Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@martina.se No vidíš a mě zas právě chovatelka říkala opak, ať si opravdu dávám pozor na přežírání zeleninou..Třeba moje starší holka sklony se přežírat fakt má. Kdybych jí nehlídala, tak by snědla i dávku určenou pro tu menší. A to jim dávám 2× denně zeleninku v menších dávkách, což si myslím, úplně stačí a dneska jsem u té starší objevila měkčí bobky, takže jí to omezím na 1 denně, alespoň na čas. Ať se pěkně nacpává senem. Ale těm mým bych se zeleninu na delší dobu dát fakt bála.
@iiiv v králíkárně jsou morčata jako chytači nemocí… tam většinou dlouho nevydrží, chovatelé je používali, aby věděli, jestli se neblíží nějaká králičí nemoc…
@Sarael jo, určitě jsou morčata, co se přežíraj.. ale asi mám štěstí, ty moje breberky jsou v tomhle v klidu…
@martina.se jsem to blbě napsala, většinou jsme měli morčátka doma a ty moc nevydržela. To poslední bylo společně s králíčkem v králíkárně a to kupodivu vydrželo dlouho ![]()
@iiiv
jasné… ale pamatuju, že táty známý měl fakt morčata v králíkárně, aby věděl, jestli tam nemá mezi zvířátkama nemoc.. ale to už je fakt hodně dávno..
Ježiš 60 cm je teda hodně málo
to je tak pro křečka. Podle mě je pod 90 téměř týrání pokud neběhá pul dne po domě nebo venku
@martina.se to že je morče chytač nemocí je fáma. králičí nemoci jako je mor nebo mixamatoza nemá stejnej genovej fond aby chytlo i morče. V životě žádné morče neumřelo na mixamatozu.to jsou takoví pověry. Nebo že vystraší kunu ![]()
Já mám skžnovou morčatárnu a každé morče má ten box s ikey 100×50.březí samic maj 120×50 a samostatný samci co se perou maj box 90×40.60×50 je tak na přenosku na výstavy nebo když je samec vyběhanej a potřebuje nabrat sílu a neunavovat se ![]()
radši větší než menší ![]()
@Kamča.dalmatinka já mám morčuchy téměř pořád venku… navíc mají udělaná patra, aby mohly lítat
90 cm klec bych asi neumístila.. oni si potvorníci stejně umí otevřít, tak chodí na procházky ![]()
Morče je všežravec tak hlavně zeleninu, ovoce, seno, suché, tvrdé rohlíky a chleba, zrní..ta naše miluje okurku a ledový salát ![]()
@iiiv Jaké granulky máš na mysli??Jako podestýlku nebo na žrádlo??Zrní, to koupíš směs pro morčata-hlodavce(vyplatí se koupit větší balení),mají i různé pamlsky a dá se koupit i granulované seno ale to já tej svojí potvoře raději koupím normální, respektive já ho dostávám!!
@jesenka33 tak to je mi jasný, že koupim směs pro hlodavce, respektive morčata. Mě jde o to, který to krmivo je kvalitní
@iiiv Aby bylo super kvalitní to bys sis ho musela vypěstovat doma
Když si to vezmeš ani potraviny pro nás nejsou kvalitní a jsme smetištěm Evropy…To co používám se dá koupit v běžném supemarketu..Babetka ho žere, prospívá a je jí skoro 5 let..a je to macík!!