Mrtvý zub - bolest?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
38
29.10.18 19:43
@S.maya píše:
Když vám vadí studené, tak tam opravdu bude akutní zánět a ten na rtg vidět nejde, protože v začátku se jedná o hyperemii (tedy překrvení pulpy). Určitě vám zubař zkoušel test citlivosti na chlad a tyčinku s tekutým dusíkem pokládal na jednotlivý zub. Takto se dá správně identifikovat postižený zub.

To nedelal, rekl ze mi nemuze bolet, udelal rengen a rekl ze tam nic nevidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
29.10.18 22:16
@Anna741 píše:
To nedelal, rekl ze mi nemuze bolet, udelal rengen a rekl ze tam nic nevidi.

Mě doktorka také tvrdila, že mě zub bolet nemůže, že na rtg nic nevidí. Já si musela brát paralen po každém studeném jídle. Během týdne jsem u ní byla 4* a i test mi provedla. Zub byl reaktivní na chlad. Požádala jsem ji, ať zub otevře a vyčistí. Jakmile navrtala dřeň, tam zub začal krvácet (známka hyperemie). Pak mi řekla, že jsem měla pravdu. Ona to omlouvala tím, že si někdy pacienti stěžují na bolest a přitom jim nic není..max se najde krček.

Být vámi, tak bych šla k jinému doktorovi nebo klidně i na pohotovost. Váš zubař vám neprovedl vyšetření na senzitivitu chladu, což je základ a měl by to udělat. Pokud je zub v zánětu a přiloží se tyčinka s tekutým dusíkem, tak člověk sebou trhne bolestí a to je indikace k devitalizaci zubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
30.10.18 04:12
@S.maya píše:
Mě doktorka také tvrdila, že mě zub bolet nemůže, že na rtg nic nevidí. Já si musela brát paralen po každém studeném jídle. Během týdne jsem u ní byla 4* a i test mi provedla. Zub byl reaktivní na chlad. Požádala jsem ji, ať zub otevře a vyčistí. Jakmile navrtala dřeň, tam zub začal krvácet (známka hyperemie). Pak mi řekla, že jsem měla pravdu. Ona to omlouvala tím, že si někdy pacienti stěžují na bolest a přitom jim nic není..max se najde krček.Být vámi, tak bych šla k jinému doktorovi nebo klidně i na pohotovost. Váš zubař vám neprovedl vyšetření na senzitivitu chladu, což je základ a měl by to udělat. Pokud je zub v zánětu a přiloží se tyčinka s tekutým dusíkem, tak člověk sebou trhne bolestí a to je indikace k devitalizaci zubu.

Ja tam chodim porad. A uz me maji plne zuby. Prej to je jen v me hlave???? ale i tak dekuji za reakci na muj prispevek???? chtela sem zjistit jestli je nekdo kdo cejti to same co ja, jestli je to normalni a nebo jestli maji pravdu a je to opravdu psychicke. Ja uz nevimco si mam otom myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
30.10.18 09:36
@Anna741 píše:
Ja tam chodim porad. A uz me maji plne zuby. Prej to je jen v me hlave???? ale i tak dekuji za reakci na muj prispevek???? chtela sem zjistit jestli je nekdo kdo cejti to same co ja, jestli je to normalni a nebo jestli maji pravdu a je to opravdu psychicke. Ja uz nevimco si mam otom myslet.

Já bych tedy změnila zubaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
22.11.18 10:47

Mrtvý zub

Dobrý den
Už dlouho mám problémy s jedním zubem,je mrtvý a čištily se kanálky, nebolí na studený ani na teplý,ale je to denní bolest(tupá) celá práva tvář mě bolí prostě hrůza, a tu bolest už mám možná už přes dva roky, chodil jsem neustálé k doktorovi a bylo mi to pořád trapné že ho otravují protože mě to stále bolelo,na rentgenu nic není vidět a přijde mi že si myslel že si to vymýšlím.Zkusil jsem i jiné doktory ale nic taky nenašli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
22.11.18 10:48

Mrtvý zub

Dobrý den
Už dlouho mám problémy s jedním zubem,je mrtvý a čištily se kanálky, nebolí na studený ani na teplý,ale je to denní bolest(tupá) celá práva tvář mě bolí prostě hrůza, a tu bolest už mám možná už přes dva roky, chodil jsem neustálé k doktorovi a bylo mi to pořád trapné že ho otravují protože mě to stále bolelo,na rentgenu nic není vidět a přijde mi že si myslel že si to vymýšlím.Zkusil jsem i jiné doktory ale nic taky nenašli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
22.11.18 20:01
@Kuba096 píše:
Dobrý den

Ahoj moc dobre ti romumim, chodim k zubari uz dva roky potad dokola me boli mrtva stolicka, tupa az pichlava bolest ale on mi to uz ani neveri, takze sem se obednala na vytrhnuti, tak uvidime. Drzim palce a nechte ho vytrhnout, ten zub je spatnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
22.11.18 20:03

A co zub ošetřit pod mikroskopem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
22.11.18 20:08
@S.maya píše:
A co zub ošetřit pod mikroskopem?

Pokud cistily kanalky, a delaly rengen, meni co tam osetrovat, bud je zub praskly a rengen to nevidi, a nebo udelaly kanalky na prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
22.11.18 20:16

Ano říkala i pod mikroskop abych šel ale to stojí hodně peněz… takže vytrhnout jo?? Už jsem mu to říkal tolikrát ať mi to vytrhne ale on řekne to se prostě stává .. počasí ,stres…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
22.11.18 20:20
@Kuba096 píše:
Ano říkala i pod mikroskop abych šel ale to stojí hodně peněz… takže vytrhnout jo?? Už jsem mu to říkal tolikrát ať mi to vytrhne ale on řekne to se prostě stává .. počasí ,stres…

Jo oni maji na vsechno odpoved, ale vi hovno, clovek kolikrat trpi a oni tomu ani neveri. Ja osobne sem se rozhodla nechat ho vytrhnout, trpim snim dva roky a uz nechci a nebudu????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
22.11.18 21:11
@Anna741 píše:
Pokud cistily kanalky, a delaly rengen, meni co tam osetrovat, bud je zub praskly a rengen to nevidi, a nebo udelaly kanalky na prd.

Však mikroskopem by se udělala reendodoncie, takže by se kanálky vyčistily dokonale. Prasklý zub by měl zubař odhalit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
23.11.18 05:15

Mikroskop stojí ale hodně né?Si vždycky říkám kdy ta bolest přestane ale mám jí neustále…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
23.11.18 06:08
@Kuba096 píše:
Mikroskop stojí ale hodně né?Si vždycky říkám kdy ta bolest přestane ale mám jí neustále…

To nevim me ten zub kontroloval pres mikroskop a stejne prt videl???? zub me boli tak i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
23.11.18 08:54

Já už si nevím rady co mám fakt dělat… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie