Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte, holky prosím vás, jak poznám, že má morče přerostlé zuby? Díky
@March7 přední poznáš pohledem že je bobr a stoličky jdou vidět jen fonendoskopem, to pozná veterinář.
Morče nežere, křiví se mu huba, vyhledává jen měkkou stravu, mrkev nesežere..
Jednat rychle. přední zbrousí raz dva, stoličky v narkoze.pak se musí krmit kaší.
Mě když umíralo morče po antibiotikách tak sem krmila příkrmama pro miminko.Hami první lžička mrkev+ glukopur + lactobacílky
@Kamča.dalmatinka Díky, no přední má velké, ale vidím je když mu otevřu tlamičku, spíše ty spodní jsou hodně velké, myslím, že jsou jedenkrát větší než horní, horni jsou myslím v normě. Zatím žere, i ten suchý chleba kousek…je nějaký další způsob, nějaká potrava, která by mu pomohla brousit zoubky? V přírodě hlodavcům zuby přece taky nikdo nebrousí…V nejhorším případě k veterináři? Díky moc…nechci nic zanedbat…
@March7 chleba moc neobrousí. nejlepší dřevo. Takové ty dřevěné misky naplněné nečim co chce morče sežrat jsou uplně nejlepší. chleba se spíš drolí. smysl má jen kura a to stejně moc neobrousí. kvalitní seno brousí stoličky a přední dřevo
@Kamča.dalmatinka píše:
@jannina1 MYSLÍŠ RADY KE SKINÍKUMm klidně se ptej na cokoliv. O morčatech dokážu mluvit hodiny
Dík
My máme 5 týdenního kluka skiníka. Mažeš je nějakou mastí? Zatím má kůži OK, ale četla jem, že se má mazat
A další, prý se má rozpouštět C do vody. Nevím, ale jaký druh a kolik? Já tsky chovám morčata snad od mala, ale skiníci jsou něco jinýho…
@jannina1 ano mažu podle potřeby. masté od lolipop nebo dětskym bepanthenem. Poznám kdy namazat podle toho že jsou suchý, šupinatý.
Vitamin c do vody je k ničemu, ten se dává avimatoze když už musíš morče cpát horem spodem aby přežilo, jinak je to blbost.Vem si vitamín c na světle mizí. Takže jedině v neprusvitné napáječce a ještě by to musel vypít hned cca do hodiny. Když už jim dávám vitamín c tak v kapkách stříkačkou přímo do huby nebo kapnu kapky na salát kterej hned sní.
Přidávat něco umělého je podle mě zbytečný. Nejlepší je vše přírodní. Céčko -mandarinka(jeden měsíče) rajčátko(chery jedno na morče 2× v týdnu a pozor na stonky z rajčat ty jsou jedovatý!!!)brokolice, petržel, kopr a hlavně červená paprika!
Když je zle a morče má nedostatek vitamínu ochrnuje, umírá pomalu pak celaskon pro lidi pul tablety asi na kilové morče. Jinak krmit tak aby se tohle nestalo.
@Kamča.dalmatinka jé, děkuji mockrát za odkaz, právě jsem objednala! Díky moc!
@Kamča.dalmatinka píše:
@jannina1 ano mažu podle potřeby. masté od lolipop nebo dětskym bepanthenem. Poznám kdy namazat podle toho že jsou suchý, šupinatý.
Vitamin c do vody je k ničemu, ten se dává avimatoze když už musíš morče cpát horem spodem aby přežilo, jinak je to blbost.Vem si vitamín c na světle mizí. Takže jedině v neprusvitné napáječce a ještě by to musel vypít hned cca do hodiny. Když už jim dávám vitamín c tak v kapkách stříkačkou přímo do huby nebo kapnu kapky na salát kterej hned sní.
Přidávat něco umělého je podle mě zbytečný. Nejlepší je vše přírodní. Céčko -mandarinka(jeden měsíče) rajčátko(chery jedno na morče 2× v týdnu a pozor na stonky z rajčat ty jsou jedovatý!!!)brokolice, petržel, kopr a hlavně červená paprika!
Když je zle a morče má nedostatek vitamínu ochrnuje, umírá pomalu pak celaskon pro lidi pul tablety asi na kilové morče. Jinak krmit tak aby se tohle nestalo.
Díky, oni Ti skiníci jsou trochu odlišní. Máme ještě 2 letého cresteda a ten je maximálně pohodlný. Věčně sedí, ani se nehne
Tenhle lítá jako střela, když se mu něco nelíbí, tak i kousne. Myslela jsem, že je dáme do jedný klece, ale zatím se ten velký na něj tváří odmítavě, tak jsou zvlášť. Docela mě u nich překvapilo, jak neustále žerou i s…
V jednom kuse z něj lítají bobky.To u normálního morčáka tak není. ![]()
@jannina1 Mě teda nikdy skiník nekousnul. Jediné morče co mě kouslo byla naše genovka když sem si jí přivezla tak kousla, ted už né. Ono každé morče je jiné. Já mám jednoho skiníka co je divokej ani nechce moc mazlit tak toho ani připouštět nebudu a zustane jen jako nemazlík
a jeden ten by se zas válel a je to takovej seladon:-D. Druhej se zas tetelí na to abych ho vzala a líbá mě
muj miláček a prostě každej je jinej. Já koukám i na ty jejich povahy a proto nebudu připouštět toho kterého se mi povaha nelíbí, proto že si myslim že i to je dědičné
i když podložené to nemám:-D. Jestli je chceš skamarádit musíš ted! Jakmile bude skiník starší už ti cresteda nesnese a naopak.ted je furt šance že ho muže starší samec přijmout za syna
.
A mě se samci snesou pokud je mladej ze staršim v pohodě, ale samice to jsou mrchy.ty se dohadujou furt a mám jednu která je schopná další samici zabít
@Kamča.dalmatinka píše:
A mě se samci snesou pokud je mladej ze staršim v pohodě, ale samice to jsou mrchy.ty se dohadujou furt a mám jednu která je schopná další samici zabít
Dík, zkusím je intenzivněji seznamovat.Je jasný, že každý morče je jiný, tenhle je pěknej holomek
Hele, jak jsou moc náchylní na nachlazení? Já mám to druhý morče v místnosti, kde je tak 18 stupňů, to by byla pro skína asi konečná, ne? Teď je v obýváků, tady je sice teplo, ale na běhání studená plovoučka. To asi taky pro něj není vhodný, že? ![]()
@jannina1 běhání mu asi nevadí, ale domov by měl mít alespon při teplotě 19c.On pak i víc žere a kadí proto že se snaží víc zahřát a tim žrádlem se právě zahřávaj, tak čim teplejš(né teda sauna) tak tim líp
A neboj se. Normálně je dej k sobě bez nákých obštrukcí. Uvidíš. Budou se točit dokola, vystrkovat na sebe zadky, klapat zubama, obskakovat se, ale to je vše normální. Dokud neteče krev je to běžnej spusob skamarádění se ![]()
Kamčo a jakou váhu mají Tvoji morčáci zhruba v 5-6 týdnech? Mě se zdá ten náš nějakej malej. Když jsme ho přinesli před týdnem, měl 210 g, včera 220 g.Je mu vlastně 6 týdnů. Není to nějak málo? Přitom žere pořád.
@jannina1 tak to je velmi málo. Odkud prosim tě je?
V 6 týdnech mívaj tak 350-400.mín než 300 ne