monitor dechu- Poplach

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
30.4.09 18:53

Mišenko já myslim že ten kdo tím prošel prostě trochu hysteričtější je ale to není na škodu. :wink:
Na bc chodí tatínek do diskuze pro maminky andílku a ten přišel o svého prvního syna 3týdny před prvníma narozeninama.Ráno když se probudil byl mrtvý :cry: takže to riziko tam stále je.Kdyby mi matyas spal v postýlce tak ho nechám na monitoru klidně do 18 :lol: ale on tam prostě nezustane,ale jsem hrozně ve střehu,hned se vzbudim a věřim že tet už se nic stát nemuže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
30.4.09 18:54

mišenko co ti v nemocnici na to řekli?dělali mu nějaká vyšetření?Nám ho jen zběžně prohlídla dětská dr a byli jsme na prohlídce kvuli srdci a jinak nic,řekli že když monitor máme nemusíme se ničeho bát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
30.4.09 19:13

No nás si tam nechali 3 dny na pozorování, z toho 2 dny na JIP byl napojenej na přístroje, a stalo se jim to tam taky. Stejně mi nic moc neřekli. Asi měl prostě pauzy v dýchání. Prý normální okysličení krve je 95 a on měl 80 v té pauze. Já jsem byla tak mimo, že jsem vlastně nevědela na co se ptát. Od té doby je klid, ale já ho mít nebudu asi nikdy. Ježiš a ted když jsi mi napsala o tom tatínkovi, tak se mi udělalo úplně špatně! :(
Taky jsme byly v porodnici dlouho se žloutenkou, asi 8-9 dní a pak po návratu domů do týdne jsme byly znovu v nemocnici s tím dechem. Když jsme se vrátili, tak mi přišlo předvolání na plicní. Byla jsem z toho úplne vedle a když jsme tam dorazili, tak mi řekli, že jak jsme leželi na té dětské, tak tam současně s nama byla nějaká maminka s dítětem u které se potvrdila tuberkuloza, takže budeme rok chodit na kontroly a na rentgen plic ja i malej. No proste katastrofa!!! Naštěstí je to v pohodě, ale jdeš do špitálu vystrašená se zdravym dítětem a pak takovej problém. Myslela jsem že ho prohlídnou a pošlou nas domů.
Jinak na kontroly se srdcem chodíme taky. Ješte jdu ted v Kvetnu a doufám že už budeme mít klid. Pak nemám být vystresovaná sakra!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
30.4.09 19:29

prosím te můžeš mi ješte napsat kde to na to BC najdu? V diskuzích? Nějak to tam nemůžu najít.
Vlastně ani nevím proč to chci číst. Asi se potřebuju zase týrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
30.4.09 19:39
Kamča.dalmatinka píše:
mišenko co ti v nemocnici na to řekli?dělali mu nějaká vyšetření?Nám ho jen zběžně prohlídla dětská dr a byli jsme na prohlídce kvuli srdci a jinak nic, řekli že když monitor máme nemusíme se ničeho bát
no tak tohle si trochu protireci s „tou chytrou pani z JIPky“ ze ? ;) Je videt, ze ne vsichni vzdelani doktori to povazuji za kravinu :roll: :wink:

Kamco to jste si teda uzili :( , no je videt, ze monitor opravdu dokaze spoustu deti zachranit…ja bych u dalsiho mimi nevahala !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
30.4.09 20:49

Taky nemám ráda řeči, že to za nás nebylo a taky jsme vyrostli…

Každý máme nějakou obsesi, já mám zase strašnou schízu, když někam jede manžel s dětma autem…

Mišeno , jestli můžu radit, na BC na tu diskuzi nekoukej, budeš z toho jen mnohem víc vystresovaná a je to úplně zbytečné…Na tohle je internet hroznej prevít… :roll:Já si zakázala debaty maminek andílků, pokaždý jsem z toho byla úplně odepsaná, dobrého mi to nedalo nikdy nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
30.4.09 21:58

Ahoj,
tak já zastávám názor-je to každého věc,jestli si pořídí monitor nebo ne.
Mě zachránil dvakrát holčičku a bez něj neodejdu od postýlky.
A pokud by bylo potřeba tak bych jí ten monitor nalepila klidně na tělo :oops:
Všem hodně štěstí a zdravá miminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
30.4.09 22:38

Dany myslím že na takovou paní z jipky si tu muže zahrát každý po odhlášení.Jen si paní nejspíš myslela že jako sestra zde udělá větší dojem :lol: :lol:

judy má pravdu raději na to ani nekoukej,proto že to je opravdu spíše na škodu.

