Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@martina.se svrab naštěstí nechytneš. Sice jestli ho má morče bude tě taky vše svědit, ale jak se vyléčí tak to přestane. na svrab se dá dvakrát injekce a je to pryč. Na plísen se zase používá injekce + koupel v sírové koupely ![]()
Změnila bych veterinářku. jestli ještě neudělala stěr a nekoukla se na to pod mikroskop což je otázkou pár vteřin tak stojí za ho.. a budeš léčit něco co třeba ani nemá a hlavně problém to nevyřeší.
Dítě už naštěstí taky mám vyléčené:-) trvalo to měsíc. Každej den bral pulku lamisil tablety
@Kamča.dalmatinka tady je kapánek problém, protože jinde mi morče nevzali.. no podívám se na ovu, třeba tam někoho najdu.. já taky celkem koukala.. měsíc a něco zpět se mi tam pokoušeli zachránit jinou samičku, to byli ale jiný lékaři a dělali fakt maximum.. a teď toto..
no koupel jsem pro ní měla, ale teď už jen mastičku.. zkusím zjistit, co mi to vůbec dali.. já byla z toho tak vykulená, že jsem se nějak neptala.. ![]()
No to spíš skynny jsou častěji nemocní!!Jsou vyšlechtěni a tak jsou náchylnější to dá rozum.To je to vaše chlupate morče asi nake postižene že je pořat nemocne
@barborka12
no postižené to netušim:-)
Mám jich 6 zatim a žádné ještě nikdy nemocné nebylo ![]()
@barborka12 vzala jsem nemocné už od chovatelky, bohužel jsem si toho všimla až doma.. ale co, se poléčí a bude dobré.. jinak já měla morčat od mala snad 50, včetně chovu a nikdy žádná nemoc.. jo, nedávno, jenže to samičce při březosti selhaly játra… ![]()
Genetickou vadu muže mít jakékoliv zvíře. Jakejkoliv druh morčete. Bejvá to hlavně díky příbuzenském křížení a nebo se to prostě nepovede, to se stává ![]()
Já se snažim ted dovézt morčata ze zahraničí abych to trochu zmírnila ![]()
Ahoj,
zitra si prinesu domu morce, vse je pripravene, jen bych rada vedela, jakym zpusobem, naucit morce chodit na zachudek?´Mam malej rohovej zachod, dam ho do klece, ale co kdyz bude chodit na jine misto? Nejak nevim, jak se morce „vychovava“,poradite?
@Eemii Teda tak já měla morčat celkem za život 7, a ještě jsem neslyšela, že by kdy morče chodilo na záchod. ![]()
Nekecej
,ja na tom trvam
..
Ne myslim, ze i tady v diskuzi to nekdo zminuje okrajove, Kamca, doufam ze napise ![]()
No tak mě by tohle taky zajímalo, ten můj si kadí a čůrá i do jídla. Má 3 měsíce, tak si říkám, že by možná ještě nebylo pozdě ho to zkusit naučit.
My morče máme, ale tohle mě teda ani nenapadlo
. Ale jestli na něm trváš, tak tam ten záchod ještě nedávej a uvidíš, kde ti bude dělat bobky a tam ho dáš ![]()
Taky máme morče a hajzlík chodí čurat a dělat bobky do všech volných rohů, to bychom ty záchody museli mít 3. Holky jsou ale čistotnější a učenlivější (prý
), známí měli dvě samičky, ty chodily hlavně do jednoho rohu, tak jim tam ten záchůdek daly a ony tam chodily. Nemuseli jim pak tak často měnit podestýlku, jen tu v záchodě, nejvíc toho udělaly tam, ale všechno ne, samo měli i bobky a čurání jinde. ![]()
@Eemii píše:
Nekecej,ja na tom trvam
..Ne myslim, ze i tady v diskuzi to nekdo zminuje okrajove, Kamca, doufam ze napise
Tak teda hodně štěstí.
Ta jedna naše potvůrka se dožila 11let. Běhala za náma, byla úžasná, ale na záchod, to teda né. I když je pravda, že do některých koutů chodili častěji! ![]()
@Eemii můžeš mu šupat bobky do jednoho rohu, třeba časem pochopí. U nás jedno morče čunča - sameček, ale samičku, co jsem si dovezla, tak ta chodí do jediného rohu, takže jsem jí tam záchůdek dala…
@Sarael tohle mi dělá sameček taky, normálně si načůrá do misky s krmením
jenže jsem zkoušela i psí kusy a dělá to bídák pořád.. že by mi tim naznačoval, že mu to nechutná
néé, prostě je to čuňátko, je mu roka půl a marný boj, dělá to odmala..