Monitor dechu - neshoda s přítelem.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
30.7.13 09:31
@Maculinka píše:
Ahoj, vím, že asi budu za blázna a pro někoho je to hloupost, ale přesto se chci zeptat.
Už asi dva týdny se do nekonečna dohadujeme s přítelem o monitoru dechu. Máme 10 měsíců starého chlapce, a přítel řekl, že už monitor dechu nepotřebuje, že zbytečně tu doma máme drahou chůvičku s monitorem dechu, chce to prodat a koupit jen chůvičku - vysílačku. Jenomže mi se to nelíbí. Přítel mi stále opakuje, že už je na monitor starý a že už ten syndrom náhlého úmrtí nehrozí. Ale já už jen pro ten pocit klidu mu to chci v postýlce nechat. Jenomže přítel nadává, že po tom malý už skáče, stále se na tom staví, je pravda, že v postýlce divočí. Mi jsou nějaké peníze ukradené, i kdybych to měla potom vyhodit (P. C. 4tis), ale nemůžu spát, když to nemá zapnuté. Jak jsme byli na chatě bez, tak jsem celou noc kontrolovala, jestli malý je v pohodě 8o :roll:
Moje otázka zní, jsem opravdu tak přehnaně vystresovaná a hysterická, jak mi podsouvá přítel?? Nebo můj strach je oprávněný? Hodně nám chlapeček ublinkává i teď, takže mám strach, aby si v noci neublinkl a neudusil - minule se mi začal šíleně dusit, kašlat a pak zvracet. :nevim:
Já zase po příteli řvu, že mu jde jen o peníze. Nedokážu si představit, že nemám monitor dechu pro malého jenom proto, že chůvička ztrácí na ceně :zed: :roll:Děkuji.

Ano, řekla bych, že jseš :oops: Desetiměsíční dítě už není žádné malé miminko, stejně mu ho jednou budeš muset odendat. Jak už tu někdo psal, opravdu mi ten tvůj strach přijde přehnaný.. a to je to o co výrobcům jde :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
4624
30.7.13 10:05
@veria píše:
a myslíte ze monitor ochrání pred udušenim zvratkama? kdyz začne houkat bude děcko uz udušene…

Třeba se ho podaří ještě oživit - to tě nenapadlo? Lepší mít pocit, že mám šanci ještě něco udělat, než nedělat nic, protože by to už „přeci“ nemělo smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
30.7.13 10:05
@veria píše:
To moc nechápu, čistě technicky tedy, jak ho můžete někdo mít do 2 let. Děti si vám v postýlce nesedají, neklekají, nestoupají, když se vzbudí? To mně by to už dávno neustále houkalo…

Máme 2 snímací desky a monitor zvládne pokrýt i to, že je malá v rohu postýlky a nebo se po postýlce pohybuje. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
30.7.13 10:14
@Maculinka píše:
Ahoj, vím, že asi budu za blázna a pro někoho je to hloupost, ale přesto se chci zeptat.
Už asi dva týdny se do nekonečna dohadujeme s přítelem o monitoru dechu. Máme 10 měsíců starého chlapce, a přítel řekl, že už monitor dechu nepotřebuje, že zbytečně tu doma máme drahou chůvičku s monitorem dechu, chce to prodat a koupit jen chůvičku - vysílačku. Jenomže mi se to nelíbí. Přítel mi stále opakuje, že už je na monitor starý a že už ten syndrom náhlého úmrtí nehrozí. Ale já už jen pro ten pocit klidu mu to chci v postýlce nechat. Jenomže přítel nadává, že po tom malý už skáče, stále se na tom staví, je pravda, že v postýlce divočí. Mi jsou nějaké peníze ukradené, i kdybych to měla potom vyhodit (P. C. 4tis), ale nemůžu spát, když to nemá zapnuté. Jak jsme byli na chatě bez, tak jsem celou noc kontrolovala, jestli malý je v pohodě 8o :roll:
Moje otázka zní, jsem opravdu tak přehnaně vystresovaná a hysterická, jak mi podsouvá přítel?? Nebo můj strach je oprávněný? Hodně nám chlapeček ublinkává i teď, takže mám strach, aby si v noci neublinkl a neudusil - minule se mi začal šíleně dusit, kašlat a pak zvracet. :nevim:
Já zase po příteli řvu, že mu jde jen o peníze. Nedokážu si představit, že nemám monitor dechu pro malého jenom proto, že chůvička ztrácí na ceně :zed: :roll:Děkuji.

