Monotónní práce a problémy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13227
16.9.21 15:36

Z toho co píšeš, to na mě působí, že hledáš spíš ty důvody než ty způsoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
16.9.21 15:36

Tak prací to opravdu nebude ;) možná je to klimatizaci nebo desinfekci, na které nejseš zvyklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
16.9.21 15:37

Nechceš si občas pustit něco do sluchátek? A u toho můžeš chodit a sbírat ty věci. Třeba audioknihu, nebo nějaký podcast, povídání o něčem, kurz něčeho…? Nemusí to byt jen hudba, ale samozřejmě může. Vycházím z toho, že chceš něco, co zaměstná trochu i mozek :lol:

Taky jsem pracovala ve skladu a par lidi to takhle dělalo. Hledali jsme bez čteček, takže nasadili sluchátka, popadli seznam, tužku, vozík a šup na věc. Jestli to mate jen se čtečkou, tak tom lip by to šlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9779
16.9.21 15:38

A hledáš způsoby jak stávající situaci změnit anebo sis přišla jen postěžovat :mrgreen: Zatím jsi jakýkoliv návrh arogantně smetla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.9.21 15:40

Jezdi do práce na kole. To je super. Budeš mít pohyb a odpoledne, když už na tom kole sedíš, můžeš dát pár kiláčků navíc. Pokud jde jen o to, že ti chybí pohyb. No, musíš se donutit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.21 15:44

8o kole? Děkuji, ale cestu tam mám samý kopec. Ač jsme zvyklá sportovat a i závodit na kole, tak při představě, že potom 8h jen chodím. Kdyby byla cesta naopak, zpět už je to pohoda, tak jsem jezdit chtěla. Bohužel, takto je to nereálné, nehledě na to, že není žádná zkrátka a já bych musela ráno za tmy přes hlavní tah.

Jinak klimatizací v práci máme, od té doby trpím na anginy. Ale s tím prý dle Dr nic neudělám. A co se týká věci, jedná se o drogerií. Převážně parfémy, svíčky. Ale většina zabalená.

Dneska zkusím jít běhat. Aspoň kousek. Zítra kolo. Jinak zvykla jsem byla i o víkend vstávat brzo a být nabízena energii, ale teď odsouván budík jak jen můžu. Přitom jídelníček mám stejný, akorat kvůli chození se zvýšil. Pitný režim stejný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.21 15:45

@Jahru neptám se na návrh. Ale na to, zda se s tím někdo nesetkal a čím to může být. Jak píšu jsem zvyklá být na nohách 4-22h, ale práce se střídala a byla fyzická i mozek se musel zapojit. A tohle jsem nezažila, takové stavy

• Citovat
  • Upravit
53190
16.9.21 15:52
@Anonymní píše:
8o kole? Děkuji, ale cestu tam mám samý kopec. Ač jsme zvyklá sportovat a i závodit na kole, tak při představě, že potom 8h jen chodím. Kdyby byla cesta naopak, zpět už je to pohoda, tak jsem jezdit chtěla. Bohužel, takto je to nereálné, nehledě na to, že není žádná zkrátka a já bych musela ráno za tmy přes hlavní tah.

Jinak klimatizací v práci máme, od té doby trpím na anginy. Ale s tím prý dle Dr nic neudělám. A co se týká věci, jedná se o drogerií. Převážně parfémy, svíčky. Ale většina zabalená.

Dneska zkusím jít běhat. Aspoň kousek. Zítra kolo. Jinak zvykla jsem byla i o víkend vstávat brzo a být nabízena energii, ale teď odsouván budík jak jen můžu. Přitom jídelníček mám stejný, akorat kvůli chození se zvýšil. Pitný režim stejný.

Takže opravdu sis přišla jen postěžovat, nechceš pomoct najít řešení? :nevim: Víš, jak si protiřečíš? Jsi zvyklá závodit na kole, ale do práce to máš samý kopec a nezvládla bys pak stát 8 hodin na nohou. Aha :nevim: Tak jasně, že když celý den běháš ve skladu, tak asi nemáš chuť pak něco dalšího dělat fyzicky. To je holt úděl manuálních prací. Jestli by nebylo lepší po práci vzít knížku nebo zkrátka jít dělat něco hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61110
16.9.21 15:58
@Anonymní píše:
Ahoj.
Nějak se potřebuju vypovídat. Přítel mě doma nechápe, protože celý život pracuje hlavou.

Mám teď práci, ve skladu. Prakticky tam dělám vše, od expedice, naskladňování až po balení. Ale převážně expedice. Nic náročného, máte čtečku a hledáte produkty, které pak vkladate do boxu… Tak to celý týden 8 hodin.

Cítím, že mozek mi jde do háje a jak jsem psala doma to nechápou. Navíc ráno Ev čtyři vstávám a domu se vracím v půl 16. Udělám jídlo na další den a tímto konci. Dávno je pryč můj sport, běh a cyklistika, posilování.

A dnes ráno jsem se fakt už cítila divné, jak po opici bych to nazvala. Narovinu a ve zkratce, někam jsem jela a špatně zaparkovala, auto se mi rozjelo a nabouralo do dalšího :nevim: Mě, která nemá ani pokutu za rychlost, jsem puntičkář a nikdy se mi nic podobného nestalo.

Fakt nevím co dělat. Vím, že je blbé to, že se nevěnují sportu, Ke vím taky že je to kvůli hlavě, a ta je v háji kvůli práci, u které absolutně nemusím dávat pozor a přemýšlet. A navíc mi to přijde i, že v té hale je vydýchaný vzduch… Nevím, můj názor, i pár kolegyň. :nevim:
Nesetkal jste se někdo s tímto? Případně jak to řešit?

tak zamestnej hlavu po práci, můžeš třeba začít něco studovat, učit se jazyk, cokoliv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.9.21 16:02
@Anonymní píše:
@Ou promiň, dost se směnu. Mám naprosto opačnou zkušenost. U nás nejsou místa, zavírá se co může a to co zbylo jede na 60%

Ale vím, že v jiných okresech na druhé straně republiky zase nejsou lidi a místa ano, ale stěhovat se kvůli tomu uricte nebudeme.

Práce mě baví, kolektiv je fajn. Mám klid se najíst, jít na WC, vyřídit si tel kdykoli potřebuji. Ale prostě něco se mi děje s hlavou a ne není to zdravotní, protože včera k nám nastoupila paní po RD a ta mi říkala po směně, že je jak praštěná. Hmm, aspoň v tom nejsem sama.

no tak jdi k lékaři nech si udělat rozbory krve a pokud se ukáže že to nebá fyziologické příčiny, tak se musíš začít hledat kompenzační mechanismy, jak zvládat to co se ti děje, když ani nehodláš něco hledat, protože to nejde.

Když nejde změnit práce, tak musíš proměnit životní podmínky, tak aby to bylo snesitelné.

Ano, není ti dobře. Pokud nezačneš něco dělat jinak, bude se to jen zhoršovat.

Pro začátek doporučuju nehledat argumenty proč něco nejde a spíš si to nech projít hlavou. Třeba se tady k tomu vrať v neděli, až budeš mít čistější hlavu.

A teda pokud tvůj koníček je cyklistika a máš zjevně komplikované dojíždění, tak jedna z možností je zapojit kolo, či elektrokolo do dojíždění. Tím že si znova vybuduješ fyzičku, tak se zlepší i odolnost při práci. A ne - nepiš mi proč to nejde. Sama zkus hledat nějaká řešení, bez toho aby si něco začala měnit se budou věci jen víc a víc rozbíjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.9.21 16:04
@Anonymní píše:
@Jahru neptám se na návrh. Ale na to, zda se s tím někdo nesetkal a čím to může být. Jak píšu jsem zvyklá být na nohách 4-22h, ale práce se střídala a byla fyzická i mozek se musel zapojit. A tohle jsem nezažila, takové stavy

Tak mimo jiné stárneš a nevydrží to co dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61110
16.9.21 16:06
@Anonymní píše:
@Jahru neptám se na návrh. Ale na to, zda se s tím někdo nesetkal a čím to může být. Jak píšu jsem zvyklá být na nohách 4-22h, ale práce se střídala a byla fyzická i mozek se musel zapojit. A tohle jsem nezažila, takové stavy

v úvodním příspěvku píšeš „případně jak to řešit“
tak pár rad /návrhů jak to řešíš tu padlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80127
16.9.21 16:19
@Anonymní píše:
@Jahru Hmm, díky, ale v práci opravdu čas studovat nemám. A teď budu ráda když po práci se zase budu snažit držet aspoň sportu. Ten mi dost pomáhal jak na postavu tak i na mozek.

Vždyť píšeš, že hlava nemá co dělat. Tak sluchátka a dřít třeba jazyk, ne? Je to stejné jako monotónní práce ve fabrice na pásu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
16.9.21 16:21
@Anonymní píše:
@Magical-eyes asi kdyby byla jiná možnost tak jdu :roll:

Ty možnosti jsou, jen chtít a něco pro to dělat, jiná rada asi není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
16.9.21 16:34
@Magical-eyes píše:
Z toho co píšeš, to na mě působí, že hledáš spíš ty důvody než ty způsoby.

Zrovna jsem to chtěla napsat, nic nejde, vsichni jsou mimo… jen zakladatelka chudáček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat