Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
dechu nekupovala. Mam pujceny od kamaradky Nanny. Doporucuju pro klid duse vsem. Hlavne nas Vitek se narodil malicky 2,49 kg, tak jsem byla klidnejsi. Jsou mu ted 3 mesice a stale pouzivame. Hlavne jsem klidna, protoze mi v noci kolikrat neodrihne, hned usne, takze mam jistotu, ze kdyby si ublinknul a zacal se tim dusit, tak alarm hned spusti… Kdyz jsme ho privezli z porodnice, houkal nam kazdou noc, asi 3 tydny, nez nabral nejaky to deko. Vitek byl moc malicky, takze to spis asi neprodychnul…
jeste bych chtela dodat, ze u nas v porodnici meni monitory po 2 letem pouzivani, protoze pak pry ztraceji na funkcnosti. To je pro ty, kdo by chteli kupovat z druhe ruky… ![]()
Monitor dechu urcite ano…sestre umrela holcicka loni v rijnu, kdyby mela monitor, mela by sanci na resuscitaci…takhle uz byla 2 hodiny mrtva nez ji sestra zacala budit. Byla nedonosena, byly ji 3 mesice a bylo to na podzim - sama rizika, ale to vi clovek az ted. Ja rodim za 14 dni a nanny mam, ale je starsi…fakt vadi starsi nez 2 roky??
Monitor dechu urcite ano…sestre umrela holcicka loni v rijnu, kdyby mela monitor, mela by sanci na resuscitaci…takhle uz byla 2 hodiny mrtva nez ji sestra zacala budit. Byla nedonosena, byly ji 3 mesice a bylo to na podzim - sama rizika, ale to vi clovek az ted. Ja rodim za 14 dni a nanny mam, ale je starsi…fakt vadi starsi nez 2 roky??
Ahoj, souhlasím s maminkami, které monitor určitě jo. Pokud je možnost aspoň nějak pohlídat tenhle problém , tak nelituju peněz a jdu do toho. Máme Nanny, a byla jsem s ní mnohem klidnější. Ikdyž teď je nám zrovna na prd, malá spí s náma. ![]()
Ale kdyby se něco stalo, pak bych si vyčítala, že jsem jí nekoupila.
A starší monitor - stejně se má pravidelně kontrolovat, jestli funguje, takže holky co mají starší ho tak jednou za 2-3 dny nechají zaplej bez mimča a čekají, jestli se spustí a za jak dlouho. Takže pokud to budeš kontrolovat, tak by to problém neměl být. Ale jsem v tomhle laik, nejsem přes elektroniku.
Tak ať ti podložka v pořádku slouží ![]()
Ahojka, u starších modelů doporučují zakoupení nové senzorické podložky, ta stojí myslím kolem 600 kč.
Já budu mít novou, takže to nemusím řešit. Pa
Také jsem měla monitor dechu, používaný do 7 měsíce. Když jsem chystala výbavičku, neuvažovala jsem o něj, připadal mi zbytečný. Manžel uvažoval pragmatičtěji a když jsem se vrátili z porodnice byl namontovaný v postýlce. A nakonec jsem byla strašně ráda, že ho máme, malý byl hodně ublinkávací, nemusela jsem se strachovat a v noci kontrolovat dech, jen jsem odlepila jedno oko a viděla zelenou kontrolku blikat a hned se spalo lépe. Monitor určitě doporučuji, je plno zbytečných věcí pro míma, ale monitor mezi ne 100% nepatří.
Taky souhlasím, že je to dobrá investice. Když nic, tak aspoň rodičům zajistí klidnější spánek a né se pořád budit a kontrolovat mímo. Zelené světýlko je přeci jen taková pozitivní „bludička“. A pokud jde o plané poplachy, není to sice příjemné, ale lépe plané poplachy než žádné a pak průser. Mimochodem plané nikdy nejsou, dítě opravdu dýchat přestane a pak zase začne, ale monitor po určitém limitu už alarm spustí i kdyby po něm dítě vteřinu po limitu válelo sudy.
Souhlasím s názorem,že trh je přesycený spoustou věcí,které se tváří , že se bez nich maminka neobejde, ale monotor dechu mezi ně nepatří. Četla jsem statistiku a ročně na SIDS v ČR umře 30-50 dětí!!! To je přece strašně moc, ne?!!
U naší Luci jsem ho používala poctivě do roku.Přeci jenom je člověk klidnější.