Mrtvé embryo a týden čekání na revizi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11117
29.5.15 09:39
@RadkaCh píše:
No tak na revizi máš jít za týden, jestli jsem to dobře pochopila, tak předpokládám, že pak ještě půjdeš na ultrazvuk. Jestli ne, tak si ho vydupej.

jo, to je myslim idealni a jednoduche reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
29.5.15 09:40
@Ali-Ali píše:
jasne, ze pokud je tehotenstvi o hodne mladsi, tak nemuze nic videt ani 10 doktoru a muze to byt dobre. jenze ono je vic faktoru nez to, jestli tam je srdecni akce, ci ne. a myslela jsem to tak, ze pokud dva lekari vyhodnotili (podle hcg, velikosti dutinky atd), ze sance neni, tak bych byla opatrna s nejakym davanim nadeji. (to jsem reagovala spis na poznamky typu : „chces dite nebo ne“, coz znelo jakoby ho mohla „zachranit“, coz s nejvetsi pravdepodobnosti neni pravda). ja bych se k tomu vubec nevyjadrovala, proroze s tak malem informaci tezko muze neco od pocitace soudit odbornik, natoz laik. jen me proste zarazily ty nadejne komentare, jak to muze byt vsechno dobre (oproti nazoru dbou lekaru)

Mám to nastavené podle sebe, to je jasné. Doktorka mi nedávala moc nadějí, ale dala tomu čas a vyplatil se. Mně se prostě zdá, že to zakladatelka vzdala hodně rychle a spěchá :think: Vyjela jsem si její příspěvky z jiných diskuzí a už tomu rozumím o něco víc. Měla v plánu studovat a těhotenství ji asi zaskočilo, takže to není snažilka, která by se z toho hroutila a nehodlá se tím dál zdržovat. Můj dojem :nevim:
Edit: čímž jsem nechtěla říct, že její přístup je špatný, ale pochopitelný :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
29.5.15 09:45
@Michelangelo píše:
Mám to nastavené podle sebe, to je jasné. Doktorka mi nedávala moc nadějí, ale dala tomu čas a vyplatil se. Mně se prostě zdá, že to zakladatelka vzdala hodně rychle a spěchá :think: Vyjela jsem si její příspěvky z jiných diskuzí a už tomu rozumím o něco víc. Měla v plánu studovat a těhotenství ji asi zaskočilo, takže to není snažilka, která by se z toho hroutila a nehodlá se tím dál zdržovat. Můj dojem :nevim:

aha. tak to je fakt trochu jina situace. jestli je v podstate rada, ze to nevyslo, tak to bere jinak. nicmene at tak nebo tak, je to zasah do psychiky. jednoduche to nebude mit ani tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.5.15 09:48

Holky Ti radí dobře - přístup je moc uspěchaný. Já například s dcerou otěhotněla, když už jsem pomalu čekala menses (vím to, protože manžel v té době byl služebně hodně pryč a vracel se jen občas). Tudíž plod byl o 1o - 12 dnů mladší, než tabulkově měl být. Byla jsem úplně v klidu - narodilo se zdravé dítě.
Jinak i kdyby zárodek už nežil, je otázka, jesti to v tomhle stadiu nenechat na přírodě. Poradí si sama. Pokud zvolíš revizi, vydupala bych si před ní sono, at nevyškrábnou živé embrio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
29.5.15 10:00
@Ali-Ali píše:
aha. tak to je fakt trochu jina situace. jestli je v podstate rada, ze to nevyslo, tak to bere jinak. nicmene at tak nebo tak, je to zasah do psychiky. jednoduche to nebude mit ani tak.

ještě jsem k tomu dopsala edit, že je to v tomto případě pochopitelné :kytka:, plánované a neplánované těhotenství se podle mne liší i v přístupu k této situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
29.5.15 11:18

V tomhle tydnu bych to nechala byt a ono to samo casem odejde. A jsou z toho mensi rizika nez jit na revizi. Mam ted nasledky po revozi a nikomu bych to neprala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56308
29.5.15 12:43
@oldvra píše:
Ahoj všem potřebuju radu, 14 dní zpátky jsem měla pozitivní test, zašla jsem tedy k dr. Dr mi oznámil, že to vidí, ale že nemůže najít srdíčko. To bylo ve čtvrtek, na pondělí a další středu mi napsal žádanku na krev, že budeme kontrolovat, zda stoupá HCG. Ve středu mi oznámili, že Hcg stoupá, že to vypadá dobře. Ve čtvrtek jsem tedy jela na kontrolu a tam mi dr oznámil, že plod nežije. Takže si mám dnes dojít na předoperační a v úterý nebo ve středu, že mám přijet a domluví se teprve nějaký termín.
Chci se zeptat, je normální, aby mě nechali přes týden chodit s mrtvým plodem???
Já to nechci, chci to okamžitě vyndat, když už to nežije.
Cítím, že to moje psychika nezvládne a zhroutím se. Co mám dělat?

Já ti nevím, probrala jsi tohle i se svým doktorem? Já jsem prodělala to samé, doktor mi to oznámil a hned druhý den ráno jsem nastupovala do nemocnice, předoperační se dělaly ráno a někdy v 10h jsem byla na zákroku. Když pak dělali rozbor nebo jak se to jmenuje :think:, tak přišli na to, že už plod byl 14 dní minimálně mrtvý a hrozila mi infekce… byla jsem taky tuším 8tt. Odpovídalo to tomu, co dr. našel na ultravuku - v 8tt a něco jen plodový váček s malým náznakem žloutkového, nic víc. Ale všechno mi to vysvětlil a já neměla pochyby :nevim: V nemocnici mi pak dělali dva nezávislé další ultrazvuky - dva doktoři na dvou různých přístrojích a shodli se.
Zkusila bych zavolat do nemocnice a nebo tam zajít a zeptat se :think:
Co se týče spontánního potratu, tak samozřejmě je to pro tělo to nejlepší, zákrok samozřejmě nese rizika, na druhou stranu kolikrát ten SP provází velké bolesti břicha a masivní krvácení, že stejně se nemocnici a zákroku kolikrát nevyhne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
29.5.15 14:37

@Moise Všude jinde než v čechách se to operačně už neřeší kvůli případným komplikacímpo zákroku, který je celkem nebezpečný. Hlavně bez revize může člověk hned otěhotnět a rekonvelescence je mnohem rychlejší. Do 8 týdne je velmi velká pravděpodobnost, že to bez problému odejde samo.
Z mé vlastní zkušenosti, kdy jsem potratila v 16 týdnu plod odpovídal 12 týdnu, tak že ve mě plod byl mrtvý 4 týdny. Me dokto řekl, že mam vydržet 3 týdny, že to samo odejde. To jsem odmítla a za 3 dny jsem šla na revizi. Kdybych dokázala čas vrátit zpět tak bych tohle špatné rozhodnutí vzala zpět a ty 3 týdnu počkala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56308
29.5.15 15:00

@annaei hele, mě se to stalo před vánoci. 21. jsem byla u dr., 22. na zákroku, 23. odpoledne doma. Fakt jsem neměla náladu to nechávat být a třeba na štědrý den uhánět na pohotovost, doma tříleté dítě. Fakt ne. Riziko je určitě na obou stranách :nevim:
Dcera se narodila přesně za rok po zákroku. Já toho nelituju.
Jak tu někdo už psal, taky mi přijde nefér v zakladatelce udržovat nějakou naději, zvlášť pokud na tom není dobře psychicky, jak píše.
A zdravotnictví „všude jinde než v Čechách“ jsem taky zažila a kolikrát to taky žádná hitparáda není :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
29.5.15 15:03

@Moise V tomhle jsem si myslela, že je to hrozný, že mi nechtějí udělat revizi. Ted vim předčim mě chránili. Měl to být malý zákrok ráno do nemocnice za 3 hodiny domu. Vysledek masivní krvácení nasladně druhá revize. Po které jsem fyzicky na tom byla strašně. Prvních 14 dnu jsem nedokázala skoro chodit natož déle stát. Rozjetá anemie, tak že jsem začla brát velké dávky železa. Pak ms nepřišla a do dneška, i když už je to skor 6 měsíců přišla jenom 1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56308
29.5.15 15:10

@annaei no, však říkám, že riziko tam je, ale je i na té druhé straně, stejně tak když si tady dáš vyhledat, tak ti vyjede spoustu příběhů těch, které to nechali být a pak stejně na té revizi skrz bolesti nebo velké krvácení skončily stejně :,(
Já žádné problémy neměla, zákrok proběhl hladce, během pár dní jsem byla úplně ok. MS přišla do dvou měsíců (čili později, než by "měla), ale další pak už nepřišla vůbec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
29.5.15 15:22

@annaei tak po revizi máš větší riziko srůstů v děloze, proto pak nepřichází mS, nedorůstá tam sliznice, nemá tedy co odcházet. Já proto na revizi jít nechtěla a chtěla jsem počkat, jestli si tělo neporadí samo. Poradilo si 3× po sobě, z toho jednou jsme to zjistili až v 9.tt…žádné extra krvácení ani bolesti jsem neměla, protože to bylo opravdu maličké…takže nakonec vždy spontánní potrat..jen pár buněk, prázdné plodové vejce, nebrala jsem to jako budoucí dítě, žádné se tam nevytvořilo :nevim:

Jinak termín na revizi jsem dostala taky skoro za týden od návštěvy lékaře a zjištění, že těhotenství se nevyvíjí (ale já to tak chtěla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
29.5.15 15:31

@krokodylek Tak já jsem si to vyžadala, protože jsem si myslela, že je to lepší. Miminko mělo 6 cm a nechtělo se mi ho rodit doma. Nakonec jsem stejně potratila doma a revizi mi udělali zbytečně. Vim, že dneska bych počkala až to odejde všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
29.5.15 15:32

Doktor chtěl taky 3 týdny čekat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56308
29.5.15 18:47

@annaei Tak třeba fakt záleží na tom stadiu těhotenství, u mě miminko nebylo žádné, ani náznak, tak tam holt to bylo jasné a jednoznačné, pokud tam miminko je, tak třeba tomu dávají víc času :think: Fakt nevím, tohle asi si řeší jak který doktor má zkušenosti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty