Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Caty zabřeznout muže samozřejmě jen v říji, jako my v ovulaci ![]()
začni je vážit, proto že pak nepoznáš ani jestli zabřezla, kdy má bejt porod popřípadě že už je na porod pozdě a něco blbě.
Držim palce. Jestli se ale nehejbou, tak to nevidim dobře ![]()
Kami jo budu je vážit, díky moc. No to já vím, že jen v období říje, myslela jsem až další měsíc říje třeba. jinak ne pohyby prostě nevidím ani necítím, ale nahmatám jasnou jednu šišku takovou, možná dvě. hned ráno jí vezmu na veterinu. No, ale když budou mrtvá, tak s tím doktor stejně nic neudělá, ne?
Holky ještě se chci zeptat. Ve středu mě jedno z morčat parádně kouslo, krve jak z vola a troškku masa lezlo vezb, vyčistila a vydesinfikovala jsem to, ale může z toho něco být?
@Caty píše:
Kami jo budu je vážit, díky moc. No to já vím, že jen v období říje, myslela jsem až další měsíc říje třeba. jinak ne pohyby prostě nevidím ani necítím, ale nahmatám jasnou jednu šišku takovou, možná dvě. hned ráno jí vezmu na veterinu. No, ale když budou mrtvá, tak s tím doktor stejně nic neudělá, ne?
no bude jí muset bud píchnout vyvolávačku nebo provédst cs.je to jediná naděje pak na záchranu
ty boule taky nemusí vubec bejt mládata. muže mít klidně nádor. nevim jak velký je to co nahmatáš.
koukni se jestli má nateklé cecíky, nebo mlíčko?
@Caty píše:
Holky ještě se chci zeptat. Ve středu mě jedno z morčat parádně kouslo, krve jak z vola a troškku masa lezlo vezb, vyčistila a vydesinfikovala jsem to, ale může z toho něco být?
tak mě v životě morče nekouslo, jen mládě a ted asi před týdnem mi samice cvakla místo trávy co sem jí dávala, ale krev žádná.
myslim si že morčata nevlastní nic nakažlivého. jedině tak plísen ![]()
malého když škrábnul morčák zverimexák na nohu, tak se mu tam objevila plísen.
Kami velké to je dost, nepravidelné. Cecíky má naběhlý, ale už jednou rodila.
No, oni mě taky normálně nekoušou, jenže se kluci venku rvali a já je chtěla oddělit, si mě spletl a chramst.
@Caty a jak u ní dopadl první porod? Nebyl už tam problém?
myslim si že už si jí jako jednou rodící koupila že?
Kami jojo koupila, ne problém nebyl, bylo to uplně vpořádku. No, uvidím no, zítra jí vezmu na veterinu.
@MaminkaMartin kují
jo, jo jsou krásní, ale ted se právě bojím, že o ně přijdu
@Hanny25, @Kamča.dalmati holky děkuji za názory
plísen, svrab, no jedno horší než druhé
zítra s ní určitě zajdu na veterinu, snad to nechytnou ostatní ![]()
@zdend76 píše: @MaminkaMartin kujíjo, jo jsou krásní, ale ted se právě bojím, že o ně přijdu
@Hanny25, @Kamča.dalmati holky děkuji za názory
plísen, svrab, no jedno horší než druhé
zítra s ní určitě zajdu na veterinu, snad to nechytnou ostatní
zdeni tak při svrabu pelichaj a pak se tam udělaj stroupky. Svrab se dá léčit rychle, ale myslim že se musí přeléčit celej chov. stejně tak plísen, to je zas bílej povlak, jako plísen na sýru, té se zbavuješ huř a taky jí mužeš lehce chytnout, nebo děti.
taky ale muže jít jen o hormonální změny! nevim jak je to u chlupáču, nikdy sem chlupáče neměla na chov, ale mě třeba jedna bezsrstá holka zase uplně ochlupatila když měla rodit. vypadala fakt hooodně divně, naštěstí jí to po porodu opadalo, tak třeba je to u chlupáču naopak
@Kamča.dalmatinka Kamčo tak to spíš vypadá dle tvého popisu na svrab, bo stroupky už má
ach jo a to měla tak krásně dlouhou bílou srst, ve zveráču sem sem se do ní hned zamilovala a i když sem už 4samičky doma měla, tak tahle musela k nám ![]()
@zdend76 píše:
@Kamča.dalmatinka Kamčo tak to spíš vypadá dle tvého popisu na svrab, bo stroupky už máach jo a to měla tak krásně dlouhou bílou srst, ve zveráču sem sem se do ní hned zamilovala a i když sem už 4samičky doma měla, tak tahle musela k nám
Tak je to jasné. Tak jestli byli společně, máš co léčit:-(.naštěstí svrab se léčí dobře
.Náš vořech musel na injekce a pak to bylo v pohod. proto už bych si zverimexáka nikdy nekoupila
@Kamča.dalmatinka a myslíš, že stačí když k mudr vezmu jen Bělinku nebo musím všechny ![]()
@zdend76 záleží na jakou léčbu se domluvíte. na injekce všechny, na koupele stačí jedno. zatim vem jedno a uvidíš
@Kamča.dalmatinka tak jo díky moc
sama sem zvědavá jak tohle všechno dopadne
mám strach, že třebas přijde i o mimísky ![]()