Morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
3.1.13 13:43

@martina.se svrab naštěstí nechytneš. Sice jestli ho má morče bude tě taky vše svědit, ale jak se vyléčí tak to přestane. na svrab se dá dvakrát injekce a je to pryč. Na plísen se zase používá injekce + koupel v sírové koupely ;)
Změnila bych veterinářku. jestli ještě neudělala stěr a nekoukla se na to pod mikroskop což je otázkou pár vteřin tak stojí za ho.. a budeš léčit něco co třeba ani nemá a hlavně problém to nevyřeší.

Dítě už naštěstí taky mám vyléčené:-) trvalo to měsíc. Každej den bral pulku lamisil tablety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.1.13 19:51

@Kamča.dalmatinka tady je kapánek problém, protože jinde mi morče nevzali.. no podívám se na ovu, třeba tam někoho najdu.. já taky celkem koukala.. měsíc a něco zpět se mi tam pokoušeli zachránit jinou samičku, to byli ale jiný lékaři a dělali fakt maximum.. a teď toto.. :zed: no koupel jsem pro ní měla, ale teď už jen mastičku.. zkusím zjistit, co mi to vůbec dali.. já byla z toho tak vykulená, že jsem se nějak neptala.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.1.13 19:57

Napiš co máš za mast a já ti řeknu co léčíte :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.1.13 13:14

No to spíš skynny jsou častěji nemocní!!Jsou vyšlechtěni a tak jsou náchylnější to dá rozum.To je to vaše chlupate morče asi nake postižene že je pořat nemocne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
4.1.13 13:23

@barborka12 :mrgreen: no postižené to netušim:-)
Mám jich 6 zatim a žádné ještě nikdy nemocné nebylo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.1.13 13:23

@barborka12 vzala jsem nemocné už od chovatelky, bohužel jsem si toho všimla až doma.. ale co, se poléčí a bude dobré.. jinak já měla morčat od mala snad 50, včetně chovu a nikdy žádná nemoc.. jo, nedávno, jenže to samičce při březosti selhaly játra… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
4.1.13 13:27

Genetickou vadu muže mít jakékoliv zvíře. Jakejkoliv druh morčete. Bejvá to hlavně díky příbuzenském křížení a nebo se to prostě nepovede, to se stává ;)
Já se snažim ted dovézt morčata ze zahraničí abych to trochu zmírnila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
8.2.13 11:51

Ahoj,
zitra si prinesu domu morce, vse je pripravene, jen bych rada vedela, jakym zpusobem, naucit morce chodit na zachudek?´Mam malej rohovej zachod, dam ho do klece, ale co kdyz bude chodit na jine misto? Nejak nevim, jak se morce „vychovava“,poradite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
8.2.13 11:52

@Eemii Teda tak já měla morčat celkem za život 7, a ještě jsem neslyšela, že by kdy morče chodilo na záchod. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
8.2.13 11:54

Nekecej :lol:,ja na tom trvam :mrgreen:..

Ne myslim, ze i tady v diskuzi to nekdo zminuje okrajove, Kamca, doufam ze napise :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
8.2.13 12:03

No tak mě by tohle taky zajímalo, ten můj si kadí a čůrá i do jídla. Má 3 měsíce, tak si říkám, že by možná ještě nebylo pozdě ho to zkusit naučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
8.2.13 12:06

My morče máme, ale tohle mě teda ani nenapadlo :-D. Ale jestli na něm trváš, tak tam ten záchod ještě nedávej a uvidíš, kde ti bude dělat bobky a tam ho dáš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
8.2.13 12:12

Taky máme morče a hajzlík chodí čurat a dělat bobky do všech volných rohů, to bychom ty záchody museli mít 3. Holky jsou ale čistotnější a učenlivější (prý :mrgreen: ), známí měli dvě samičky, ty chodily hlavně do jednoho rohu, tak jim tam ten záchůdek daly a ony tam chodily. Nemuseli jim pak tak často měnit podestýlku, jen tu v záchodě, nejvíc toho udělaly tam, ale všechno ne, samo měli i bobky a čurání jinde. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
8.2.13 12:18
@Eemii píše:
Nekecej :lol:,ja na tom trvam :mrgreen:..Ne myslim, ze i tady v diskuzi to nekdo zminuje okrajove, Kamca, doufam ze napise :D

Tak teda hodně štěstí. :mrgreen: Ta jedna naše potvůrka se dožila 11let. Běhala za náma, byla úžasná, ale na záchod, to teda né. I když je pravda, že do některých koutů chodili častěji! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.2.13 12:26

@Eemii můžeš mu šupat bobky do jednoho rohu, třeba časem pochopí. U nás jedno morče čunča - sameček, ale samičku, co jsem si dovezla, tak ta chodí do jediného rohu, takže jsem jí tam záchůdek dala…
@Sarael tohle mi dělá sameček taky, normálně si načůrá do misky s krmením :zed: jenže jsem zkoušela i psí kusy a dělá to bídák pořád.. že by mi tim naznačoval, že mu to nechutná :mrgreen: néé, prostě je to čuňátko, je mu roka půl a marný boj, dělá to odmala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný