Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky a kolik je normální tlak jestli to nějaká víte, já mám totiž asi taky nízkej dneska jsem měla 91/60 nebo kolik, kolik už je hodně málo??
máme doma přístroj na měření tlaku, ale jelikož nevím kolik je normálka tak změřím mávnu rukama a je…jinak je mi taky pořád nějak divně, mžitky ani černo teda nemám, ale kolikrát během dne se mi udělá z ničeho nic slabo až na omdlení. ![]()
Viky, při tlaku, který uvádíš, se člověku už normálně chce spát… Dneska ráno jsem byl na transfúzce a naše paní doktorka, jinak moc hodná osoba, ze mě byla na lentilky… Na pravé ruce naměřila tonometrem 165/108, na levé pak 136/85… Ještě několikrát měření opakovala, bylo to tak… ![]()
Na nízký tlak mám jedinou radu: běžte pracovat do firmy, co patří jednomu psychopatovi, co bydlí kousek od Blanska… Já jsem to po roce vzdal pro naprostou nemožnost domluvy. Ten vám zvedne tlak během dvou minut o sto procent - a to myslím smrtelně vážně…
A tomu „normálnímu“ talku… Je to silně individuální, ale odhadl bych, že pro tebe by mohla být orientační hodnota tak 115/75. To by se dalo považovat za normál… Ale každý člověk je jiný a hlavně já nejsem doktor.
Nevím, jestli to tu už bylo řečeno, ale mně na nízký tlak bylo doporučeno hodně pít. Od té doby, co mám děti jsem ho měla nízký jen po velké krevní ztrátě v porodnici. Jinak ne.
Jo,jo,presne tak hodne pit,holky mne to neuveritelne pomohlo,ty mdloby a stavy uz tolik nemam,ale nepomuze pit jeden den,chce to navyknout si na pitny rezim,jen si zase neodrovnat ledviny
,kazdopadne tyhle stavy taky znam,beru vitaminy,stridani stud.a teple sprchy-to ja teda nedam.Jo a zarucene mi pomuze cecko-citron jsem jedla samotny a zapijela cajem,vodou-kvuli zaludku,neni dobry jist jen samotny.Nebo jsem si citrusy mackala do vody a to me vzdycky nakoplo,kofein nemuzu,ani mi kava ci cola nechutna,takze nabizim jine alternativy.A hlavne to pocasi uz je dlouho hnusne a malo slunicka.
Taky mi prijde,ze proste zrovna pro me bylo tehotenstvi a male mimco opravdu bomba,ktera me doslova vycucla,vyzdimala,predtim jsem zvladala delat na trech barech,do toho jeste jako konicek kosmetiku,chodila jsem plavat-jo to je taky dobra vec na psychiku i fyzicku a srovnani tlaku
,cvicit a nevim,co bych si jeste pridala,stacilo jedno tehu a mam co delat,abych se z toho nejakym zpusobem zbraborala,nezvladnu nic jinyho,nez se postarat o miminko,jinak chodim jak mura v teplakach s drdolem na hlave od vcerejska,nikam se nedostanu,ponevadz se bojim,ze kdyz nekam pujdu,tak budu druhy den vyrizena.Ale mam chvilky,kdy zase verim,ze bude lip
![]()
Asi taky neporadím, s nízkým tlakem toho moc nenaděláš, mám ten problém taky, jen doufám, že se to nebude zhoršovat s přibývajícími týdny. Už teď pracuju z domova, dojet do práce byl nadlidský výkon, dokonce i za volantem se mi dělalo špatně a byla jsem nebezpečná sobě i okolí.
I když, něco na to existuje, protože když jsem jednou zkolabovala na transfuzce, tak jsem dostala nějaké 2 pilule a za chvilku mi bylo fajn, ale co to bylo a zda by to šlo při kojení, to fakt netuším.
Ahoj Míšo,
já mám taky tlak nejvíc 115/70, ale i 90/50, žiju s tím docela dobře, ale abych Ti taky poradila.
Bylinky, které jsem na to pila si některé nepamatuji. Co si vzpomenu, to Ti napíši- andělika lékařská, divizna, hloh a kopřiva. Možná že je tam ještě jedna ingredience. Namíchá se to určitým poměrem a potom se vyluhuje a pije 3× denně 1/2 litru.
V lékárně by to měli vědět přesně nebo v bylinkářství.
Skus to, třeba Ti pomůžou.
Dobrou noc
Jitka