ty jsi matka a dělej to podle toho jak ty to cítíš. Pokud jste už ty peníze do toho investovali, tak nechápu tvýho přítele, že to chce najednou prodávat. Já určitě nechám monitor minimálně do 1 roku dítěte, možná i déle. Klidněji člověk spí… Hlavně když to prodáte, tak za to dostanete nějaký 2 tisíce a jak vám tyhle peníze dlouho vydrží? co si za to přítel koupí? Monitor je dobrá investice a být tebou, tak bych neustupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
30.7.13 10:15

@Maculinka nezlob se, ale souhlasím s tvým přítelem, zvlášt´ když už je dítěti 10.měs. a fakt už jenom neleží…ono totiž kdyby začalo blinkat nebo něco tak se v tomhle věku samo zvedne přetočí atpod…stejně jako ty…říká se tomu pud sebezáchovy…upřímně já mám dvě děti a monitor dechu sme nekupovali ani u jednoho…pokud je dítě zdravé a nejsou tam predikce jako, že třeba matka má epilepsii a může to malé podědit, tak mi to přijde jako uplně zbytečná investice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
30.7.13 10:20

@brumdinka přesně to si myslím také

• Citovat
  • Upravit
195
30.7.13 10:22
@brumdinka píše:
@Maculinka nezlob se, ale souhlasím s tvým přítelem, zvlášt´ když už je dítěti 10.měs. a fakt už jenom neleží…ono totiž kdyby začal blinkat nebo něco tak se samo zvedne přetočí atpod…stejně jako ty…říká se tomu pud sebezáchovy…upřímně já mám dvě děti a monitor dechu sme nekupovali ani u jednoho…pokud je dítě zdravé a nejsou tam predikce jako, že třeba matka má epilepsii a může to malé podědit, tak mi to přijde jako uplně zbytečná investice…

Tak to si s Tebou dovolím nesouhlasit. SIDS není jediná komplikace, před kterou monitor chrání. Děti mívají i spánkovou apnoe, to znamená, že upadnou do tak hlubokého spánku, že se z toho zapomenou nadechnout. Moje dcera tuto apnoe měla, monitor začal vřískat (máme Angel Care) a díky tomu, že jsem s ní zatřásla se nadechla a žije. Argumentovat tím, že máš dvě děti a nic se nestalo je úplně irelevantní, co se nestalo tobě může se stát někomu jinému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
30.7.13 10:31

@Micudka77 promiň ale stejně irelevantní je i tvůj pohled…nehledě na to, že zdravé děti, žádnou spánkovou apnoi nemívají - to se na mě nezlob…jinak toto není i má zkušenost, ale více lidí…mám spoustu kamarádek co to také nekupovali, nehledě na to, že dřív to ani neexistovalo mám dokonce i kamarádku, která si ho na nátlak výrobců a okolí koupila a věčně jí to akorát dělalo plané poplachy a nikdo se nevyspal tak ho vzápetí prodala a byl klid…atd…jako já neříkám někdy to může pomoc, ale pokud tam neni predikce, tak to je prostě uplně zbytečný a zvlášt´když má dítě 10.měsíců :roll: to mi příde jako by sis kupovala léky na infarkt ted´ s tím, že ho v budoucnu můžeš dostat :nevim:…navíc zrovna u SIDS si myslim, je to tak ryhlé, že tomu ani monitor nepomůže :nevim: nehledě na to, že to pípá až když nedejchá a když se ti začne dítě dusit tak snad vyskočíš hned, navíc jak už tu někdo psal všichni mají monitory, ale málokdo umí první pomoc atd… navíc je rozdíl pokud je dítě někde vedle v pokojíku nebo ho máte u sebe..kluic třeba měli postýlku hned vedle našeho letiště, brzy skákali a stejně spávali část noci u mne atd…prostě takhle bych to nestavěla, kdo chce at´ si to koupí a kdo ne, tak at´ho nekupuje, ale myslim, že je zbytečné tvrdit něco jako že příteli zakladatelky na dítěti nezáleží, jenom proto, že monitor nechce kupovat v 10.měs. dítěte jak tu v diskuzi taky zaznělo…

