Morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2184
7.5.08 22:02

Ahoj Péťo :-)
tak kluci budou mít morčátko :) , tak ať se jim líbí a hezky se o něj starají :wink:

Mějte se hezky a pozdravuj doma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
11.5.08 17:27

No jo uže je to tak :) , jen vybrat to pravé. Ale ještě máme chvilku čas, tak snad vybereme dobře. Taky pozdravuj doma. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
27.5.08 12:16

Tak se zítra jedeme podívat na amerického teddíka k chovatelce, je dokonce na přání Tomíka bílý a s tmavšími očíčky. Sad se mu bude líbit. Kluci se už nemůžou dočkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
30.5.08 12:13

Tak to je náš morčík v den narození 5.5.2008, 101g
Vlastním jménem Kajetán od Kazbundy, plemeno US TEDDY. Kluci mu říkají Váleček :o) a už ho máme doma.

http://rodina.cz/…imgxxxxx.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
4.6.08 09:59

ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
8.2.09 14:21

Ahoj holky.
Chci se zeptat, jak moc vase morcata piji??? To nase asi rok pilo malilinkato, cca jednu polevkovou lzici denne. A ted najednou vypije za den tak pul deci!!!! Je to normalni? Nechci ho tahat k veterinari pro nic za nic, nebot jinak je v pohode, zere, chova se normalne…

Budu rada za vase zkusenosti!!!

Hromix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
26.3.11 08:33

Ahoj holky, sice je tahle diskuze starší, ale potřebuji poradit ohledně morčete. Včera jsme dostali malé morče, udělali jsme mu klec, vodu do misky a mrkev a suchý rohlík. Ostatní musíme koupit asi dnes, hobliny, seno a směs pro morčata. Nečekali jsme takový dárek :-) Ale za celoý večer a noc si ničeho ani nekousnul, je to tím, že si ještě nezvyknul? Kdy se asi tak poprvé nažere? Jinak syn ho chová, je hodné, drží, ale v kleci docela plaší, když jdeme k němu. Je mi jasné, že si musí zvyknout, je lepší ho nechat v kleci, nebo vyndavat a chovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
26.3.11 16:54

delice,určitě ho nechte první 2-3 dny jen v kleci aby si zvyklo na nové prostředí.A uvidíš že brzy začne baštit.Myslím že spíš v noci když má klid.Dej mu tam víc zeleniny aby si mohl vybrat.
Já dávám okurku,brokolici,papriku,kudrnku,mrkev i s natí,rajče,kopr,salát,čínské zelí,červená řepa,jablko,banán.
Taky by to chtělo kvalitní granulky.Morče si neumí vytvořit vit C tak potřebuje zeleninu bohatou na vit C a granulky co obsahujou vit C.A taky furt seno k dispozici.
Potřebuje jen čas a bude v pohodě.Choďte k němu pomalu aby se nelekalo a mluvte na něj a nabízejte mu zeleninku z ruky.Brzy si zvykne a bude Ok. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
27.3.11 21:04

Ahoj, díky za rady, Pájo, už si snad zvyknul :palec: Koupili jsme mu granule, pak směs zrní pro morčata, a pustil se do toho :-) I tvrdý chleba kousal, dokonce i z ruky. Včera mi ho bylo líto, jak nic nechtěl, ale prostě byl asi vystresovaný ze změny. Ted už vykukuje, žere a zdá se v pohodě. Tak díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
29.3.11 08:07

Delice směsse zrním není moc dobrá. Spíš ho nauč na ty granulky a hodně zeleniny :-)
No a teď už i travičku a pampelišky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
29.3.11 14:58

Díky, za rady :kytka: Už je z nej pěknej rošťák, na to jak byl uťáplej. Bere si i z ruky. Ale vylejvá pořád dokola misku s vodou, tak zítra jedeme kopit pítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
CherryAnn
13.4.11 11:57

Pítko je lepší než miska, náš králík misky taky nemusí :) Jinak morčata jsou skvělá, pro děti ideální zvířata :wink:

• Citovat
  • Upravit
janazachr
19.7.11 22:16

cao

díky za rady :dance:

• Citovat
  • Upravit
7376
26.10.12 08:51

Ahoj všichni, tak jsem se rozhodla, že by bylo fajn pořídit do naší domácnosti dalšího člena, už kvůli moji malé(bude ji rok) aby videla, že nejsou jen psi a kocky a také proto, že v zoo jsme od hebouckých micinek odcházeli s pláčem, chtela je proste furt sledovat. Jenže nevím, jak začít. Máme doma ještě dvě kočky (starší a klidné), takže bude poptřeba klec, domeček, hračíky a mistička a pítko? je to vše? plus podestýlka a krmení, jaké? a také dvě morčátka můžou být dvě samičky? Předkládam, že jsem milovník zvířat a nenechala bych malou ta morčátka týrat, jsou jen na dívaní a mazlení pod dozorem. Určitě si najdu ještě nějakou literaturu, ale měla jsem králíka, křečka, myši a všeljakou „havěť“, když jsem byla dítě, takže v tomhle nebude problém :D Jo ještě, musí se nějak očkovat nebo jak dlouho se asi dožívají? Moc děkuju za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
26.10.12 08:53

Jo a kam klec umístit a nezapáchají morčata? třeba jako fretka? Vím, že králiček nám nesmrděl, ale byl to sameček, tak byl pořád nadržený a stříkal všude moč..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný