Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Seno by mělo být výborné od pana Maliny a zatím jsem koupila žrýdýlko speciál od Darwins. Ještě fotky našich chlupáčů. Ten mrňavý je fakt malý, měla jsem strach, jak si povede, protože ho paní vzala rovnou od mámy, ale ten je fakt do světe. Hned si vzal od nás mrkev, pořád si bublá a je mu u mě dobře, ale ten větší je takový ťuňťa. Kam ho postavíme, tak stojí. Ono je to těžké. Malá je z nich vedle a pořád by je tahala. Je to s ní boj. ![]()
@Kamča.dalmatinka píše:
@Melysa asi jo
@kolozubka myslim že není tak duležité co, jen né žádné směsy zrní a obilovin. Já kupuju vše zahraniční kde je qunie pignejlépe s přidanym C
Mezi těma prémiovkama je to jedno co vybereš a když máš jen dvě, tak ti to vydrží dlouho@Deborah jak se maj maličký?
Proč nedoporučuješ směsi? Mě přišlo, že to bude lepší, než ty granule.
@kolozubka ti jsou milouncí
Malina se mi zdá, že se v poslední době hodně pohoršil. Teda teď jsem ho tak půl roku nekupovala, u nás není k dostání, ale před tím jedině Malinu-seno bylo opravdu krásné a jak jsem koupila něco jiného tak mi to mrška nežral. Ale co jsem měla posledních pár balení tak jen samá sláma ![]()
@kolozubka naopak. Směsi vhodné nejsou, protože morče vybere jen to co mu chutná a navíc nemají takové živiny jak právě kvalitnější granulky. Balení vydrží na dlouho a opravdu se vyplatí trošku investovat ![]()
@Sisi137 píše:
@kolozubka ti jsou milouncíMalina se mi zdá, že se v poslední době hodně pohoršil. Teda teď jsem ho tak půl roku nekupovala, u nás není k dostání, ale před tím jedině Malinu-seno bylo opravdu krásné a jak jsem koupila něco jiného tak mi to mrška nežral. Ale co jsem měla posledních pár balení tak jen samá sláma
Aha, tak to není dobrá zpráva. Koupili jsme něco v Horbachu a bylo to docela drahé, ale s heřmánkem. Vybírala malá
No a co jsme si přivezli morčátka od chovatelky, tak nám vystlala krabici senem a to její je takové hnědé a tohle z Horbachu je proti tomu zelené.
@Sisi137 píše:
@kolozubka naopak. Směsi vhodné nejsou, protože morče vybere jen to co mu chutná a navíc nemají takové živiny jak právě kvalitnější granulky. Balení vydrží na dlouho a opravdu se vyplatí trošku investovat
Tak to díky za info. To jsem tedy netušila.
@kolozubka přečti si jídelníček na králících, jak je zde odkaz, tam zjistíš proč né směsky. Navíc obsahujou hlavně zrní a to je pro slepice né pro morčata.
V létě se nemusí dávat vubec granule, stačí tráva a granule stačí jednou dvakrát do týdne, tak je lepší investovat do kvalitní stravy.Ono se to ukáže i na srsti a na celkovém zdraví ![]()
@kolozubka to z hornbachu bylinkové seno je vynikající. Pro dvě to vydrží dlouho, já bych ho měla na jeden den
jinak bych ho kupovala taky a seno má být zelené vonavé, nejlepší domácí
a malina je fajn, ale taky nám vydrží den, takže já jedu inzeráty na domácí seno a včera sem zašla do hospody a asi 4 chlapi mi hned nabídli pytle sena
,tak doufám že za to budou chtít jen peníze
![]()
@Kamča.dalmatinka to bych u toho mojého lumpíka nepochodila, kdybych mu nedávala přes léto granule
U předchozího morčátka jsem dávala granulky ráno a tak jsem v tom pokračovala i u nynějšího. To byla chyba
To je takový nedočkavec, že stačí, když se třeba ve 3 hodiny v noci v posteli otočím a už nedá pokoj-lomcuje s klecí a do toho se naučil ještě kvíkat tak, že zaléhají uši
ale jinak je zlatý…asi mě připravuje na mateřství, kdy budu muset v noci vstávat k dětem ![]()
@Kamča.dalmatinka píše:
@kolozubka to z hornbachu bylinkové seno je vynikající. Pro dvě to vydrží dlouho, já bych ho měla na jeden denjinak bych ho kupovala taky a seno má být zelené vonavé, nejlepší domácí
a malina je fajn, ale taky nám vydrží den, takže já jedu inzeráty na domácí seno a včera sem zašla do hospody a asi 4 chlapi mi hned nabídli pytle sena
,tak doufám že za to budou chtít jen peníze
![]()
![]()
Kamčo, teď jsem četla ve starší diskuzi, že máš skiníky. Můžeš napsat pár rad?
@kolozubka a nedala do krabice slámu? Seno by mělo být zelený né hnědý.
Ted to vypadá že chodit chlastat, ale byla sem tam pro jídlo ![]()
@jannina1 MYSLÍŠ RADY KE SKINÍKUMm klidně se ptej na cokoliv. O morčatech dokážu mluvit hodiny ![]()
@kolozubka teda to jsou macci
To už jsou dospělá nebo cující??