Maminky z Mostu

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25
30.3.10 19:27

Lem, já měla takové podobné nevolnostní stavy taky, jednou jsem sebou málem sekla v Kauflandu ve frontě u pokladny, ještě že jsem s sebou měla manžela, zachraňoval mě. Nakupovat v čase, kdy v těch obchoďácích nikdo není, to pomáhá.. tak se drž..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LEM
669
30.3.10 19:41

Přesně. Já taky čekala a najednou jsem se tam musela chytat regálů tak jsem manžovi dala korunky a šla rychle ven. Kde jsi prosím tě rodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
31.3.10 16:18

Rían taky ba mě zajímalo kde jsi nakonec rodila :wink: a Andulka je moc krásná :palec:
Takové stavy jsem naštěstí neměla tak na sebe dávej Lem pozor. :wink: my s přítelem taky hned spolu začaly bydlet ale znaly jsme se už dlouho než jsme spolu začly chodit. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
31.3.10 16:25

Rían taky jsem si všimla jak po porodu hezky sedíš to já nemohla celou dobu v porodnici a i doma my to dělalo zpočátku problémy. Jak to děláš? :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
1.4.10 09:39

Tak holky, porodní report je tu :-) Rodila jsem nakonec opravdu v Kadani, jak jsme chtěli. Celou neděli 21., kdy jsem měla termín, odtékala po troškách voda, ale nic jiného se nedělo, tak jsme si řekli, že zkusíme počkat, jestli buďto nezačnou bolesti nebo jestli to nerupne definitivně, a počítali jsme s tím, že ráno vyrazíme, nebo eventuelně v noci. Což bylo fajn, vědět, že se to chystá, takže jsem si definitivně dobalila tašku a psychicky se připravila. Moc jsem toho nenaspala a v půl jedné ráno rupla voda definitivně a způsobila jsem záplavu :-) Chvíli potom začaly kontrakce, celkem pravidelně po asi čtyřech minutách, tak jsem chvíli měřila, pak kolem druhé vzbudila manžela, pomalu jsme vyrazili, asi ve 3:30 jsme dorazili, vzbudili všechny sestřičky, které pochopitelně byly pěkně zpruzelé, že musejí dělat nad ránem příjem, a skoro do pěti do rána jsme řešili papíry a formality a chudák manžel čekal na chodbě. No a pak už jsme do dvou odpoledne jen čekali a čekali :-) Pomalu jsem se otevírala, furt to bylo na dva, v pět ráno i v jedenáct dopoledne - a kontrakce křížový, takže hnus. Napřed mi šoupli tabletku, tak se to zintenzivnělo, ale furt otevřená na dva. Jak jsem byla nevyspalá, tak se mi vždycky mezi kontrakcema zavíraly oči, že bych si trochu zdřímla a nasbírala síly, ale nešlo to pochopitelně.. :-? Pak kolem poledne se to trochu pohnulo, že na čtyři, tak klystýr, to bylo celkem fajn, uvolnila jsem se a vyprázdnila, pak mi šoupli infuzi, tak se bolesti eště zhoršily, to jsem myslela, že už polezu po zdi a ptala jsem se na epidurál, když už to trvá skoro dvanáct hodin.. a oni mi asi v půl druhé říkají „ale teď je to tady osm, skoro devět, tak si můžete začít přitlačovat!“ :o) To bylo asi v půl druhé. Tak jsem ve stoje a v podřepu přitlačovala, protože malá byla ještě dost vysoko, a pak už jsem se na to vybodla, rozložila se na to porodní lehátko (ve skutečnosti obrovská pohodlná polohovací postel, nastavili mi sklon zad i opěrky nohou i rukou přesně podle mého gusta :-) )a oznámila, že tlačit už budu tak akorát vleže.. :lol: A porodní asistenka, že prý to bude trvat ale déle, tak jsem řekla, že už je mi to jedno a že už se nezvedám, nějak mi ta svislá poloha nebyla příjemná, zvládala jsem stát akorát ve sprše, jinak jsem polehávala, být ve stoje, v sedě nebo dokonce na balónu prostě nešlo :-) No ale tlačit do kontrakcí bylo v pohodě, ačkoli jsem byla unavená, aspoň jsem měla pocit, že už se něco děje a že s tím můžu trochu pohnout, což u těch blbejch kontrakcí při nejlepší vůli prostě nejde :-) A tak jsem si chvíli přitlačovala, pak na mě párkrát houkli, ať zaberu víc a najednou manžel volá: „Já už vidím hlavičku!“ Takže samotná tadyta porodní fáze jestli trvala dvacet minut, tak je to hodně, malá se narodila ve 14:17. Nástřih byl, ale jen dva stehy, takže malinko. Akorát jsem měla úplně roztrhanou placentu (možná od toho, jak mi porodní asistentka pomáhala přitlačovat na bříško? Nevím, necítila jsem to :-)), tak mi paní doktorka ještě dělala revizi a vytahovala po kouskách zbytky placenty, než mě zašila. A za chvíli už mi dali malou na přisátí, která zaplakala jen ze slušnosti, aby se neřeklo, a pak se jen rozhlížela modrýma očkama a celé ty dvě hodiny, co jsme tam ležely, se na nás koukala a byla hrozně spokojená, asi že už to měla za sebou :-)

Nejhorší byl, holky, ten druhý den „po akci“, kdy se mi to všechno přes noc rozcitlivělo a začalo to přicházet k sobě, to jsem nemohla ani ležet - a to byla jediná poloha, v který jsem mohla do té doby být :-) Seděla jsem až ve čtvrtek, třetí den po porodu, a to jen velmi opatrně a na půlce zadku :-) Ale bylo nám to pohodlný při kojení a vlastně tak kojíme doteď, tak jsem to holt vydržela :-)

Jinak péče i přístup v porodnici fajn, měla jsem nadstandard, takže manžel tam mohl být se mnou od rána do večera a nikomu to nevadilo, vždycky zaklepali, než mi vlítli dovnitř, všechno mi ukázali a vysvětlili, byli v pohodě, jsem ráda, že jsme tam dojeli - i kvůli té placentě, sestřenku v Mostě zašili, ještě než jí placenta vůbec odešla, takže tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
1.4.10 13:47

Tak to jsi rodila dost dlouho. Já to měla se vším všudy osm hodin. Ale žádná katastrofa to je fajn :palec: Já myslela, z těch fotek že sedíš hned. :lol: A jak vám to teď jde holky? A jak spinká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
1.4.10 13:48

Jo a já zase nemohla ležet jen před koncem, mě bylo nejlíp ve sprše na balonu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
1.4.10 21:44

Melounku, teďka je to úplně jiné a mnohem lepší než v nemocnici. Na začátku jsem teda nic neuměla, ale něco mi vysvětlili a ukázali, něco přišlo tak nějak samo od sebe. Už si zvykáme na jakýs takýs režim, máme dopoledne chvilku vzhůru, odpoledne chvilku vzhůru, večerní koupání a uložení, mezitím spousta kojení a mazlení :-D Je to krásný :srdce: Spinkaly jsme teda s obtížema, bříško a prdíky nás potrápily, ale já nasadila fenyklovej čaj, kterej zabral senzačně, masírujeme bříško, a ještě jednoho pomocníka jsme přibraly, a to je dudlík, kamarád největší. Napřed jsem nechtěla, ale nakonec už jsem si nevěděla rady, tak jsem ho vytáhla, a ono to zabralo. Takže se teď ududlá během pár okamžiků, uklidní a spinká v pohodě - na dnešek první noc, kdy byla vzhůru vždycky jen kvůli jídlu a plínce a hned zase usnula. Krmíme po třech až čtyřech hodinách, takže v mezičase se dá docela slušně vyspat, nebo to někdy zalomím i přes den s ní. Dneska jsem za dopoledne stačila vyluxovat, vytřít, vysprchovat se, uklidit kuchyň.. takže paráda :-)
Jo, a včera a dneska jsme už vyrazily na chvilku ven s kočárkem, jen tak kolem baráku, aby nás co nejvíc známých vidělo a chválilo :-) Zítra nás čeká první poradna u dětské paní doktorky, tak jsem zvědavá co a jak.. držte nám palce, budeme mít premiéru, samy autem, tak snad to zvládneme, hlavně jestli někde v České bude nějaké volné parkovací místo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
2.4.10 11:20

