Morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
9.2.13 09:11

@martina.se no není to na samečka ještě dost brzo?
Dává se v pul roce a aspon 650gramu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.2.13 09:14

@Kamča.dalmatinka uvidím… on mi při minulém čištění k samičce zdrhnul, byl fakt rychlej.. ale ona se zatím nedala, takže to rozhodně nehrotím.. občas je k sobě dám v rámci zvykání, ale hlídám, aby sameček moc nedorážel, nebo aby samičce nic neprovedl.. mám zkušenost s tím, že když není samička připravená, tak se nedá :mrgreen: Dala jsem jim bytečky vedle sebe a kdo má to jeho naparování pořád poslouchat :oops: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
9.2.13 09:20

No oni jsou připravený klidně už jako měsíční :mrgreen:.To spíš jde o to aby to samice přežila nebo nehrozila toxo.
Já dávám nejdřív 650gramech a to jsem ještě za černou ovci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.2.13 09:28

@Kamča.dalmatinka já dávám kolem půl roku.. a určitě to taky hlídám, tedy né přesně váhu, ale aby samička nebyla o polovinu menší než sameček ;) to bych té malé potvůrce neudělala.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
19.2.13 11:11

@martina.se holky jak je to s morčátkama když chcete jet pryč na víkend, vydrží to s dostatkem vody a jídla, nebo se musí dávat na hlídání? Měla jsem několik morčat, ale nikdy jsem to řešit nemusela, protože byl pokaždý někdo doma. A teď co mám vlastní domácnost, tak přemýšlím, že by to chtělo nějaké zvířátko. A morčátko mi příjde nejlepší. Ale občas jedem pryč na víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.2.13 11:30

Morče vydrží. Když má co jíst a pít tak v pohodě. Posílaj se morčata i po celém světě a bez vody jsou v krabičkách i 4 dny a vydrží, takže hodně sena, zeleninu, jablko a granule a je v pohodě týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
19.2.13 11:50

@Kamča.dalmatinka mockrát děkuju. Tak je rozhodnuto, že bude morčátko. Když pojedem na dýl jak víkend tak pojede na výlet k mámě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.2.13 12:06

@iiiv když jedu na víc jak 2 dny, tak je dávám známé na hlídání. Jinak vydrží. Chce to dostatek vody, krmení a zvládne to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
19.2.13 12:11

A jak máte velké ubytování pro morčátko? 50×28×30 je asi málo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.2.13 12:15

@iiiv změřeno.. sameček má 60×50×50, samička 50×40×40… ale co tak pamatuju, tak ještě coby malá, jsem měla tu klícku min poloviční, a le zase morčata lítaly volně po bytě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
19.2.13 12:25

A to nevadí, že má morče pak třeba 3 dny stejnou, nevyměněnou vodu v napáječce? A taky mě napadá, jak si pak člověk ohlídá, jestli se mu ze zeleniny morče nepřežere a nedostane třeba průjem nebo se mi nenadme? Když je třeba celý víkend bez dozoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
19.2.13 12:27

@martina.se taky bych ho chtěla naučit běhat volně po baráku, uvidíme jak to půjde, jestli nebude všechno hlodat. A jestli ho malej nebude chtít zašlápnout :mrgreen: A děkuji za změření. Ještě asi s přítelem proběhne večer rodiná rada. Musím si nějaké to zvířátko prosadit. Když pes neprošel. Tak něco míň náročnýho by mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
19.2.13 12:33

@Sarael já ač nerada jsem dřív morče někdy nechávala samotné doma. V pátek jsem dala vodu, obvyklou dávku jídla(tzn nedávala jsem na 3 dny zeleniny a ovoce) a dala jsem hromadu sena-to bohatě stačí. No a v neděli už jsem spěchala domů.
Podle mě není vhodné dávat morčatům moc zeleniny, ovoce, granulí naráz, protože jsou to „nenažranci“ a bála bych se, že mu tím spíš uškodím. A když má někdo uvědomělé :mrgreen: morčátko, které by všechno naráz nesnědlo, tak by se to zase kazilo v té kleci. Takže za mě seno+vodu a nechávat samotné jen vyjímečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.2.13 12:39

@Sarael problém s tím nemám.. ona ta voda v pohodě 3 dny vydrží :think: jinak morče není blbé, ono sežere jen tolik, co zvládne a pak hledá, takže najde, co zbylo :mrgreen:

@iiiv morčata jsou super, mám je odmala.. pamatuju, když mi morče po ránu skákalo do obličeje, protože přišlo na to, jak otevřít klec :mrgreen: jsou to lumpíci, ale strašně fajn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
19.2.13 12:52

@martina.se já jela spíše v zakrslácích měla jsem jich od dětství asi deset. Těď mám dva osmiletý. Ale bohužel museli zůstat u rodičů. Tam máme králíkárnu a je jim tam nejlíp. A k nim jsem měla občas morčátko. Ale buhužel moc dlouho nežili :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný