Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kamča.dalmatinka píše:Vyléčit morče stálo 1800,– (to nepočítám naftu) vyléčit dítě mě málem stálo chlapa proto že měl chut mě vyhodit i s morčetem
@Melysa píše:![]()
![]()
ti chlapi jsou fakt vsichni stejni.
ted už mu ani další kusy nehlásim a jen přidávám nenápadně krabice
ale ted už bych si ze žádného zveráku ani hobymarketu zvíře nepřinesla ani kdyby ho měl had sežrat, proto že se tim akorát podporuje dávání do těhle krámu. Kdyby nabyla poptávka není nabídka, takže už tam ani nekoukám
Holky, to se očkuje preventivně? Máme naočkovat automaticky? Kolik to tak stojí? Díky.
@March7 píše:
Holky, to se očkuje preventivně? Máme naočkovat automaticky? Kolik to tak stojí? Díky.
morčata se neočkujou:-)
@Kamča.dalmatinka aha,
takže se píchají injekce, až když je problém ![]()
A mohly byste mi říct, jak se vyhnout těm možným problémům jako je např. svrab nebo plíseň? Jak to mohou chytit? Děkuji ![]()
@March7 chytneš to jednoduše, stačí mít doma morče co je nakažené:-)
Nejlepší je odnést morče z krámu hned na veterinu a nechat mu udělat rozbor bobku na parazity a stěr s kuže na plíseň a svrab.
Nechat ošetřit třeba strongholdem a poprosit domu o ten sirnej šampon. Tohle by stálo tak 500,–1000,– podle veterináře a hlavně vyhledat veterinu kde se zabejvaj morčatama, králíkama. taková ty jen psí ordinace většinou sotva poznaj jestli je to samec natož nákou nemoc.
Osobně ale u zverimexáku hrozí více věcí. Příbuzenské křížení -vznikaj genetické vady, morče třeba náhle umře na infarkt, taky maj zverimexáci častěji přerustání zubu a pak se broušení musí opakovat po 3 měsících a vždy to vyjde dost draze
Jejku, ty mě úplně strašíš…
Já jsem teda nováček…naše morče vypadá zdravě, tak snad. Dnes jsem mu dala kousek suchého chleba, tak snad to bude stačit, když mu sem tam dám, na ty zoubky… a ty drápky má zatím krátké… Každopádně díky za info, musím jen věřit, že je ten malý zdravý…ten zverimex je osvědčený, tak uvidíme…
U nás je taký malý „rodinný“ zverimex - patrí jednym manželom, občas im vypomáha dcéra, ktorá tiež doma chová zvieratá..Celkovovo sú takí fajn.Ona hovorila minule, že raz do mesiaca tam chodí veterinár, takže celkom si dajú záležať.
V takých veĺkých zverimáčoch vo veľkomeste som ešte ani nebola..
@iiiv píše:
@Kamča.dalmatinka chudák malejhlavně, že už je v pořádku
no byla to hruza
ale aspon mě to vyléčilo. navíc to není nic co by bylo zvláštní. na diskuzi o morčatech si prosšel plísní skoro každej chovatel zverimexáku
,ale já tohle netušila. Malej chtěl morče, šli jsme pro morče a bylo to
. Co mě muže potkat jsem netušila
A ta plísen ta je možná i ze stresu. Muže se stát že i u morčete od chovatele se morče oplísní. On to vyvolá stres a je to ![]()
Pridávam foto našich 3 prckov, ktorí sa včera narodili
Hnedý a čierny sú samčekovia, tretie samička
Ten hnedý má z druhej strany vzadu čierny flak a celú nôžku čiernu ![]()
http://img.kralici.com/…10c80258.jpg a plísen se pozná snadno-plísen
je to jak plísen na sýru
http://img.kralici.com/…10c80258.jpg svrab jsou krvavé šrámy od škrabání a někdy vypadá i srst
@Deborah píše:
Pridávam foto našich 3 prckov, ktorí sa včera narodiliHnedý a čierny sú samčekovia, tretie samička
Ten hnedý má z druhej strany vzadu čierny flak a celú nôžku čiernu
no ty jsou užasný
moc gratuluji