ale chápu, že většina lidí si to kupuje pro klid duše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
30.7.13 11:04
@brumdinka píše:
@Micudka77 promiň ale stejně irelevantní je i tvůj pohled…nehledě na to, že zdravé děti, žádnou spánkovou apnoi nemívají - to se na mě nezlob…jinak toto není i má zkušenost, ale více lidí…mám spoustu kamarádek co to také nekupovali, nehledě na to, že dřív to ani neexistovalo mám dokonce i kamarádku, která si ho na nátlak výrobců a okolí koupila a věčně jí to akorát dělalo plané poplachy a nikdo se nevyspal tak ho vzápetí prodala a byl klid…atd…jako já neříkám někdy to může pomoc, ale pokud tam neni predikce, tak to je prostě uplně zbytečný a zvlášt´když má dítě 10.měsíců :roll: to mi příde jako by sis kupovala léky na infarkt ted´ s tím, že ho v budoucnu můžeš dostat :nevim:…navíc zrovna u SIDS si myslim, je to tak ryhlé, že tomu ani monitor nepomůže :nevim: nehledě na to, že to pípá až když nedejchá a když se ti začne dítě dusit tak snad vyskočíš hned, navíc jak už tu někdo psal všichni mají monitory, ale málokdo umí první pomoc atd… navíc je rozdíl pokud je dítě někde vedle v pokojíku nebo ho máte u sebe..kluic třeba měli postýlku hned vedle našeho letiště, brzy skákali a stejně spávali část noci u mne atd…prostě takhle bych to nestavěla, kdo chce at´ si to koupí a kdo ne, tak at´ho nekupuje, ale myslim, že je zbytečné tvrdit něco jako že příteli zakladatelky na dítěti nezáleží, jenom proto, že monitor nechce kupovat v 10.měs. dítěte jak tu v diskuzi taky zaznělo…ale chápu, že většina lidí si to kupuje pro klid duše…

No, nebudu se tady haštěřit o nějaké irelevanci. Ale z toho co píšeš - nemáš pravdu, i zdravé děti mívají spánkovou apnoe, to není projev nějaké nemoci. Vzhledem k tomu, že mám vlastní zkušenost (a nikoli nějaké kamarádky či z doslechu) a konzultovala jsem to s lékaři, tak vím, o čem mluvím. A mluvit o nějaké predikci - selhání dechu nebo jiné potíže, prostě predikovat nejde. I to srovnání s léky na infarkt je fakt mimo. Chápu, že máš nějaký názor, něco si myslíš, ale nevydávej to za to, že to tak je.

Btw. souhlasím s Tebou v jednom - s monitorem dechu musí přijít i znalost toho, jak postupovat, když to začne hvízdat. Já byla vyškolená z nemocnice.

Přítel zakladatelky ho chce prodat, už ten monitor mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
30.7.13 11:08

Je to opravdu velký byznys a obchod se strachem, stejne jako očkování. SIDS je docela vzácná záležitost, leč stává se. Každý má z toho strach.
Na základě těchto diskuzí mívám ale pocit, že je to tak 50 na 50 a to samozrejmne neni.

U tech apnoi, neni to nahodou tak, ze se dite pak zase samo nadechne? z pudu sebezachovy? :nevim: U SIDS je to jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
30.7.13 11:12
@suik píše:
Je to opravdu velký byznys a obchod se strachem, stejne jako očkování. SIDS je docela vzácná záležitost, leč stává se. Každý má z toho strach.
Na základě těchto diskuzí mívám ale pocit, že je to tak 50 na 50 a to samozrejmne neni.U tech apnoi, neni to nahodou tak, ze se dite pak zase samo nadechne? z pudu sebezachovy? :nevim: U SIDS je to jine.

U té apnoe, jak mi bylo vysvětleno, by se mělo dítě samo nadechnout, ale nemusí k tomu dojít. Přesně to se stalo mojí dceři - prostě se nenadechla. Když je prý ten spánek opravdu hluboký, tak dítě nereaguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
30.7.13 11:30

@Micudka77
Přesně tak, kolikrát i samotný řev monitoru dítě vyburcuje a nadechne se. To jsou pak ty situace, kdy maminka doběhne k postýlce kde na ni kouká překvapené dítě co jako chce a maminka zkoumá proč dělá monitor „falešný poplach“.. a on nemusel být planý..

Ten zvuk není jen aby probudil celý barák, ale je to ten ze zvuků co na ně děti reagují, stejně jako pípáky od mikrovlnek nebo praček, co je zaručeně probudí přes dvoje zavřené dveře, i když výstřely z aurory nebo rozbrušovačka / sekačka na trávu ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
30.7.13 12:29

@Micudka77 víš vlastní zkušenost s tím nemám…resp. mám ale nikoli u dětí…apnoi měl párkrát můj otec, ale on to má vyloženě jako projev nemoci po infarktu a vždy se nadechl zpátky sám, když změnil polohu…co sem si o tom načetla i co mi potvrdila kamarádka doktorka, tak je to nemoc a zdravé děti jí opravdu nemohou mívat jako třeba rýmu, což je také vpodstatě nemoc, kterou mohou chytit…ale to je vedlejší…chápu, že ty to budeš obhajovat, protože sis prošla tímto nepříjemným zážitkem…to ale neznamená, že to automaticky kvůli tomu musí všichni kupovat, jestli mi rozumíš co chci říct..to je to samé jako s tím očkováním…to že je statisticky tolik a tolik případů neznamená, že automaticky napíchám do svýho dítěte všechno co se objeví na trhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
30.7.13 12:33

@suik ale ono to je 50 na 50…vždycky jsou jen dvě možnosti…bud´to přežije/š/te anebo ne…zní to hnusně, ale vpodstatě je to tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
30.7.13 12:58
@brumdinka píše:
@Micudka77 víš vlastní zkušenost s tím nemám…resp. mám ale nikoli u dětí…apnoi měl párkrát můj otec, ale on to má vyloženě jako projev nemoci po infarktu a vždy se nadechl zpátky sám, když změnil polohu…co sem si o tom načetla i co mi potvrdila kamarádka doktorka, tak je to nemoc a zdravé děti jí opravdu nemohou mívat jako třeba rýmu, což je také vpodstatě nemoc, kterou mohou chytit…ale to je vedlejší…chápu, že ty to budeš obhajovat, protože sis prošla tímto nepříjemným zážitkem…to ale neznamená, že to automaticky kvůli tomu musí všichni kupovat, jestli mi rozumíš co chci říct..to je to samé jako s tím očkováním…to že je statisticky tolik a tolik případů neznamená, že automaticky napíchám do svýho dítěte všechno co se objeví na trhu…

já to nemám ze své hlavy, řekli mi to doktoři, ale nebudeme se kvůli tomu hádat. Já netvrdím, že si někdo monitor dechu musí kupovat, koneckonců jako všechno to je na rozhodnutí každého z nás. Za sebe můžu říct, že bez něho bych si to opravdu nedokázala představit. Trnout hrůzou, jestli dítě, až se vzbudím, bude živé, tak to bych asi nedala… ale někdo netrne hrůzou a bere to víc v klidu, každej jsme jinej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí