Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hele neberte mi iluze ![]()
Doted se rozhoduju, mezi sameckem a holcickou, tak alespon mam vybrano, beru holku a doufam, ze to bude fiflena cistotna ![]()
@martina.se
, já myslím, že jídlo mu chutná dost, ten můj je prostě v tomhle taky takový čuník. Před ním jsem měla taky kluka a ten to nedělal, hezky si kadil jen ke krajům ubikace. Tak asi se morčata liší kus od kusu, marne.. Ale s tím záchodem to stejně zkusím! ![]()
@Sarael ten můj do misky jen čůrá.. fakt nechápu důvod.. ale dělá to od mala. Stejně tak samička, co mám, tak odmala bobkuje a čůrá jen do jednoho rohu… hold každé morče jiné..
@Eemii většinou jsou čistotnější samičky, ale taky to není pravidlo ![]()
@Eemii dělá se to tak, že když někde morče udělá bobek tak ho vezmeš a dáš do záchůdku a to morče tam dáš taky. Morčátka jsou chytrá, ale taky jsou to prasátka (ten můj obzvlášť
kadí kde se mu zachce, nepreferuje žádný rožek) tak to chce hodně trpělivosti a taky počítat s tím, že se to možná nenaučí.
@Eemii naučit na záchod je u nákých jednoduché a u nákých zas složité. Návod jak naučit na toaletu najdeš na www. morče. cz ![]()
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/…951548_n.jpg http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/…821123_n.jpg A musim se pochlubit
.Do 20 dní by se nám měli narodit první miminka
černoušci
a pak trikolorci možná i červená barvička, to bude velké překvápko ![]()
už ani nemohu spát
jak se těšim
Juj, ty jsou krasni!
Skinnika jsem moc chtela, no ale pak se naskytla prilezitost vzit si obyc morce a zachranit ho pred chrtanem hada, takze tak
@Eemii i když jako chovatelka bych to říkat neměla
,ale i hadi musí jíst
.Chlupáče taky mám, ale ty množit nehodlám právě proto že bych nesnesla že moje miminka něco sežere
a u skinu předpokládám že tak drahej oběd nikdo hadovi nekoupí ![]()
Mám ale i jednu genovku-genovou skinny takže chlupáču se taky dočkáme, ale až tak za pul roku a ty skonší v jiné chs pro chov
Naše holka chodí na záchůdek. ![]()
Všimla jsem si, že venku mimo klec nikdy nečůrá, počůrala nás asi 2×, když už byla fakt hodně dlouho venku a asi to nevydržela.
Dostala tedy do klece místo podestýlky ručník a do jednoho (mnou vybraného) rohu misku s peletkama.
Hned bez jakéhokoliv učení, začala čůrat i kadit jen do peletek. A to před tím fakt byla čuně a měla podělanou i počuranou celou klec, klidně v tom i ležela a bylo jí to fuk. ![]()
Teď občas seberu z ručníku nějaký to hovínko, ale to je vykopnuté z peletek, když tam lítá jak pošuk.
Jen dodávám, že jsem naprostý laik, je to naše první morče a máme ho teprve od vánoc. ![]()
@Sonule píše:
Naše holka chodí na záchůdek.![]()
Všimla jsem si, že venku mimo klec nikdy nečůrá, počůrala nás asi 2×, když už byla fakt hodně dlouho venku a asi to nevydržela.
Dostala tedy do klece místo podestýlky ručník a do jednoho (mnou vybraného) rohu misku s peletkama.
Jen dodávám, že jsem naprostý laik, je to naše první morče a máme ho teprve od vánoc.
Hned bez jakéhokoliv učení, začala čůrat i kadit jen do peletek. A to před tím fakt byla čuně a měla podělanou i počuranou celou klec, klidně v tom i ležela a bylo jí to fuk.
Teď občas seberu z ručníku nějaký to hovínko, ale to je vykopnuté z peletek, když tam lítá jak pošuk.
No vida, ze to jde, podobne to bude i u nas ![]()
@Kamča.dalmatinka píše:
@Eemii i když jako chovatelka bych to říkat neměla,ale i hadi musí jíst
.Chlupáče taky mám, ale ty množit nehodlám právě proto že bych nesnesla že moje miminka něco sežere
a u skinu předpokládám že tak drahej oběd nikdo hadovi nekoupí
Mám ale i jednu genovku-genovou skinny takže chlupáču se taky dočkáme, ale až tak za pul roku a ty skonší v jiné chs pro chov
Ja dneska koukala, co je vsechno za druhy morcat
..a uz jsem to zas zapomnela, jak se jmenujou ty bez chlupu, co se ale s chlupama narodej a postupne jim vypadaj, to teda je uplnej zazrak. A vubec ti nahacci jsou krasni, vypadaj jak mali hrosi ![]()
@Eemii to je baldvin
Toho nemám ale sehnat už se v klidu dá, ale ten už mi přijde strašidelnej
,teda když se narodí vypadá podivně, pak už je v poho ![]()
@Kamča.dalmatinka píše:
@Eemii to je baldvinToho nemám ale sehnat už se v klidu dá, ale ten už mi přijde strašidelnej
,teda když se narodí vypadá podivně, pak už je v poho
No je to divny, co se slechtenim da „vyrobit“,jako jak je mozny, ze ty chlupy vypadaj
..no kdyz se narodi, je to peknej chlupac, ale v prubehu toho vypadavani je to opravdu zvlastni tvor
,pak uz je to dobry ![]()
@Kamča.dalmatinka ty jsou krásní… my konečně vyléčili srst, měla jsi pravdu, byl to svrab
samičce je 3,5 měsíce, tak jí už zkusím dát k samečkovi… uvidíme, co to udělá ![]()