Vidim že zachráněných miminek je tu více a at si každá maminka rozhodne jestli monitor chce a nebo né,ale je vidět že k hovnu jak tu někdo napsal to opravdu není a naše miminka jsou živim dukazem :wink: a živim díky monitoru.

mišenko držím palce at je u vás vše už jen v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.5.09 07:54

ahoj tak procitam diskusi a chci se jen zeptat, ja jsem pro monitory dechu, ale opravdu to ma jedno proti, myslim si, ze to neni zas tak dulezity pokud neumime rozmasirovat a rozdychat miminko, ja sama mam kurz, tak snad, ale pokud ma zastavu a nez zavolam zachranku, a po telefonu no nevim, je dulezite to delat naprosto spravne, co si o tom myslite,???? pokud to umej maminky tak je to v poradku, ale jinak fakt nevim

• Citovat
  • Upravit
3138
1.5.09 08:37

anonymni, výš v diskuzi je odkaz na video s kurzem resuscitace novoša a kojenca. A určitě jsi v porodnici prošla kurzem PP. Myslím že nejhorši není si zapamatovat to, JAK resuscitovat, ale to JAK by člověk v dané chvíli opravdu zareagoval.ale to už tu taky bylo..

aha:) promin, přečetla jsem tvůj příspěvěk ňák blbě… :lol: jojo nejlepší by bylo mýt kurs (třeba dobrovolná sestra u ččk?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
1.5.09 17:10

Já teda nemám žádný kurz první pomoci, ale když nám houkal monitor a manžel vzal malýho do ruky a on se nevzbudil, tak jsem mu ho vzala z ruky, na nic jsem nečekala a začala jsem mu dávat umělý dýchání. Udělala jsem to jen jednou a bylo to dobrý, ale myslím, že kdyby to bylo nutné, tak zvládnu i masáž srdce. Prostě v té chvíli člověk jedná instinktivně a zvládne všechno. Zvlášt pokud jde o vaše miminko!!!
Je jasný, že pokud to máte naštudovaný co se má jak dělat, tak je to super, ale pokud ne, stejně to zvládnete. Přece nebudete sedet a čekat na sanitku!
Holky, na ty stránky andílků se dívat nebudu, ale jen proto, že je nemůžu najít. :oops: Vím že máte pravdu, že mi to nic dobrýho nepřinese a budu z toho jen špatná, ale nemůžu si pomoct.
Tak všem hodně štěstí, zdravá a hodná miminka a monitorum dechu ZDAR!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.5.09 21:07

Taky myslím že co dělat naskočí nějak automaticky :wink: .já si pro jistotu udělala v těhu kurz první pomoci který pořádala právě Nany (značka našeho monitoru) takže si myslím že bych to také zvládla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
1.5.09 21:30

Postup je v návodu u monitoru. A navíc někdy fakt stačí jenom mimino popadnout, v případech, kdy se jen „zapomnělo“ nadechnout, ho probere už jen ten řev, vytežní z postýlky, zatřesení apod. Osobně jsem určitě pro monitor do určitého věku, i když nemám kurz první pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.5.09 22:20

a jak píše gama u nás naštestí stačilo zatřást

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
12.5.09 18:23

Holky, chci hlavně poděkovat za to video… my doma monitor máme a zapínám ho vždycky, když Ondra usne, a jak taky někdo psal, když spí jinde (po procházce ho třeba nechávám dospat v kočárku na balkóně), chodím se na něj dívat a občas mu třeba sáhnu na ručičku, abych ho donutila se pohnout… někdy si připadám jak magor, tak jste mě uklidnily :). Perlička - po prvním plaváníčku vytuhnul asi na 4 hodiny, spal na monitoru a stejně jsem ho chodila lechtat, jak mi to bylo divný :oops: . Po druhém plaváníčku už ovšem spal jen 5 minut, tak to už jsem strach opravdu neměla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí