Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Simiki, to je mi líto, že máte takové nepříjemné starosti, tak se držte, ať to všechno co nejlépe zvládnete a třeba narazíte na lepšího nového tatínka
Já to s tím scházením moc zatím nevidím, jsem ráda, že se kutálím.. ale koncem března nebo začátkem dubna už snad budu v lepší kondici a s kočárkem ![]()
Rían taky se přidávám ke gratulaci k mimísku a taky by mě zajímalo jestli jste si to nechaly říct. ![]()
simiky to je my líto čím teď procháíš
ale určo se najde lepší tatínek. A srazík by my nevadil ![]()
RÍAN,já se takhle kutálela za kamarádkama ještě ve 40 týdnu
já totiž rodila a 40+5…a to jsem ještě 2 týdny před porodem byla na diskotéce (kamarádka slavila narozeniny) - no lidi na mě nechápavě koukali…i když u mě si všichni mysleli,že bduu rodit až někdy v lednu ![]()
MELOUNKU, tak stačí se jen dohodnout a můžem se sejít ![]()
Melounku, holčička Anička to bude, psala jsem to hned v prvním příspěvku
Protože jestli se doktoři dívali špatně a nakonec se vyklube Jakoubek, tak už to bude mít blbý a bude muset chodit v růžovém
![]()
Rían tak jseš stejný maniak jak já
já taky měla vše v růžovém hold by to byl chudák kluk v růžovém. A budeš rodit v mostě
jsem si nevšimla sorry ![]()
Srazík ale kde v takovém počasí ![]()
Melounek: My jsme původně tu mánii s výbavičkou nechtěli přehánět, na začátku jsme měli jen pár věciček pro radost, že jako čekáme to miminko a pár drobností od babiček, něco žlutého, bílého a zeleného.. A pak tři ultrazvuky po sobě tři různí doktoři řekli, že holčička.. tak jsme se do toho nějak vrhli
Navíc manžel je jedináček, takže tchýně se může ucukrblikovat, že konečně budou mít v rodině taky nějakou tu holčičku a strašně se snaží, pořád se ptá, jestli něco nechceme, nesháníme, nepotřebujeme.. přidala na postýlku a tak, je to milé
Manželovi rodiče jsou navíc z Prahy, takže vždycky jednou za čas něco přivezou jako dárek z velkoměsta
A najednou se to u nás zarůžovělo ![]()
V Mostě se mi moc rodit nechce, ačkoli teď tam chodím klasicky do poradny, a mělo by se chodit tam, kde se pak bude rodit, ale když já mám ve špitále zaměstnanou mamku, tak trochu vím, jak to tam chodí.. a ještě navíc mostecká porodnice fakt nemá moc dobrou pověst
Absolvovali jsme předporodní kurz v Kadani, kde jsme taky na porod předběžně domluvení - takže když bude všechno v pořádku a budeme stíhat dojet, tak jedeme do Kadaně (příjemné prostředí, krásné pokojíčky, profesionální přístup personálu). Kdyby byl nějaký problém, asi budeme muset rodit tady, protože tu mají aspoň tu JIPku pro miminka.. ale doufáme a chceme Kadaň ![]()
RÍAN,já rodila v Chomutově a nemůžu si to tam vynachválit!!!
MELOUNKU,nevím bud v nějaké cukrárně nebo někde takhle a nebo v centrálu nahoře té kavárničce ![]()
Ahojky holky. Tak jsme se trochu rozrostli. Já nějak nestíhám. Pro sraz bych byla ale až bude lépe. Já jsem tedy rodila v Mostě a docela to šlo. chtěla jsem právě kvůli té jipce. Tak teď už to tam mám ozkoušený a manža by za mnou mohl kdykoli tak to bude zase tam. Já jsem tedy fakt zvědavá co budeme mít, ale chtěla bych holčičku. No uvidíme. Hlavně když to bude v pořádku.
Tak já taky rodila v mostě a taky si to nemůžu vynachválit určo tam budu rodit zase. Jen teda ty sprchy by mohly být lepší vlastně i záchody ![]()
moje švagrová rodila v kadani a prý nic moc
mostu se taky bála.
Holky já bych chtěla ještě kluka ale teď to bohužel nejde jelikož stavíme až bude hotovo tak do toho půjdem znova ![]()
Tak ten srazík necháme na později a třeba se sejdeme všichni ![]()
Simiki kikča by tam asi nevydržela jen tak sedět
ale možná by to šlo v tom dětským koutě co je dole ![]()
Ono u těch porodnic prostě záleží na lidech, jaký člověk chytne, na koho natrefí a kdo zrovna nemá náladu.. A já budu vyplašená hysterická prvorodička, která nic nebude vědět a všechno ji bude bolet, už to vidím..
Tak doufám, že ať už nakonec pojedu do Mostu nebo do Kadaně, že to bude aspoň trochu slušný, že se nebudu muset bát se na něco zeptat nebo se ozvat, když se mi něco nebude líbit..chjo..
Vy už plánujete další dětičky a já se ještě nedočkala ani toho prvního, to je nespravedlnost
Andulce se vůbec nechce ven (do termínu má teda ještě čas, ale kdyby už se jí chtělo, byla bych jenom ráda, už mě všechno bolí, nejvíc kolena a záda).. Rodily jste podle určeného termínu z ultrazvuku? Mě pořád všichni straší, že první dětičky a kór holky se často přenáší.. to nepřežiju
![]()
Rían tak já rodila dva dny po utz termínu. A taky mě strašily že budu přenášet. Mě hrozně bolely kyčle jsem nevěděla jak si už lehnout ale jinak jsem to měla fajn, taky jsem chtěla rodit o trochu dřív jsem se nemohla Kikči dočkat
no a dneska jí jsou už dva roky ale pamatuju si to jak kdyby to bylo včera. A kolik jsi už nabrala ![]()
Jestli chceš tady je můj porod https://www.emimino.cz/…-moste-6456/
Melounku, už mám nahoře dvacet kilo, jsem soudeček, vážíme teď 85 kg
Nejvíc mě bolí záda, kolena a kotníky, jak musí tu váhu poponášet. Jsem jako velrybka, nejlíp mi je ve vaně
Krásnej porodní deníček jsi sepsala, snad to taky budeme mít tak v pohodě.. ![]()
MELOUNKU,jo to by šlo,ale tam mi zas nevezmou Tomíka,berou tam děti tuším od rokamale to nevadí…
tak ten sraz necháme až bude líp ![]()
RÍAN,já jsem šla k porodu taky trochu vyplašeně,já dokonce nechodila ani do žádného přeporodního kurzy a zvládla..neboj,to vydržíš,je to krásný pocit vidět právě narozené své mimi
Holky tak už píšu po třetí nějak my to blbe ![]()
Simiki to jsem nevěděla soryz
ono bude za pár dní snad hezky a budem moct být venku
Já taky nechodila do žádnýho kurzu a vyplašeně jsem teda šla jak ty ale šla bych určo i kdybych v těch kurzech byla
A jak na tom těď jsi jak to zvládáš
jestli to není moc osobní jestli jo tak neodepisuj. ![]()
Rían tak to jsi chudáku přibrala dost
já měla nahoře 15 kilo a stačilo to bohatě. A jak se těšíš já měla strach jestli to zvládnu teda hlavně šestinedělí toho jsem se bála nejvíc.