Moc rychle přibírá na váze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8656
22.1.21 10:46

@slunicko801 já chápu, že se snažíš dělat to nejlepší a situaci vyřešit. Ono bohužel jak píšeš, ti práci neřeknou, co chtějí. Ale fakt.bych aspoň něco zkoušela, než jen dávala víc a víc UM. Třeba místo po 3 hodinách krmit po 2 a půl. Nebo dát stejný počet vody, jako na těch 150 ml, ale o odmerku min. To jsem dělala já, když právě dcera chtěla jíst hodně nebo často. Dostala tak vlastně dávku mléka kterou by měla, a celkově dávku jídla, kterou si přála. Spokojenost na všech stranách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.21 10:49

@Daisyy1995 přes den usne většinou hodinu po jídle na necelou hodinku. Jen venku v kočárku vydrží dýl. Ale jakmile se blíží ty tři hodiny, tak se začne probouzet. Přijde mi, že spolkl hodinky 😃. Občas vydrží 3,5 hodiny, ale to už je co říct. Krom teda noci, tam dá tak 4-5 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
22.1.21 10:49

Já bych byla v klidu. Ale mám tedy plně kojené děti, za mě je to naprosto super. Nevím kolik toho vypije a alespoň mě to nestresuj, prostě pije dokud na hlad a pak je spokojený ;) jinak teď mám drobecka, při porodu 3830g a 54 cm, v 6 týdnech 5630g a 60 cm, ve 3 měsících 7,5 kg a 69 cm :nevim: :lol: Naštěstí doktorka neřeší, neptá se jak často a jak dlouho kojim. Prý pořádné miminko a jde vidět, že mu chutná :lol: starší to měl podobně. Při porodu 2780g a 49 cm, v 8 týdnech 5650g a 57cm a ve 3 měsících 6870g a 63 cm. Je to kojenec, přece mu nenasadis dietu. A srovnání s čokoládou rovnou přejdi a neřeš :roll: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
22.1.21 11:13
@slunicko801 píše:
@Májovka1234 no právě. Přijde mi, že jedou na tabulky a neberou v potaz, že každé dítě je jiné. Vydržela jsem to dvě krmení a vrátila se k vyšším dávkám. Mimčo je spokojené, živé, usměvavé. Takže na ni kašlu. Stejně jako na široké balení plenek, to jsem taky zamítla preventivně dávat.

Já když to tady občas čtu, tak si vždy říkám, díky bohu za našeho prima pediatra, který toto vůbec neřeší…naopak, když jsem přišla z porodnice, celý vystreslá, že si mám koupit kojeneckou váhu a že malá je moc malá a že nejí atd. tak to byl náš pediatr, co mi řekl ať se hlavně uklidním, krmím malou dle její potřeby a že vážit jí bude on na prohlídkách a kdyby neprospívala, pak to budeme řešit…
A má pravdu, pokud je miminko šťastné, veselé, netrápí ho nějaké obtíže, tak není co řešit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
22.1.21 11:45
@Midaku píše:
Jasný, kasleme na doktory, ono to ty anonymní nicky na netu ví přece líp.. až bude ditw za 3 roky spokojený s cokoladou k obědu, tak ji taky dostane, jen proto, že je pam spokojený a usměvavý? Asi ne, že. Rozhodně neříkám, že se má mimino nechat hlady, ale on ne každý pláč nutné znamená hlad. A to, že se uklidni u flašky, taly neznamená, že ten problem byl hlad. Mimina se uklidňují sáním, prsa, flašky, dudliku…je to pro ně přirozené a příjemné, startuje u toho trávení, takže jim to ulevuje od bolesti břicha apod. Zkus najít nějaký kompromis mezi radami doktorky a svými názory. A pokud máš takovou doktorku, které nic nevěříš a za jejími zády vždy děláš opak toho, co ti řekne, tak ji vymen, nemá cenu mít takovou doktorku.

To nemyslíš vážně? Trošku přeháníš ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8656
22.1.21 11:58

@PeBa12 co podle tebe nemyslim vazne? To, ze dítě nemá nechat hlady? Nebo to, že ne každý pláč nutně musí znamenat hlad? Nebo to, že má brát zřetel na názor doktorky a snažit se najít nějaký kompromis mezi jejími a svými názory? Všechno to vážně myslím a nevidím jediný důvod, proč by to někoho mělo znepokojovat. Možná jsem ty dvě úvodní věty mohla napsat lépe, ale i ty jsou dle mého názoru pravdivé. Ale samozřejmě se mnou nikdo souhlasit nemusí. Je to diskuze, tak diskutuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
22.1.21 12:33

@slunicko801 moje děti pily menší dávky, ale zase častěji. Dělej to tak, jak to pasuje miminku. Mezi dětmi jsou obrovské rozdíly, zatímco mně pilo miminko při odchodu z porodnice 30ml, kolegyni na pokoji hned druhý den po porodu 100ml. Doma jsme s velkou slávou najeli na 60ml a s tím si vystačilo skoro do půl roku. Ale jak jsem psala, zase jedlo častěji, než po třech hodinách. Kdybys viděla, jak přibírá dítě mé kamarádky, plně kojené, tam já jen užasle zírám, ale zase, oni jsou s manželem velcí, my zas drobnější, od toho se také odvíjí přibírání a potřeba jídla dítěte. Pokud brečí, zkus pochovat, pomasírovat bříško, pokud to nepomůže, dej najíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
22.1.21 14:05

@slunicko801 ty jo, to abych se stresovala taky :mrgreen: První syn měl porodní míry 3380g a 51cm, v šestinedělí 5360g a 56cm a teď naše malá princezna, porodní míry 3680g a 51cm, v porodnici zhubla na 3220g, takze dost a v šestinedělí minulý týden měla 5980g a 60cm :think: :D Obě děti plně kojené, u každého jiná pediatrička a nikdo mi na váhu nic neřekl. Starší přibral hodně do roka, pak se to zpomalilo a nikdy nebyl kulička… Dnes už mu je jedenáct :) U maličké uvidíme, ale ta je teda i hodně dlouhá, bude po tatínkovi :) A vůbec se teda tou váhou nestresuji… Prý kojím smetanu :) Takže klid, z doktorky si nic nedělej, hlavně ať je drobeček spokojený a jste oba v pohodě ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
22.1.21 20:11

Není to až tak extrémní přibrání, čast z toho bude určit určitě i voda, dejte tomu čas až se třeba i odvodní tělo a bude to zas v normálu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí