Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kamča.dalmatinka jezisi. Tak v zoo chapu, ze musi necozrat, ale kdyz je ma nekdo doma, tak to proste nepochopim.
@Melysa a jela si podle návodu? ten prý zaručeně pomuže
http://www.kralici.cz/…ta/pages.asp?…
1. Přemisťovat všechny jinde se povalující bobečky do záchodků…
morčátko dáme do záchodku, sesbíráme jeho bobíky, dáme mu je tak aby si je očichalo a položíme před něj do záchodku
pokud máme hobliny je nutné i počůrané hobliny dát do záchodků a v případě ručníku pokud je už „hodně“ počůraný, vyměnit za čistý
pozor, natočte morčátko při vkládání do záchodku správným směrem, jinak vám přečůrá okraj
2. Po každém chování dát morčátko rovnou do záchodků, morčátko se vyprazdňuje velmi často a pokud nám začne v náručí kníkat, jistě potřebuje, tím, že ho dáte rovnou do záchodku a zabráníte mu v odchodu jinam ho donutíte vykonat potřebu v místě k tomu určeném…
3. Pokud máte čas, tak každou hodinku či dvě dejte morčátko preventivně do záchůdku a sledujte, co udělá, pokud potřebu, odměňte.
4. Odměňovat, odměňovat, odměňovat…
po každém vyprázdnění v záchodku dát ihned odměnu, píšu ihned, jelikož nemá smysl mu dát odměnu, když už v záchodku není nebo třeba za 10 vteřin, to už podle mě není schopné si v hlavičce spojit. Takže odměnu mít připravenou co nejblíže u sebe, nejlépe v ruce, nebo nějaké dózičce, kterou máte při ruce. Vhodné je mít něco co morčítko opravdu motivuje, já používám müsli, případně vlídný tón hlasu nebo pohlazení.
Morčátko odměňte, i když přečůrá přes okraj, pokud nestihnete zasáhnout, snažilo se, skočilo do záchůdku a svůj úkol splnilo. Musí následovat odměna. Žádné trestání. Pokud morčátko čůrá přes okraj a vy to vidíte, prostě ho přetočte a přitom řekněte jasně NE, pak ale dejte stejně odměnu. Pokud morčátko čůrá jinde, vemte ho a řekněte NE, dejte ho dodělat potřebu do záchůdku a následně odměňte. Zbytek exkrementů přemístěte před jeho očima do záchůdku…
Ještě vkládám video našeho chedara http://www.youtube.com/watch?…
takle mi chudinka vysouložil 200gramu. před tím to byl mohutný samec a to s nim udělala samička.
Naštěstí už je o. k
tady sem teda použila kalorické bomby abych ho dostala do formy.ono i tloustnutí i zhubnutí muže stát morče život
Jak tu píšete o morčatách jako o potravě tak se mě dělá uplně zle
Já mám jednoho takového doma-známá si pořídila morče, za půl roku si řekla, že je to zmetek a že ho nechce a domluvila se se známým, že mu ho dá pro hada. Já tenkrát měla samičku a druhé morče jsem vůbec nepotřebovala(kór samca), ale nedalo mi to a tak už ho mám 2 a půl roku doma. A je to zlatíčko.
@Melysa píše:
A me by zajimalo, jestlijste vase morcatka naucily chodit na zachod. Ja ne!!!
A fakt myslite, ze kdyz nejakymorcatko zbyde ve zverimexu, tak ho daji hadum?
Naše morčiatka nechodia na záchod
a tak to aj vyzerá..všade se. ú a to jediná vec, ktorú horšie znášam
Musíme ich to naučiť.
My máme aj zajka, činčilu a 2 škrečkov a každý kaká úplne inak, ale tie morčacie hovienka vyzerajú najhoršie ![]()
@Kamča.dalmatinka nie,nie som z Čiech, bývam na Slovensku, ale blízko hraníc..tak keby niekto z Moravy chcel morčiatko, nech sa ozve ![]()
A môžem sa spýtať, aké máte zvieratká? Sa mi zdá, že si tu niekde na e-mimi mala fotky králičkov ![]()
@Deborah přesně.. já to zkousela v podstates koro stejne jak je v navodu, co poslala Kamca, fakt poctive asipul roku. A vysledek?? Ted si zacali curat i kadit i do pelisku do domku a to predtim vubec nikdy nedelaly ![]()
@Kamča.dalmatinka kamco, jak jsem ted psala, pul roku skoro podle toho navodu a nic
ani tuk!!! ![]()
@iiiv to mě taky. Pořád mám sny jen o morčatech. Co sem koupila, co se rodí, že všichni umřeli atd..Nedávno sem volala dětské a místo toho sem volala na veterinu že má malej horečky a doktor se mě ptal co je to za zvíře
.
Navíc studuju genetiku barev a to je teprve na zmagoření.
@Melysa hold se tvoje morče na záchod nenaučí a patří mezi ty nenaučitelné. S tim se asi nedá nic dělat ![]()
Ano měli jsme králíčky. Užasný ušandy, ale Tomíček-nejmladší mé dítě
má alergii na králíky
.Museli jít teda ven do králíkárny a než je trápit tak sem je prodala
@iiiv my mame v noci tatu v obyvaku, aby se vyspal a morcatka taky a ta jedna dareba ma nocni uchylku strcit hlavu do okna od domku a nadzvedavat ho a praskat s nim. Takze my ho s malou nebudime, ale ty dve jo
tak jemu se mozna o nich uz i zda. ted uz jsme teda domek zatizili a je klid.
Holky asi zachráním morčátka ze zveráku, možná mě to nakonec bude stát víc než z chovný stanice, ale alespoň je nikdo za živa nesežere.
Používáte nějaký přípravky na ty parazity?
@iiiv píše:
Holky asi zachráním morčátka ze zveráku, možná mě to nakonec bude stát víc než z chovný stanice, ale alespoň je nikdo za živa nesežere.Používáte nějaký přípravky na ty parazity?
Dobře si to rozmysli.ono vyléčit morče jde vcelku snadno i když draze, ale s léčením dětí je to pak horší.
Hned ze zverimexu bych jela na veterinu, koupila sírovej šampon-na plísen a nechala dát injekci na svrab(jde se 3×)
Já to udělala po týdnu když už jsme byli nakažený všichni:-(
malej se s toho léčil dva měsíce a docela silnejma lékama ![]()
http://img.kralici.com/…10c80258.jpg Tady plísen od vořecha z hornbachu
Vyléčit morče stálo 1800,– (to nepočítám naftu) vyléčit dítě mě málem stálo chlapa proto že měl chut mě vyhodit i s morčetem ![]()