kdyby do USA v zivote nevstoupily… to uz mi pripada lepsi udelat to jako Robert Paulat, ten nekde zminoval i emimino a dalsi podobna diskusni fora, FB atd., a pochopila jsem ze v jeho pripade skutecne nasel ochotnou pani i tady v CR a povedlo se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
21.10.21 12:50

@Helca83 Tak zase z toho jejich vyprávění je i vidět, že si zaplatili „jistotu“, že NM necouvne, bude to zdravá žena. Papírově budou rodiči oni.

Zároveň v USA jsou to jistoty i pro NM, že když se narodí dítě s postižením a podobně, tak rodiče jsou oni a ne ta NM. Všichni projdou psychotesty…

Tady u nás je to šílený risk. Chápu, že v USA je to drahé. Ale s tím vším se ani nedivím. Navíc, tady se ti umělé oplodnění náhradní matky může taky prodražit… Klidně i do těch milionů.

Ale ano, finančně to není pro každého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
21.10.21 13:11

@KeckaJ oni to tak prezentuji… ale jaka by byla vymahatelnost prava v USA pro dva chlapy ze stredni Evropy, a kolik by pri skutecnych problemech zahuceli v uctech za americke pravniky, je vec druha. Cimz nechci nic naznacovat, jen si myslim ze to je tenky led i tak, jen v USA jsou asi vice zvykli na to ze deti maji stejnopohlavni pary…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
21.10.21 15:28

@Helca83 Tak už to, že všichni zúčastnění musí projít psychotesty. Že náhradní matka je prověřená a jsou na ní kladeny podmínky.

Prostě pro gay pár mi to přijde nejlepší. Mají darovaná vajíčka, která s náhradní matkou nic nemají. U nás by ta náhradní matka byla i bio matka. Nevím jak by získali dorované vajíčko?

V USA jsou v rodném liště rovnou oni dva. Tady by museli matku složitě vymazávat z rodných listů, protože druhý chlap se tam zapsat nemůže…

A už tím, že probíhají psychotesty, že ta matka je jen „inkubátor“ bych se soudního sporu nebála. Jsou tam na to prokazatelné smlouvy. Ta matka děti porodí a oni jsou hned zapsání do rodného listu. Nikdo tam nehandluje s tím, že matka která dítě porodila je matka a musí být zapsaná do RL.

USA to má v zákonech. Takže riziko soudního sporu je minimální…

Kdežto u nás je to vyloženě risk jestli se něco nepose…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
21.10.21 15:37

@Helca83 A nejen, že tam jsou zvyklí na stejnopohlavní páry, které mají děti, ale není tabu ani NM. Na nikoho se tam nehledí divně, když je NM a ani když daruje třeba vajíčko.

Ještě si pamatuji kolegyni, která blbě koukala, když jsme se v práci bavili o IVF. A ty kecy, když jsme se zmínili o možnostech darování vajíčka.

To už vůbec nepřicházelo v úvahu pro ni. Bylo to jako vzdát se dítěte. A jak by ženská mohla žít s tím, že její dítě je bůh ví kde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
21.10.21 16:12

@KeckaJ Ani v ČR obvykle není NM bio maminkou, v tomhle to je stejné. Ale jak to v USA je či není ve skutečnosti, to my tady těžko posoudime, jen nevěřím na pouze instagramovou duhu a jednorožce, a naopak kolem sebe vidím, ze to lze zařídit i odsud :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
21.10.21 22:31

@Helca83 Já ale netvrdím, že tady to nejde. Já jen tvrdím, že tady u nás je to o hubu… Právní zastání je podle dostupných (i jiných než YouTubových) informací mnohem lepší v USA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí