Módní trendy ve výchově - váš názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
5.4.16 22:15

Já si myslím, že nejvíc to řeší takové matky, které to mateřství hodně prožívají.. tím myslím prožívají až nad určitý rámec a prostě pořád něco řeší..
Myslím, kdyby si každý hleděl svého, že když jeden dává jáhly a druhý sem tam Brumíka, že by to nikdo neřešil..
Bohužel, ženské to mají asi v povaze, že hodně srovnávají, řeší.. Nedávno jsem byla svědkem hádky, nebo spíš větší debaty, kojení, nekojení, příkrmy a prostě maminky se tam pomalu dohádaly.. Tak jsem si v duchu říkala, jeslti to mají zapotřetí někomu na hřišti vyprávět, co a jak a pak se zhádat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
5.4.16 22:15

Jsou ti takoví, dneska jsem třeba byla nařčená že jsem strašná matka, když dávám své dítě staré 27 měsíců 2× týdně na půlden do jeslí. Bude mít trauma do konce života, že není s maminkou 24 hodin denně :roll: Zapomněla jsi zmínit hračky pouze výchovné, nejlépe Montessori a každé odpoledne nějaký kroužek rozvíjející osobnost ;)

Ale vážně…víš jak, každá z těch věcí je sama o sobě dobrá a dítěti prospívá, ale je chyba si myslet, že bez ní bude prckovi něco podstatného chybět. Najít tu rovnováhu, kdy to bude vyhovovat jak dítěti, tak matce, to je těžké :nevim: Myslím, že dítě potřebuje trochu toho „zdravého a prospěšného“ a trochu toho „špatného a nevýchovného“ protože život není černobílý a dítě vychované ve skleníku, podle příručky, rodičem bez chyb (jde to vůbec??) ho neuvidí v jeho barevné kráse :kytka: Takže ano, možná budu trochu mizerná matka, když nebudu dělat vše dokonale, ale… já myslím, že můj syn přesně tuhle mizernou matku potřebuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
5.4.16 22:18
@Pudloslava píše:
Najdou se vystredni osoby, ktere jedou ve vsem aleternativnim, protoze je to trendy. A najdou se osoby, ktere jedno z vyse uvedeneho oslovi, na ostatni prdi.kamaradka, co latkuje, si tuhle posteskla, ze ji automaticky povazuji lidi za takovou tu, co si myslis, ze mleko je jen pro telatka :nevim:

Ale to mlíko pro telata je :-D jen lidé tolik parazitují na jiných živočišných druzích. Kdyby lidi měli pít mlíko, tak ženský kojí do smrti, ne? Fuck logic :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
5.4.16 22:20

@Walburga by mě zajímalo jaky by se tvářili na mlíko krysy :D však jedno jestli piješ od krávy nebo krysy ne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
5.4.16 22:21
@Walburga píše:
Ale to mlíko pro telata je :-D jen lidé tolik parazitují na jiných živočišných druzích. Kdyby lidi měli pít mlíko, tak ženský kojí do smrti, ne? Fuck logic :pocitac:

no a prirozene je taky necistit si zuby a umrit ve triceti.
neni logicke myslet si, ze musime zit, jak nam veli priroda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
5.4.16 22:23
@paola white píše:
@Walburga by mě zajímalo jaky by se tvářili na mlíko krysy :D však jedno jestli piješ od krávy nebo krysy ne :D

Tak nějak, ale nedovedu si představit inseminaci krys podle toho jak se to provádí u krav aby měly telata a mohly „dobrovolně odevzdávat mléko lidem“. To se jim strčí ruka do zadku, aby se ta kráva uvolnila, anál se promne a pak se inseminuje. Tohle dělat u krysy jak? Leda někde pod mikroskopem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
5.4.16 22:23

@Akivasha souhlasím s tebou..
Já si myslím, že je to fakt někde jinde, jak vymýšlet různé vyukové hračky, a dávat do rozvíjejících kroužků..
Někdy mám pocit, že dnes je to všechno jenom o tom co je v knížce- na netu.. a když nejdede někdo podle toho, tak je špatný, ale já simylsím, že dítěti je šumák, je rádo, když se mu rodič věnuje, hraje si sním..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
5.4.16 22:24
@Pudloslava píše:
no a prirozene je taky necistit si zuby a umrit ve triceti.
neni logicke myslet si, ze musime zit, jak nam veli priroda.

Ne nemusíme to ne. my tu velíme přece, lidi jsou pány tvorstva :-D Můžeme vraždit, zneužívat, znásilňovat… a nikdo se nám nepostaví. protože my jsme ti silnější, máme zbraně, zbytek planety se nám přece přizpůsobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
5.4.16 22:26
@Walburga píše:
Ne nemusíme to ne. my tu velíme přece, lidi jsou pány tvorstva :-D Můžeme vraždit, zneužívat, znásilňovat… a nikdo se nám nepostaví. protože my jsme ti silnější, máme zbraně, zbytek planety se nám přece přizpůsobí.

ano, to z meho sdeleni logicky vyplyva :-) dobrou noc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
5.4.16 22:29
@Pudloslava píše:
ano, to z meho sdeleni logicky vyplyva :-) dobrou noc!

Logicky z tvého sdělení vyplývá, že je ti naprosto jedno. Asi je ti taky jedno jak a v čem budou žít tví potomci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
5.4.16 22:29

Tak v nosítku jsem nosila, protože malý v kočáru řval, látkovala jsem taky asi půl roku na střídačku s papírem, vařím celkem zdravě, protože jsem tak vařila i dříve, navíc malý je nejedlík plus alergik na mléko, jednu dobu jsme vařili bez lepku, soji a vajec, takže u nás frčela pohanka, amarant, jáhly na milion způsobů..malý teď zbožnuje bulgur, kuskus, avokado, sezam, mak, kokosové mléko, tak mu to vařím nebo připravuju, jsem ráda, když jí..Kojila jsem skoro do dvou let, odstavené hladké, malý s náma spal v posteli a uplně klido pido ze dne na den spí sám v pokojíčku- navzdory všem výhrůžkám okolí, jak to bude strašné a jak budu muset podnikat různá hrůzná opatření.. prostě dělám, co uznám za vhodné a okolí ať si dělá totéž..Nevýchovu jsem viděla, asi dva díly, ale ta paní mě vyloženě irituje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
5.4.16 22:36

Mne na techto alternativnich smerech vadi to, ze maji na vsechno odpoved a podprahove svou argumentaci podsouvaji, ze pokud to nedelame podle nich, delame to spatne a diteti ublizujeme. Zvlaste ty vychovne smery jsou na to experti. Facebok mi porad podsouva nejake odkazy a nekdo to porad sdili na nasi skupine a za ty nadpisy bych nejradeji nekomu vyliskala. Myslim, ze je to prizivovani na nejistych matkach a snaha vyrejzovat z nicn co nejvic, nez prijde nekdo zase s jinym napadem jak oskubat lidi.

• Citovat
  • Upravit
15412
5.4.16 22:38

@mystiq Nevím úplně tak přesně co si představit pod modním trendem. Dělám covyhovuje mě a mému dítěti…šátek je skvělá věc, společné spaní, kojení na požádání. K výchově nepotřebuju chytré knihy ani kurzy.Na praní látkových plen sem líná, špaldové cosi nepeču, ale stravovat se snažíme kvalitně. Mě osobně je sympatičtější matka která absolvuje kurz nevýchovy, než ta která na dítě půl dne prořve a za kdejakou blbost plácne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
5.4.16 22:47

Já tady ty zaryté propagatorky kde čeho znám jen z emimina. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
5.4.16 22:50
@Talitha píše: