Moli v kuchyni - vyhodit neotevřené potraviny?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31531
6.9.18 22:11

@sinapis.alba tady byla někde už diskuze o molech, docela se tam nahromadilo dost rad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31531
6.9.18 22:17

Jinak my s tím relativně s úspěchem bojujeme, ale dost drasticky :mrgreen: co je v papíru, sežratelné a prokousnutelné jde do igelitky, sáčku nebo je přesypáno do plastové nádoby. Nejlepší plastová nádoba se mi osvědčila od Tescomy taková ta s tím tlustým víkem. Nemá to sice sypátko, ale je to zatím jediná dóza, u které neznám jediný případ, že by se prohryzali dovnitř nebo do těsnění :mrgreen: mouka jde preventivně nejdřív do pytlíku, do mrazáku, pak prosít, do dózy a od té doby nikdy nic. V těstovinách jsme je nikdy neměli, nechutnají, takže to naštěstí nemusím řešit, jinak bych je skládala do plastové krabice, sáčku nebo taky přesypávala do dózy. Koření mám buď v dózách (uzavíratelné, skleněné) nebo ty nenačnuté (nebo částečně načnuté, ale furt v původním sáčku) mám v samostatné plastové uzavíratelné krabici, jednou za čas to pořádně prohrábnu, vymeju a dobrý.

Odpuzovače, lepítka a podobné šílenosti nikdy nezabírali. Mola občas sice potkám, ale až tak mě to neštve. Od té doby máme tak dvojnásobek zásob a do jídla už se nedohrabali nikdy :dance:

Hlavně fakt mít na paměti, že to jde si přinést z obchodu, hlavně v mouce apod., takže všechno kontrolovat, mouku ideálně táhnout přes mrazák, aby to pochcípalo kdyžtak. A pak pro jistotu prosít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31531
8.9.18 09:12

@růžový achát hodně štěstí, držím palce ať se toho zbavíš, jsou to hrozné stvůry :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
8.9.18 20:29

Tak jsem se po 2 měsícich vrátila do bytu a nestačila se divit.. Spousty molu.. :,( :? Čeká mě nejspíše vše v kuchyni vycházet.. Od kud se vzali nevím, ale vedle mě bydlí stará paní a občas si stěžovala na mohly.. Tak si myslím zda nedorazili od ní.. :think: lapače jsem rozmistila a čeká mě vše v házet a vyklidit… Nějaký zaručený tip jak se jich zbavit? A myslíte že i čokoládu a cukrovinky vyhodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31531
8.9.18 20:32

@Karmeliona lapače bych nedávala, bude k tobě akorát lítat ještě víc od sousedů. A jinak všechno vyčistit, rizikové povyházet, zabalit do něčeho, do čeho se budou mít problém dostat, případně pokud nemáte velké zásoby, tak je dát do šuplíku, který lépe větrá. Záleží jak je to zabalené, v plastovém obalu bych to nechala, v papírovém těžko říct… možná by mohla stačit vizuální kontrola, na sladkosti obvykle moc nejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
8.9.18 21:24

Proč bys měla vyhazovat neotevřené potraviny? Byla jsi někdy v nějaké hospodské kuchyni nebo v potravinářském provozu? Moli nejsou ničím nebezpeční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
8.9.18 21:42

@JTom ano, v gastronomii pracuji.. A bohužel už jsem byla svědkem i v zavřených testovinach..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
8.9.18 22:01

Proti takovému kolínku nebo makarónu je mol moc malý, takže jeho snědením se výživová hodnota těstoviny nijak nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
12.9.18 14:40

Zdravim vespolek :D Ty kurvy jsou snad vsude :pocitac: Behem vecera jsem dokazala vsude rozplacat i 60 molu, mololapky plne obsazene, tak jsem vystehovala celou kuchyn, doslova a do pismene vse vyhazela, vycakala kuchyn nekolika spreji (pro jistotu :mrgreen:), malem se udusila a na par dni zmizela. Pak jsem vse umyla, totalne vse vcetne koreni mam v dozach, 14 dni byl klid a vcera jsem koukla do skrine a myslela, ze dostanu infarkt, uz tam na mololapkach jsou nalepeny dalsi :think: :nevim: :cert: Vypozorovala jsem i ze litaji z venku, takze tu mam vecer ubedneno aby sem nic neprilitlo a vecer sedim, cumim, hlidam kde co poleti. Normalne jsem z tech hajzlu zrala na Bohnice :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
12.9.18 14:41
@Nimie píše:
@Karmeliona lapače bych nedávala, bude k tobě akorát lítat ještě víc od sousedů. A jinak všechno vyčistit, rizikové povyházet, zabalit do něčeho, do čeho se budou mít problém dostat, případně pokud nemáte velké zásoby, tak je dát do šuplíku, který lépe větrá. Záleží jak je to zabalené, v plastovém obalu bych to nechala, v papírovém těžko říct… možná by mohla stačit vizuální kontrola, na sladkosti obvykle moc nejdou.

Bohuzel, me lezly housenky v lentilkach :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
12.9.18 15:41

+420 284 016 111

Autem
Jeďte směrem na Čimice podél plotu areálu nemocnice, kde zhruba v polovině přijedete do vjezdové vrátnice z ulice Čimická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.18 18:22

Anonym kvůli místu bydliště, ale - moli jsou bohužel i v Bohnicích :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
276
13.9.18 07:21

@Aksinedka tak já jsem od prvního zjištění zaregistrovala tak deset molů, od toho co jsem vše pochybné zlikvidovala, jsem jich našla tak šest, ale podle mě se někde jen schovávali a vyletěli. Všechno co bylo otevřené je vyhozené, to na co nejvíce jsou a bylo v pohodě prošlo troubou na sto stupňů na deset minut bylo přesyto a putovalo preventivně do mražáku, dokud nebude alespoň týden klid. Zajímalo by mě jak dlouhá uplyne doba od nakladené po vylíhnutí nového mola, asi to vygooglím. Problém je, že jsme zvyklí staré pečivo dávat do krabice a pak to odnášet na vesnici ke krmení slepic, musím pořídit nějaký velký box s těsněním, aby se tam nedostali. Docela mě to mrzí, protože jsem si myslela, že moc zbytečností doma nemám a všechno rychle konzumujeme, ale asi se fakt stane. Co si pamatuju, když jsem byla ještě svobodná, měli jsme doma moli jednou, ale to jsme tam měli ve špajzu fakt zbytečnosti, které tam byly dlouho a vůbec se nepoužívali a housenek tam bylo mraky. Já jsem teda housenku nepotkala ani jednu, ale opravdu na tom kuskusu u otevřené strany byly takové pavučinky tak letěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
13.9.18 07:25

@Aksinedka

věřím, ono se to potom když už jich je hodně rozlézá všude. Jak už jsem psala, nám se dali za mého mládí do takové skříně na uložení potravin. Kdo říká, že pomůže aromatické koření tak kecá, byli i v koření, a housenek tam bylo opravdu mraky. Pomohlo všechno zlikvidovat a vydesinfikovat a začít od znova. Pak si člověk sakra rozmyslel, jestli koupit mouku do zásoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22832
15.9.18 06:50

Taky jsem to doma měla, musela jsem vsechno vyházet :zed: důkladně vše vymést a vydezinikovat, hlavně kouty,kde byly třeba drobky za linkou nebo tak a od té doby, vše co koupím putuje do uzavřené pixly, takže pokud si něco koupím už s molem, zůstane tam zavřený a vyhodím to, pokud si kupuju něco do zásoby, jednotlivě to jeste dukladně zabalim, je to opruz,ale zpatky je nechci :pocitac: Než jsem se jich zbavila trvalo to několik měsíců :cert:
Preventivně ještě lepím ty pásky,ale pořád jsou čisté ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný