Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj dámy, mám na vás otázku, jsem 13 dní po nechráněném styku. Vím, že nejste doktoři ale chci jen slyšet jiný názor než si udělám test.
Už jedno dítě mam ale každé těhotenství je jiné, takže má otázka zní.
Je možné 13 dní po styku sledovat těhotnské příznaky?
Jakože mám nafouklé břicho, pobolívá mě v podbřišku, celkem často, na to, že na velkou jsem chodívala jednou denně, teď chodím třeba 2-3×, s tím, že mám průjem či zácpu. Na malou chodím taky často taky jsem chodila zhruba 3× denně a teď chodím třeba 5-6× za den. Jsem celkem i unavená ale to přikláním k tomu, že už jedno dítě mám a ten je dost energický. 😁
Nevím jak to bývá s druhým těhotenství. U prvního mi bylo jen na začátku nevolno. Tak se prosím ptám zda je možné, že bych mohla být těhotná a nebo si to jen vsugerovávám?
Tak po 13 dnech už to možné je, to už by ti měl vyjít i pozitivní test, kdybys těhotná byla.
@Kriss Tina píše:
Tak po 13 dnech už to možné je, to už by ti měl vyjít i pozitivní test, kdybys těhotná byla.
Test bych chtěla vyzkoušet až právě budu mít spoždění z ms, měla bych ji dostat za 3 dny, tak pokud nedostanu tak si udělám test.
Všude se píše, že by se měl dělat test až po 14 dnech, tak radši poslechnu a udělám po 14 dnech abych pak třeba nebyla zklamaná z negativního testu.
@Eli-Ellie píše:
Všude se píše, že by se měl dělat test až po 14 dnech, tak radši poslechnu a udělám po 14 dnech abych pak třeba nebyla zklamaná z negativního testu.
No, pokud by to těhotenství melo zpusobovat nějaké tebou popisovane změny, tak by ho uz taky mel detekovat test.
@Eli-Ellie
Já už měla pozitivní testík (duch) právě 3-4 dny před očekávanou MS a pak to jen sílilo
Jsem od přírody zvědavá, takže jsem to nevydržela a testík dělala dřív. Takže pokud vydržíš čekat, udělej testík, jak uznáš za vhodné
Každá žena to má trochu jinak, někdo má třeba opravdu pozitivní test až klidně týden po vynechání MS…
Jinak nafouklé bříško, kdy mě vše různě škrtilo a sem tam píchlo v podbřišku, to jsem měla právě už pár dní přes MS, proto jsem testovala tak brzo. Bylo to taky 2.těhu a úspěšný
Asi u toho druhýho jsem se více pozorovala, tak možná to máš podobně.
Až budeš mít testík, tak sem dej fotku ![]()
@Eli-Ellie může tě ale bolet břicho před má a já mám nafouklé břicho před ms
Zas a znovu, pokud ti tohle zpusobuje těhotenství, test už to ukáže teď.
@Janyyska píše:
@Eli-Ellie
Já už měla pozitivní testík (duch) právě 3-4 dny před očekávanou MS a pak to jen síliloJsem od přírody zvědavá, takže jsem to nevydržela a testík dělala dřív. Takže pokud vydržíš čekat, udělej testík, jak uznáš za vhodné
Každá žena to má trochu jinak, někdo má třeba opravdu pozitivní test až klidně týden po vynechání MS…
Jinak nafouklé bříško, kdy mě vše různě škrtilo a sem tam píchlo v podbřišku, to jsem měla právě už pár dní přes MS, proto jsem testovala tak brzo. Bylo to taky 2.těhu a úspěšnýAsi u toho druhýho jsem se více pozorovala, tak možná to máš podobně.
Až budeš mít testík, tak sem dej fotku
Já se právě taky pozoruji, jsem od přírody zvědavá a všímavá, jen mám tak trochu strach, že se pletu, že je to jen vsugerace a že po testu budu pak třeba zklamaná, že jsem si vsugerovala příznaky a přitom nic.
Jinak já jsem právě dost hubená, takže to nafouklé břicho jde vidět fakt hodně. A furt tedy chodím na velkou dnes už jsem byla 3× a myslím, že to není naposledy, tak si teď říkám, jestli to spíše není nějaká viróza 😏
@ladai píše:
@Eli-Ellie může tě ale bolet břicho před má a já mám nafouklé břicho před ms
To si právě uvědomuji, že by to mohlo být i skrze ms, přece jen je to dost podobné.
Příznaky způsobuje hormon hcg, ten detekuje test. Tak si prostě udělej test a budeš vědět 🤷♀️
@Suelinda píše:
Příznaky způsobuje hormon hcg, ten detekuje test. Tak si prostě udělej test a budeš vědět 🤷♀️
Já vím, jen mám tak trochu strach, že bude negativní a že to je jen vsugerace. Jako nebyla bych první ani poslední ale prostě stejnak si ten test udělám ale ještě počkám do MS.
@Eli-Ellie
Tak zkus zítra ráno testík, ne?
a uvidíš.. aspoň budeš vědět pro příště, kdyby něco.. Já nikdy před MS nebyla nafouklá, jednou jsem ale doufala - bolely trochu prsa, ale nic z toho nebylo, pak hned další MS, která měla přijít, tak stejně jsem se pozorovala, ale přišlo mi to prostě jiné a testík to pak jen potvrdil
Jasně, že jsem se bála, aby nepřišla MS, což se stát klidně může takto v začátku… najednou mi ten týden čekání a doufání, že MS nebude, přišel pěkně dlouhej ![]()
@Janyyska píše:
@Eli-Ellie
Tak zkus zítra ráno testík, ne?a uvidíš.. aspoň budeš vědět pro příště, kdyby něco.. Já nikdy před MS nebyla nafouklá, jednou jsem ale doufala - bolely trochu prsa, ale nic z toho nebylo, pak hned další MS, která měla přijít, tak stejně jsem se pozorovala, ale přišlo mi to prostě jiné a testík to pak jen potvrdil
Jasně, že jsem se bála, aby nepřišla MS, což se stát klidně může takto v začátku… najednou mi ten týden čekání a doufání, že MS nebude, přišel pěkně dlouhej
Jako test mám připravený to je fakt asi to ráno tedy zkusím.
Já právě před ms taky nikdy nebyla nafouklá, taky mě nikdy nebolelo břicho, to že jsem dostala ms jsem vždy poznala až na kalhotkách, tak právě doufám. Bohužel po vysazení Ha mám ale ms nepravidelnou jak bývá zvykem, zatím jsem ms měla jen 2× od vysazení, respektive 3× ale to třetí bylo jen na jeden a půl zhruba.. takže mám prostě takový obavy, že si to jen namlouvám.