Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj Péťo ![]()
tak kluci budou mít morčátko
, tak ať se jim líbí a hezky se o něj starají ![]()
Mějte se hezky a pozdravuj doma ![]()
No jo uže je to tak
, jen vybrat to pravé. Ale ještě máme chvilku čas, tak snad vybereme dobře. Taky pozdravuj doma. Petra
Tak se zítra jedeme podívat na amerického teddíka k chovatelce, je dokonce na přání Tomíka bílý a s tmavšími očíčky. Sad se mu bude líbit. Kluci se už nemůžou dočkat.
Tak to je náš morčík v den narození 5.5.2008, 101g
Vlastním jménem Kajetán od Kazbundy, plemeno US TEDDY. Kluci mu říkají Váleček
) a už ho máme doma.
Ahoj holky.
Chci se zeptat, jak moc vase morcata piji??? To nase asi rok pilo malilinkato, cca jednu polevkovou lzici denne. A ted najednou vypije za den tak pul deci!!!! Je to normalni? Nechci ho tahat k veterinari pro nic za nic, nebot jinak je v pohode, zere, chova se normalne…
Budu rada za vase zkusenosti!!!
Hromix
Ahoj holky, sice je tahle diskuze starší, ale potřebuji poradit ohledně morčete. Včera jsme dostali malé morče, udělali jsme mu klec, vodu do misky a mrkev a suchý rohlík. Ostatní musíme koupit asi dnes, hobliny, seno a směs pro morčata. Nečekali jsme takový dárek
Ale za celoý večer a noc si ničeho ani nekousnul, je to tím, že si ještě nezvyknul? Kdy se asi tak poprvé nažere? Jinak syn ho chová, je hodné, drží, ale v kleci docela plaší, když jdeme k němu. Je mi jasné, že si musí zvyknout, je lepší ho nechat v kleci, nebo vyndavat a chovat?
delice,určitě ho nechte první 2-3 dny jen v kleci aby si zvyklo na nové prostředí.A uvidíš že brzy začne baštit.Myslím že spíš v noci když má klid.Dej mu tam víc zeleniny aby si mohl vybrat.
Já dávám okurku,brokolici,papriku,kudrnku,mrkev i s natí,rajče,kopr,salát,čínské zelí,červená řepa,jablko,banán.
Taky by to chtělo kvalitní granulky.Morče si neumí vytvořit vit C tak potřebuje zeleninu bohatou na vit C a granulky co obsahujou vit C.A taky furt seno k dispozici.
Potřebuje jen čas a bude v pohodě.Choďte k němu pomalu aby se nelekalo a mluvte na něj a nabízejte mu zeleninku z ruky.Brzy si zvykne a bude Ok. ![]()
Ahoj, díky za rady, Pájo, už si snad zvyknul
Koupili jsme mu granule, pak směs zrní pro morčata, a pustil se do toho
I tvrdý chleba kousal, dokonce i z ruky. Včera mi ho bylo líto, jak nic nechtěl, ale prostě byl asi vystresovaný ze změny. Ted už vykukuje, žere a zdá se v pohodě. Tak díky ![]()
Delice směsse zrním není moc dobrá. Spíš ho nauč na ty granulky a hodně zeleniny ![]()
No a teď už i travičku a pampelišky.
Díky, za rady
Už je z nej pěknej rošťák, na to jak byl uťáplej. Bere si i z ruky. Ale vylejvá pořád dokola misku s vodou, tak zítra jedeme kopit pítko.
Pítko je lepší než miska, náš králík misky taky nemusí
Jinak morčata jsou skvělá, pro děti ideální zvířata ![]()
Ahoj všichni, tak jsem se rozhodla, že by bylo fajn pořídit do naší domácnosti dalšího člena, už kvůli moji malé(bude ji rok) aby videla, že nejsou jen psi a kocky a také proto, že v zoo jsme od hebouckých micinek odcházeli s pláčem, chtela je proste furt sledovat. Jenže nevím, jak začít. Máme doma ještě dvě kočky (starší a klidné), takže bude poptřeba klec, domeček, hračíky a mistička a pítko? je to vše? plus podestýlka a krmení, jaké? a také dvě morčátka můžou být dvě samičky? Předkládam, že jsem milovník zvířat a nenechala bych malou ta morčátka týrat, jsou jen na dívaní a mazlení pod dozorem. Určitě si najdu ještě nějakou literaturu, ale měla jsem králíka, křečka, myši a všeljakou „havěť“, když jsem byla dítě, takže v tomhle nebude problém
Jo ještě, musí se nějak očkovat nebo jak dlouho se asi dožívají? Moc děkuju za rady.
Jo a kam klec umístit a nezapáchají morčata? třeba jako fretka? Vím, že králiček nám nesmrděl, ale byl to sameček, tak byl pořád nadržený a stříkal všude moč..