Ahojky holky,huráá.mě se konečně podařilo přihlásit z domova na emimino… :dance: :dance:

já vám ještě nikam neutíkám a i kdyby tak Teplice přece nejsou tak daleko :wink:

jinak se máme báječně..večer zas jedem do Teplic…

v úterý jsme byly na 6 měsíční Ko..Tomík váží 9500g a měří 70cm

Rian,Andulka je kouzelná :kytka: :huban:

tak já se ozvu zas zítra,ju..papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
2.4.10 18:46

Rían to zvládneš malá určo v autě usne :-D tak to se vyspíš luxusně taky jsem kojila v noci po třech čtyřech hodinách tak vím :-D a přes den jsem si taky někdy schrupla to ani jinak nejde(někdy ještě teď s Kikčou usnu :oops: ) Tak to zvládáte vše v pohodě to je fajn. :potlesk: jo a dudlíka jsem nasadila už v porodce ale malá ho nechtěla musela jsem ji ho vždy držet u pusinky nebo jsem ji dala pod bradu plínku aby jí nespadl :oops: Hrozně se my líbí miminka s dudlíkama a taky jsem chtěla aby si na něj trochu zvykla kdybych ji neměla jak utišit hlavně v noci.
Simiki tak to je Tomík velký kluk my tolik neměly ani náhodou :mrgreen: užijte si Teplice :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
3.4.10 11:32

Melounku,děkujem…no jo,jenže on se už pomalu nevejde ani do autosedačky,takže až mi ted přijdou penízky,tak budu muset koupit novou, i když přítel včera říkal něco jako že jí kdyžtak koupí on,když na ní nebudu mít,že by to neměl být problém.

Rian,přesně jak říká Melounek. Já taky spávala přes den s Tomíkem a dokonce v tom pokračuji i někdy ještě dneska,záleží na únavě…přes den jsem kojila po 2,5-3 hodinách (Tomy byl nenažraný) a v noci tak po 4h.

Holky dneska jsme se krásně vyspali..Tomík usnul kolem půl deváté,na jídlo se probudil jen jednou za noc a chrupal až do 9 h..no my se na něj ráno chodili pořád dívat zda mu něco není a on si spokojeně spal.kdyby takhle spával aspon obden..no ale to si ještě počkáme…

tak já jdu dodělat oběd,nakrmit Tomyho,vyvenčit Kes a čekat na miláčka,zatím papa,pak ještě juknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
4.4.10 16:29

Simiki až začneš dávat na noc kaši tak se vyspíš celou noc alepoň tak to bylo u nás. :pankac: Pak jsem kojila jen ráno jako snídani. To už byla pohoda naštěstí jsem měla spáče a to je dodnes :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
6.4.10 10:30

Melounku,ale já dávám Tomíkovi kaši už od 4 měsíce :lol: ale ted jsem koupila Sunarka - Pšeničkou s medem ,je sice od uko. 6 měsíce,ale ten měsíc sem,to je jedno a jak po ní chupká,když má obyč mléčkou či na Dobrou noc,tak po těch má pořád v noci hlad :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LEM
669
6.4.10 12:18

Tak holky. Byli jsme na 3D a už víme co budeme mít. Přikládám fotku Magdalénky :mrgreen: Takže se nám zadařila holčička tak táta se hned musel pochválit že je šikovnej.
Rían tak hlavně že to bylo jinak v pohodě bez komplikací. Ty jsi jela do České k doktorce nebo tam bydlíš?
Jo a už jsme objednali kočárek. Čekali jsme co to bude podle barvy, ale nakonec je stejně neutrální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
6.4.10 13:48

Lem moooc blahopřejem takže bude páreček paráda :potlesk: a jaký kočárek jste vybrali? Jééé já chci taky páreček :srdce:
Simiki mě Kikča jedla jen ty hotový od nestlé takže se nám to prodražilo :think: fakt jiný nechtěla vždy to poznala a bylo jedno jak jsem to udělala jestli řidší nebo tužší :nevim: ale zase byla výhoda že byly hned hotový jen se ohřála :wink:
A co Rían jak to zvládáte :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová