monitor dechu- Poplach

1102
26.4.09 09:14

monitor dechu- Poplach

Ahoj maminky chtěla bych znát váš názor. Včera v noci v půl 4 ráno začal pípat (dřív než zpustil alarm)monitor dechu já hned vystartoval a vrhla jsme se na malou probrala jsem jí vypadal a že spala. Je v pořádku. Manžel si myslí že asi spala mimo dosah monitoru. Dneska v noci se nic nedělo, a malá ráno spala na stejným místě jako den předtím. malá mi už spí celou noc , a vnoci se už nebudí na kojení. Mám to říct doktorovi.? Podotýkám že baterky u monitoru nedochází. Takovou hrůzu jako tehdy vnoci bych nikomu nepřála . Děkuju za váš názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
26.4.09 09:18

Pro svůj klid to doktorovi řekni, ale snad bude vše v pořádku. Mně třeba doktorka říkala, že děti nemají úplně pravidelný dech a někdy proto monitor pípá, protože ta pauza je delší než má nastaveno. Taky asi záleží, jak spala (na zádech, na boku..), takže skutečně mohla spát mimo desku a podruhé, když se tobě zdálo, že spí stejně, tak mohla spát jinak natočená. My jsme měli několik takových poplachů, ale u nás to bylo spíš těmi baterkami. Pak jsme je začali vyměňovat dřív než se jen zdálo, že jsou vybité a byl větší klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
26.4.09 09:24

malá spí na zádech máme dečku na kyčlíky tak jinak spát ani nemůže a myslím že spala i na monitoru. protože dnes spala na stejném místě jako při poplachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
26.4.09 09:26

po jaké době jste tak vyměňovali baterky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.4.09 09:32

Tak to už si nepamatuju. Měli jsme tam nabíjecí, takže dost často. Nějak jsme vypozorovali, jak dlouho asi vydrží a pak je vyměnili a nabili znovu. Monitor měla Anežka asi do roka, možná dýl, dokud ho neobjevila jako hračku a nezačala rozebírat. Vozili jsme ho všude s sebou, v kočárku ho teda neměla, ale ona prvních osm měsíců skoro nespala, jinde než v postýlce vůbec. Máme dvě desky, jedna zůstávala u našich a my s sebou pak vozili jen tu krabičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
26.4.09 10:27

bude to urcite baterkama…nam se deje to samy, obcas spusti poplach, vysledovali jsme, ze ten idikator vybitych baterii ukazuje az moc pozde, je potreba je vymenit driv, cca po 3 mesicich…nabijeci se tam pouzivat nemaji, nevim proc, ale je to v navodu. Jeeezis, my meli poplach tolikrat nez jsme na to prisli. Kdyby mela mala problem se SIDS, tak bys to 100% poznala, kdyz bys k ni prisla, byla by modra v obliceji, nebo bohuzel…vis co, presne to se stalo moji kamaradce a neslo uz delat nic..my ten monitor mame hlavne spis na to, ze by se mala mohla dusit mlikem nebo necim jinym a to ji pak muzes pomoci, kdyz to vis vcas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
26.4.09 10:30
hkac píše:
Tak to už si nepamatuju. Měli jsme tam nabíjecí, takže dost často. Nějak jsme vypozorovali, jak dlouho asi vydrží a pak je vyměnili a nabili znovu. Monitor měla Anežka asi do roka, možná dýl, dokud ho neobjevila jako hračku a nezačala rozebírat. Vozili jsme ho všude s sebou, v kočárku ho teda neměla, ale ona prvních osm měsíců skoro nespala, jinde než v postýlce vůbec. Máme dvě desky, jedna zůstávala u našich a my s sebou pak vozili jen tu krabičku.

v monitoru dechu nesmí být nabíjecí baterie proto že jsou kolísavé,jasně to stojí v návodu!!!!
Mají se používat drahé baterie.koupila jsem je u fotografa,dvě stály 200 a vydrželi nám tam rok bez výměny a bez falešnejch poplachu!Jednou poplach byl,ale falešnej nebyl,malej už modral

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
26.4.09 10:31
pilcanda píše:
po jaké době jste tak vyměňovali baterky?
jednou za rok .kup si ty pořádný,sice dáš 100za jednu,ale máš klid rok :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
26.4.09 10:40

Nám monitor taky pípal (máme nanny), jsem si jistá, že vždy to byly falešné poplachy. Párkrát měl velice mělký dech, který jsem sice nahmatala, ale monitor ho nezaznamenal. Když tak ale nad tím přemýšlím, je možné, že několikrát měl také větší pauzu v dechu (apnoe), ale to člověk nikdy neví, jestli by se bez probuzení opravdu znovu nadechl, nebo začal modrat…
Monitor máme ale hlavně kvůli ublinkávání, kdyby se začal dusit, tak abysme to mohli včas řešit …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
26.4.09 11:22

Díky za názory asi investuju do lepších baterii a uvidím. Doufám že šlo jen o falešný poplach a blbli bateriie.I když jsem se zatím neměnila a nic se neděje. MYslíte že pokud prcek modrá stačí ho probrat?Aby se znovu nadechl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
26.4.09 12:01
pilcanda píše:
Díky za názory asi investuju do lepších baterii a uvidím. Doufám že šlo jen o falešný poplach a blbli bateriie.I když jsem se zatím neměnila a nic se neděje. MYslíte že pokud prcek modrá stačí ho probrat?Aby se znovu nadechl?
Nám když malej přestal dýchat tak jsem ho vyndala s postýlky a zatřásla jsem s ním a nedechnul se.Doktorka mi vysvětlila že u 99% jde jen o zapomenutí dýchat takže stačí třeba jen fouknout do obličeje a nebo polechtat-já hystericky třásla :oops: .další případ je kdy dítě vdechne zvratky a to pak máš vzít plínku a vytřít obsah s pusinky pokud to nepomuže tak otočit na ruku na bříško a lehce klepnout mezi lopatky a pokud ani to nepomuže tak to z něho vyklepat i kdyby to prý měl být brutálnější zásah -například chytnout za nožičky a zatřást s ním -hlavičky vyssí dolu ale to už jsou jen takový ty horší varianty když nic nepomuže!
Stačí tedy lehce fouknout,polechtat pokud nejde přímo o dušení z mléka
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
26.4.09 13:00

ježiš..no..hele a ten váš monitor nemá takový ten indikátor že dochází baterky?
nám začal jednou taky houkat, když byl macek úplně malinký, ale prisla jsem k postylce a normalně dýchal, ale i tak to bylo strašný. A nevím čím to bylo a podruhé už se to nikdy nestalo. Skoro se mi to nechce říkat ale: přece jenom, je to „jen“ přístroj a může mít poruchu..
Na druhou stranu může to být spánková apnoe, ale pro mě je monitor dechu hlavně proto, aby zachytil případný SIDS (19 případů v cr za rok)..to už by prostě bez pomoci nezačal dýchat..

a pokud dojde k zastavě dechu, je potřeba zahájit resuscitaci a hned volat zachranku. Asi bych taky začala třepat..jako kamča.. ale kdyby už nebilo srdíčko asi je dobry si vrýt do hlavy 5 - 30 : 2 Začneme 5 ti vdechy (nos i ústa dohromady) poté 30 masáží srdícka na 2 vdechy toto opakujem do příjezdu RZ. U novorozence 5 - 3:1

http://www.zzsjmk.cz/…-kojence.php?…

a zkusit nějak nezačít hysterčit, i když já řvala i jen u tohoto videa, kde mají pannu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
26.4.09 20:23

Ahojky hlídač baterie máme. Doufám že už se to nebude opakovat. Dík za video tohe by měla vidět každá maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
26.4.09 20:50

my máme Nanny a taky nám jednou spustila… (podotýkám, že ta podložka byla asi měsíc používaná, baterky originál).
Navíc jsme tenkrát s manželem byli dost marodní, tak malá spala sama v ložnici a my vedle v pokoji na gauči, aby celou noc nedýchala ty naše bacily, a takhle nás to v noci vyděsilo. Letěla jsem tam jak šílená, srdce mi bušilo… a malá se jen tak zachrula a spinkala v klidu dál…
Myslím, že to bylo nepravidelným dechem (jak to snad hlídá i frekvenci nádechů), protože malá jako malinkatá dost nepravidelně dýchala, navíc hned po porodu byla resuscitovaná, tak i proto jsem si tu podložku pořizovala, jinak bych snad stála celou noc u postýlky a hlídala ji :(.

Ale jak jsem tak různě četla, tak údajně ve většině případů stačí miminko probudit (už i to houkání by ho mělo probrat), jelikož se většinou miminko jen „zapomene“ ve spaní nadechnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
27.4.09 00:49

Ahoj, monitor máme od narození. Pípal nám 2×. Jedenkrát z námi nezjištěné příčiny. Malého jsme okamžité vytáhli, okamžitě se rozplakal a bylo vidět, že je v pohodě a podruhé, když se ve spánku zamotal do peřinky a to tak nešťastně, že by se nám opravdu mohl udusit. I když byl první poplach hrozný, raději 100 falešných než 1 pravý a zanedbaný. Na monitor rozhodně nedám dopustit, bez něj bych se pořádně nevyspala, neustále bych malého kontrolovala, zda dýchá. Po porodu měl totiž nedostatek kyslíku v krvi a mazal do inkubátoru pod kyslík, pak kontroly na neurologii, takže byl považován za rizikové dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí